• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 212 z 318
  • 1
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 318

#326887  autor: thonka
 01 kwie 2009, 14:39
zle sie dzieje...

jezeli miales wczesniej wg. Ciebie lepsza oferte i zostala Ci ona przedstawiona przez telefon to nic nie stoi na przekszodzie, by przedluzyli Ci umowe na warunkach z tej wczesniejszej oferty (przynajmniej tak bylo kiedys) z tym wyjatkiem, ze nie ma upustow na telefony ponizej pewnego pulapu. co prawda moze byc to ciezkie, ale wszystkie rozmowy sa nagrywane wiec w ostatecznosci mozna dochodzic swoich praw.

ja oferty zadnej przedstawianej nie mialem po za ta co jest na stronie w iBOA, a ta aktualnie nie powala.

dali suche abonamenty, bez zadnych dodatkowych pakietow (nawet tego nieszczesnego nr stacjonarnego, ktory wczesniej dawali gratis) i kaza sobie placic za to tak samo. dodatkowo odpycha brak jakichkolwiek upustow na telefony po za punktami EP czyni ich oferte przedluzeniowa jeszcze mniej atrakcyjna.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#326888  autor: lukas63
 01 kwie 2009, 14:43
@deni28s

Tylko, że przedłużający może mieć wszystkie (3) dodatkowe usługi po rabacie

http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon

A nowy dostanie tylko 1 prezent a dodatkowa inna usługa już w normalnej cenie

#326889  autor: thonka
 01 kwie 2009, 14:49
Tylko, że przedłużający może mieć wszystkie dodatkowe usługi po rabacie
nie wszystkie tylko te, ktore sa zaznaczone w tabelce (minuty do 1/5 osob, weekendy lub dane). rabat z tej tabelki jest wazny przez 60 dni od podpisania aneksu, po tym czasie jezeli sie zdecydujesz na jakis pakiet tez placisz normalna stawke.

pozatym
nowy ma NE80 za 85zl wraz z pakietem i tanszym telefonem (albo w tej samej cenie)
staly ma NE80 za 65zl i dodatkowo musi dac 15zl za ten sam pakiet, ktory dostaje 'nowy', co daje 80zl oraz ma czesto drozsze sluchawki niz nowi (widocznie filozofia ery jest taka by najpierw naliczyc ludziom punkty EP a potem sprytnie zmusic ludzi do ich wykorzystania).

przedluzac oplaca sie jedynie teraz gdy dostaje sie rabat 50% na pierwszy rok. przy NE80+pakiet, oszczednosci miesieczne wzgledem 'nowych' to 17,5zl co jest kwota zadowalajaca (ale tylko wzgledem aktualnej oferty, bo niejeden np. ja dobierajac pakiety wyjdzie na to samo jak nie gorzej).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#326893  autor: alef
 01 kwie 2009, 15:05
ehhh...czy tylko ja czytam regulaminy?

zerknijcie na Regulamin Wymiana telefonu a dokladniej na punkt 8, oto fragmenty:

8. Dodatkowo, Abonent który skorzystał z oferty „Wymiana telefonu”, w ciągu 60 dni od daty zawarcia Aneksu otrzymuje prawo do skorzystania z usług dodatkowych na warunkach promocyjnych wymienionych w pkt. 8.1; 8.2; 8.3; 8.4; 8.5; 8.6. Poniższe usługi dodatkowe nie są dostępne przy wyborze taryf w ramach opcji „Telefoniczna okazja”, „Promocyjne zestawy dla iPhone” oraz „Zestawy Era G1 z Google” W przypadku zmiany taryfy na taryfę z wyższym abonamentem w ramach taryf Nowa Era, usługi dodatkowe aktywowane w ramach oferty „Wymiana telefonu” nie ulegają zmianie.

8.1: Usługa „5 wybranych osób 2000”
• W ramach usługi „5 wybranych osób 2000” Abonent otrzymuje 2000 minut na połączenia z pięcioma wybranymi numerami Abonentów sieci Era, Użytkowników systemu Tak Tak lub użytkowników krajowej sieci stacjonarnej.
• Promocyjny abonament za usługę „5 wybranych osób 2000” wynosi 15 zł z VAT przez okres 24 lub 36 pełnych Cykli rozliczeniowych (w zależności od okresu, na jaki został zawarty Aneks do Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych).

8.2: Usługa „Wybrana osoba 200”
• W ramach usługi „Wybrana osoba 200” Abonent otrzymuje 200 minut na połączenia z jednym wybranym numerem Abonenta sieci Era, Użytkownika systemu Tak Tak lub użytkownika krajowej sieci stacjonarnej.
• Promocyjny abonament za usługę „Wybrana osoba 200” wynosi 5zł z VAT przez okres 24 lub 36 pełnych Cykli rozliczeniowych (w zależności od okresu, na jaki został zawarty Aneks do Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych).

8.3: Usługa „blueconnect w telefonie 50 MB”
• Promocyjny abonament za usługę „blueconnect w telefonie 50 MB” wynosi 05 zł z VAT przez okres 24 lub 36 pełnych Cykli rozliczeniowych (w zależności od okresu, na jaki został zawarty Aneks do Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych).

8.4: Usługa „blueconnect w telefonie 500MB”
• Promocyjny abonament za usługę „blueconnect w telefonie 500 MB” wynosi 15 zł z VAT przez okres 24 lub 36 pełnych Cykli rozliczeniowych (w zależności od okresu, na jaki został zawarty Aneks do Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych).

8.5: Usługa „Weekendy 200”
• W ramach usługi „Weekendy 200” Abonent otrzymuje 200 minut na połączenia w soboty i niedziele z Abonentami sieci Era, Użytkownikami systemu Tak Tak lub użytkownikami krajowej sieci stacjonarnej.
• Promocyjny abonament za usługę „Weekendy 200” wynosi 5zł z VAT przez okres 24 lub 36 pełnych Cykli rozliczeniowych (w zależności od okresu, na jaki został zawarty Aneks do Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych).

8.6: Usługa „ Weekendy 2000”
• W ramach usługi „Weekendy 2000” Abonent otrzymuje 2000 minut na połączenia w soboty i niedziele z Abonentami sieci Era, Użytkownikami systemu Tak Tak lub użytkownikami krajowej sieci stacjonarnej.
• Promocyjny abonament za usługę „Weekendy 2000” wynosi 10zł z VAT przez okres 24 lub 36 pełnych Cykli rozliczeniowych (w zależności od okresu, na jaki został zawarty Aneks do Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych).
czyli do wyboru nie sa 3 "prezenty" z tabelki tylko 6 "prezentow"

edit:
oczywiscie nie doczytalem do konca...kazdy z "prezentow" jest przypisany do jakiejs grupy abonamentow
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2009, 15:09 przez alef, łącznie zmieniany 1 raz.

#326895  autor: thonka
 01 kwie 2009, 15:08
no chyba nie czytasz... przeczytaj punkt 5.
5. Wybór oferty „Wymiana telefonu” uprawnia do otrzymania jednego z następujących przywilejów:
OPCJA I
a. upust na kwotę abonamentu
• Nowa Era 20 – kwota abonamentu 20 zł
• Nowa Era 40 – kwota abonamentu 30 zł
• Nowa Era 60 – kwota abonamentu 45 zł
• Nowa Era 80 – kwota abonamentu 65 zł
• Nowa Era 100 – kwota abonamentu 85 zł
• Nowa Era 120 – kwota abonamentu 100 zł
• Nowa Era 200 – kwota abonamentu 170 zł
Lub
OPCJA II „Telefoniczna okazja”
b. dodatkowy upust na cenę telefonu oraz zwiększona opłata abonamentowa:
• Nowa Era 20 – kwota abonamentu 25 zł
• Nowa Era 40 – kwota abonamentu 45 zł
• Nowa Era 60 – kwota abonamentu 65 zł
• Nowa Era 80- kwota abonamentu 85 zł
Promocyjny abonament naliczany będzie przez 24 lub 36 pełne Cykle rozliczeniowe (w zależności od okresu na jaki został zawarty Aneks do Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych). Zmiana taryfy w trakcie trwania Aneksu na taryfę o niższym abonamencie niż wybrany przy podpisaniu Aneksu nie jest możliwa. Zmiana taryfy na taryfę o wyższym abonamencie jest możliwa i powoduje naliczenie promocyjnego abonamentu przysługującego na nowej taryfie.
nie ma tam slowa o prezentach.

to o czym piszesz to nie sa prezenty, bo prezenty sie dostaje gratis, to sa dodatkowo platne pakiety.

poczytaj warunki ich przyznawania, a zobaczysz, ze tak naprawde masz do wykorzystania po 3 pakiety w 2 wariantach w zaleznosci od wysokosci wybranego abo...

od NE20-NE60 sa promocyjne pakiety wybrana osoba 200, 50mb, weekend 200
od NE80-NE200 sa promocyjne pakiety 5 wybranych osob 2000, 500mb, weekend 2000
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2009, 15:14 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#326897  autor: deni28s
 01 kwie 2009, 15:13
marzy mi sie abo gdzie 1 minuta bedzie wymiania na 2 mmsy lub 4 smsy lub 3 MB ;]

lukas63 : ja nie chce placic 200zl zeby miec wszystkie pakiety i wszystkie bonusy

alef [hide]- nie czytalem regulaminu przy pakietach bo liczylem ze 1 dostane gratis
ale jesli jest tak jak ty mowisz to ja jestem zainteresowany pakietam 500mb nawet za 15zl ale podlaczonym pod NE60
wtedy bym sie zdecydowal[/hide]

edit - to co pisalem do alef juz nie wazne, thonka znow udowodnil ze jest lepszy :D
i ze era smierdzi ;/

#326937  autor: slawek72
 01 kwie 2009, 17:41
alef pisze:xperia 800
omnia z zestawem navi 650
:-D :-D :-D
alef-możesz napisać w jaki sposób uzyskałeś takie ceny na powyższe telefony?

#326948  autor: alef
 01 kwie 2009, 18:44
jak przejrzysz kilka stron wstecz to sie dowiesz 8)

#326960  autor: Sensej
 01 kwie 2009, 19:37
Alef albo kitujesz albo miales farta jak tralala

Ja chce zostac w Erze rekami i nogami sie przyzwyczailem do abonamentu. Ale to kolejny cyrk gdyby mi dali to 500 MB za darmo to pewnie bym został. Dla świetego spokoju wole doplacac 10zł miesiecznie niz bac sie ze mi ktos cos zmieni w ofercie na karte:/

A takto musze do 7 kwietnia zrobic przelew za przeniesienie i sie raczej nic nie zmieni:/

#326978  autor: Pierdi
 01 kwie 2009, 20:46
Ceny telefonów są masakryczne w przedłużeniu umowy... Żeby iPhone w przedłużeniu kosztowa 1199zł w abo 100zl... a teraz nowy klient w abo 120zł ma go za 399zl... w ogóle nie dbają o stałych abonentów... Nie obniżyli cen... a nowi dostają wszystko na tacy... do wyboru do koloru...

#326995  autor: Rafael.dz
 01 kwie 2009, 21:46
Ja dziś przedłużyłem umowę, warunki : umowa 24miesiące, telefon sony ericsson k770i (czarny dla żony) za 1zl, taryfa nowa era 60, przez 12miesięcy 30zł, następne 12miesięcy 45zl, do tego 3 pakiety, każdy za 5zl, czyli „Wybrana osoba 200”, „blueconnect w telefonie 50 MB”, „Weekendy 200”. Wydaje mi się dobrą ofertą,

#326996  autor: Vader
 01 kwie 2009, 21:50
Witam,
Mam pytanie dla bardziej znających się. Wchodzę sobie przed chwilą na I-BOA i widzę, że mam opcję przedłużenia z telefonem. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, iż Umowa kończy mi się tym numerze za 5 i pół miesiąca. Co prawda jestem w Erze 10 lat a rachunki płacę ok 50. Dzwonię jednak do I-BOA, ponieważ coś tu jednak nie gra. Okazało się, że jej jakiś błąd i ta opcja nie powinna wyskoczyć, ale Konsultant mówi, że gdybym zamówił to pewnie by doszła. Mniejsza z tym, okazało się jednak, że oferta jest, ale bez telefonu. Rzecz jasna odmówiłem. Natomiast chciałem się dowiedzieć jak to jest, przecież nawet oferta bez telefon pojawia się znacznie później.
Pozdrawiam

#326999  autor: Rafael.dz
 01 kwie 2009, 21:58
Ostatnio era dużo zmienia w dziale utrzymania oraz ogolnie w korespondecji, nie wspomnę że duże zmiany właśnie dotyczą samego I-boa, w ostatnich tygodniach dużo się jeszcze zmieni,

#327000  autor: vinc
 01 kwie 2009, 22:00
Vader pisze:Natomiast chciałem się dowiedzieć jak to jest, przecież nawet oferta bez telefon pojawia się znacznie później.
Jest odwrotnie bez telefonu jest wcześniej.

Natomiast odnośnie na I-BOA to pewnie jakiś błąd serwisu, ale nigdy nic nie wiadomo co kombinuje Era ;) Orange kiedyś też proponowało kilka dobrych miesięcy wstecz przedłużenie umowy...

Obrazek

#327006  autor: Vader
 01 kwie 2009, 22:45
vinc pisze:Vader napisał/a:
Natomiast chciałem się dowiedzieć jak to jest, przecież nawet oferta bez telefon pojawia się znacznie później.

Jest odwrotnie bez telefonu jest wcześniej.
Jasne, przejęzyczyłem się. :D

#327016  autor: deni28s
 01 kwie 2009, 23:56
era mi odpisala z bardzo indywidualna oferta ...
tak bardzo ze mozna ja znalezc na tym forum w tym temacie ,praktycznie rowno rok temu (4 kwietnia 2008) w tym poscie Karbon'a na dole tej strony -> http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=259966

to dzisiaj dostalem z ery
Witam,

Dziękuję za skierowaną korespondencję.

Mam przyjemność przedstawić indywidualną propozycję przygotowaną specjalnie dla Pana. Jeżeli chciałby Pan wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponuję wybór Oferty dla Wymagających

Promocja umożliwi Panu wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Pana potrzeb pakietów taryfy Nowa Era. Dodatkowo otrzyma Pan upust na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych!

Promocyjne zestawy:

- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT - Nowa Era 100 - miesięcznie 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 75,00 zł z VAT
- Nowa Era 120 - miesięcznie 280 minut lub 840 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 90,00 zł z VAT
czyli to co napisalem w e-mailu o rezygnacji daja mi znizke na abonament
Dzięki ofercie będzie Pan mógł zakupić markowy model aparatu w cenie promocyjnej z załącznika cenowego. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf Dla powyższej Oferty cena aparatu znajduje sie w opcji 1 załączonego cennika.
telefon drozszy - c702 po 99zl

Dodatkowo przy wyborze taryfy nie mniejszej niż Nowa Era 80 będzie Pan mógł otrzymać aż 2000 darmowych minut miesięcznie na połączenia z 5 wybranymi numerami w Sieci Era, TAK-TAK oraz numerami stacjonarnymi. Specjalnie z myślą o Stałych Abonentach, opłata za ten pakiet obniżona została z 30 do 15 zł z VAT miesięcznie.

Ponadto, niezależnie od wybranej opcji, tylko jako Stały Abonent, otrzymuje Pan możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Pan wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era:

Era i stacjonarne - 35 lub 70 minut dodatkowe minuty na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.

Weekendy oraz Wieczory i weekendy - nawet 2000 minut w soboty i niedziele na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.

Wybrana osoba lub 5 wybranych osób - możliwość wykupienia nawet 2000 minut na połączenia z 5 wybranymi numerami Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.
SMS-y lub MMS-y - 500 SMS-ów lub 100 MMS-ów do Abonentów Era i Użytkowników systemu Tak Tak.

Blueconnect w telefonie - nawet do 500 MB do wykorzystania za pomocą erawap, erainternet, Hotspot w sieci Era.
Szczegółowe informację dotyczące pakietów dodatkowych dostępne są na naszej stronie internetowej pod adresem: http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... wa_era.pdf
i mozliwosc wykupienia 500MB danych za 15zl

Zmiany można dokonać samodzielnie bezpłatnie poprzez witrynę www.era.pl (logując się do serwisu i-BOA) oraz TeleErę dzwoniąc pod numer telefonu 602909, lub poprzez Konsultanta Biura Obsługi Abonenta, 602900 (opcja płatna 5,00 zł z VAT).
a tu robia ze mnie idiote ktory napisal ze nie chce kamienia wegielnego to daja mu wegiel kamienny ....
Nadmieniam, że jako Stały Abonent może Pan korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów.

Proponuję wygodny sposób realizacji oferty - aneks może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera pod wskazany przez Pana adres, co pozwoli Panu na zaoszczędzenie czasu. W celu ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pana pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.

Liczę, że przedstawione powyżej propozycje spotkają się z Pana zainteresowaniem oraz zachęcą do pozostania w gronie Stałych Abonentów sieci Era.

* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej www.era.pl.
jaki jest sens pisania skoro z automatu odpowiadaja tym samym ?
- jestem glupkiem jesli przyjme ta oferte
- jestes glupkiem przyjmij ta oferte

na temat kierownika zespolu ds utrzymania klienta juz takie hocki klocki mozna bylo znalezc na necie i na tym forum

#327031  autor: anonim69
 02 kwie 2009, 08:28
Wczoraj będąc u rodziców , ojciec poprosił mnie abym wbił się na jego konto IBOA i sprawdził ile ma pkt Era Premia , okazało się, ze już może przedłożyć umowę, a kończy się mu w lipcu, na stronie IBOA standardowa umowa 15 zł zniżki przez 24 miesiące na każdy abonament o telefonach nie wspominam, ceny deko kosmiczne ale pomijając już ceny telefonów czy: da się jeszcze ugrać dzwoniąc do BOA zniżkę na 12 miesięcy 50% i pozostałe 12 miesięcy 15zł ( ja takową mam ) do końca umowy jakby nie było jeszcze 4 miesiące wiec prawdopodobnie i Erze zbytnio nie będzie zależało póki co .Czy jeżeli by został wybrany abonament np EN80 za te 65zł 170min czy jest możliwość np darmowy nr do Ery czy choc 200min za darmo do ERY Jeżeli ktoś dzwonił w tych dniach do Ery z przedłożeniem umowy niech napisze co i jak jak z tą nową promocją .
Pozdrawiam

#327034  autor: zboro6
 02 kwie 2009, 08:54
anonim69 - nie ugrasz na dzień dzisiejszy darmówki o której piszesz, 4 maja kończą mi sie 2 umowy na abo i powiedziałem że jeśli dadzą mi ne80 za 60 zł tak jak proponują ale dadzą pakiet np 2000 min do 5 numerów za free tak jak dla nowych to teraz podpisuję umowę - odpowiedź - nie ma takiej możliwości, dziękujemy, pana numer przeniesiemy do tak tak , będzie aktywny przez miesiąc gdyby zmienił pan zdanie :( - era olewa nas - niestety

#327035  autor: anonim69
 02 kwie 2009, 09:22
Era czuje się tak silna, ze zaczyna kompletnie "olewać" klientów ,często były komentarze na forum ze nowi maja lepsze warunki, ale po negocjacjach z Era zawsze coś można było utargować , w tej chwili widzę, ze coraz mniej uwagi przykładają starym abonamentom
  • Strona 212 z 318
  • 1
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 318
  • 1
  • 210
  • 211
  • 212