• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #325268  autor: zawi_23
 24 mar 2009, 21:34
Witam.

Posiadam BlueConnect z Ery. Podczas korzystania z tego "cudu" wyskakuje mi pewien komunikat... Szczerze nie mam pojęcia co on znaczy ale jak nacisnę zakończ mogę dalej korzystać z internetu... Ale czasami jest tak, że wyskakuje co minutę i to jest bardzo denerwujące. A dodam jeszcze, że jak wyskakuje ten komunikat zatrzymuje się działanie całego neta, po kliknięciu na "zakończ" działa wszystko... Oto ten komunikat:

Obrazek

Ps. Korzystam z Win Vista Home Edition (jeżeli ma to jakieś znaczenie) :)

jak żyć aby nie umrzeć...?

#325277  autor: Btk_Tomas
 24 mar 2009, 21:59
Mam podobnie ale bardzo rzadko.

#325323  autor: yagi
 25 mar 2009, 08:21
Wg mnie Windows sie pogubil w ilosci polaczen z Internetem i pyta, z ktorego korzystac.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#325341  autor: Btk_Tomas
 25 mar 2009, 10:44
yagi pisze:Wg mnie Windows sie pogubil w ilosci polaczen z Internetem i pyta, z ktorego korzystac.
Też tak właśnie myślałem.

#325388  autor: tajniak
 25 mar 2009, 14:15
1. Rozwiń listę i napisz co tam się znajduje.
2. Kiedy się to pojawia? Czymś to jest poprzedzone (mrygnieciem diody, przełączeniem strony)?

#325456  autor: zawi_23
 25 mar 2009, 19:31
1. Oto co się pojawia

Obrazek

Korzystam jeszcze czasami z internetu iPlusa ale to tylko jak jestem w domu na wsi bo mam tam lepszy zasięg plusa a modem z plusa jest na EDGE

2. Pojawia mi się to np. przy odświeżaniu strony, bądź na klikaniu na cokolwiek na danej stronie...

Irytuje mnie to coraz bardziej

#325466  autor: Kaczy
 25 mar 2009, 19:51
zawi_23 pisze:2. Pojawia mi się to np. przy odświeżaniu strony, bądź na klikaniu na cokolwiek na danej stronie...
Takie rzeczy to chyba inicjuje przeglądarka lub inny program, który chce się połączyć z netem i napotyka na jakiś problem.
Czasami mam podobną sytuację. Niestety jedyne wyjście jakie ja znalazłem to usunięcie tych połączeń z listy i wtedy problem zniknął.

...::: Made for loneliness :::...

#325537  autor: Vieslav
 25 mar 2009, 22:13
Usunięcie z listy albo ustawienie w panelu sterowania domyślnego i odznaczenie opcji "pytaj za każdym razem". Nie mam visty więc nie powiem, gdzie tego szukać ale szwagier miał podobnie (tylko z osiedlówką) i właśnie w taki sposób problem rozwiązałem. Poszukaj w opcje internetowe, połączenia, jeśli coś takiego w viscie jest.

#325708  autor: zawi_23
 26 mar 2009, 19:59
Dziękuje za pomoc. Usunięcie tych trzech połączeń wystarczyło. Teraz mi już nic nie przeszkadza w łączeniu się z netem :)

Dzięki wielkie :D