• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #323772  autor: typ
 18 mar 2009, 19:38
W BOK dowiedziałem się, że od 1 kwietnia ma się coś zmienić w taryfach TePsy. Czy ktoś z was wie coś na ten temat?
Do tej pory najszybszym źródłem informacji było dla mnie telepolis. Wszedłem więc, żeby sprawdzić, ale nie widzę żadnych informacji na ten temat...
Czyżby to więc była nieprawdziwa informacja?

#323837  autor: piotrekkk
 19 mar 2009, 09:48
będą, ale to na razie tajemnica handlowa ;)

[ Dodano: 2009-03-19, 09:52 ]
a poza tym neo się zmieni

#323873  autor: tetris
 19 mar 2009, 14:14
No ciekawe info, ostatni news jaki słyszałem to to, że spadły ceny ze stacjonarek na komórki, ale to już jakoś na początku marca, a co Ci mówili w BOK-u?

#323959  autor: typ
 19 mar 2009, 20:43
piotrekkk pisze:będą, ale to na razie tajemnica handlowa ;)

[ Dodano: 2009-03-19, 09:52 ]
a poza tym neo się zmieni
Więcej szczegółów poproszę. Co się w neo zmieni?
Dziś byli u nas w firmie instalatorzy ElTela i odłożyłem instalację na 1 kwietnia, żeby załapać się na nowe warunki....
tetris pisze: No ciekawe info, ostatni news jaki słyszałem to to, że spadły ceny ze stacjonarek na komórki, ale to już jakoś na początku marca, a co Ci mówili w BOK-u?
Byłem w sprawie zainstalowania neostrady. W BOKu powiedzieli tylko, że wiedzą że coś się ma zmienić, ale co dokładnie się zmieni będą wiedzieć dopiero ostatniego dnia marca....
Więc jej powiedziałem że na telepolisie pewnie już wiedzą :-)

#324006  autor: omega
 19 mar 2009, 23:55
Myślę, że to ostatni moment dla TP, aby zatrzymać użytkowników telefonii stacjonarnej i dać wreszcie normalny abonament, konkurencyjny dla ofert komórkowych. Jeśli tego nie zrobi, już nigdy ludzie nie powrócą do stacjonarki. Ja sam, do niedawna popierający telefony stacjonarne (głównie ze względu na lepszą jakość dźwięku) zastanawiam się nad rezygnacją. Teraz nie ma wątpliwości, że stacjonarne są droższe od komórek.

TP, nie prześpij tej chwili !!!

#324008  autor: typ
 20 mar 2009, 00:09
Ponowie pytanie: czy ktoś zna szczegóły nowej oferty (jeśli w ogóle taka jest)?

#324009  autor: Spioszek
 20 mar 2009, 00:13
Ja akurat popisałem umowe z Netia na ten abo za 42zł z 2 godzinami wliczonymi w abo.
Ale jeszcze ta umowa nie weszła chyba w życie:), pozatym chyba do 10 dni mogę zrezygnować z umowy bez ponoszenia kary tak???

#324016  autor: BL9393
 20 mar 2009, 05:01
sam jestem ciekawy :) odnośnie nowości w TP to pierwsze zawsze było telepolis, a potem pracodawca :P

czas na Orange

#324020  autor: vinc
 20 mar 2009, 07:54
darkangel pisze:pozatym chyba do 10 dni mogę zrezygnować z umowy bez ponoszenia kary tak???
Oczywiście jeśli była zawierana poza lokalem Netii. Jeśli zawierałeś ją w jakimś punkcie Netii to niestety nie możesz zerwać umowy bez konsekwencji określonych w umowie...

Obrazek

#324029  autor: tetris
 20 mar 2009, 10:53
typ pisze:W BOKu powiedzieli tylko, że wiedzą że coś się ma zmienić, ale co dokładnie się zmieni będą wiedzieć dopiero ostatniego dnia marca....
No to za wiele Ci nie powiedzieli ;) No ale do ostatniego dnia marca to już nie tak dużo czasu, więc niedługo się dowiemy.

#324451  autor: biotyt
 22 mar 2009, 00:53
No i czas najwyższy. Telefon stacjonarny jest za drogi, a rewolucja Play Fresh robi jednak swoje. Kto przy zdrowych zmysłach trzyma telefon za 50 zł gdzie jest 60 minut na stacjonarne, a na komórki trzeba dopłacać? U mnie w domu zostanie odłączony z końcem kwietnia. Internet mam z kablówki w pakiecie z TV i wychodzi dużo taniej za obie usługi.
W końcu Grupa TP się obudziła, że ich oferta nie jest taka wspaniała, a klientów ubywa w coraz szybszym tempie.

biotyt

#324455  autor: BL9393
 22 mar 2009, 04:46
pomyśl tylko że niektórzy, a mało ich nie ma, aby mieć dostęp do internetu są skazani na TP i "rewolucja" Play nic im nie da.

czas na Orange

#324461  autor: piotrekkk
 22 mar 2009, 09:03
biotyt pisze:Telefon stacjonarny jest za drogi
no jest drogi, ale ja mógłbym płacić i więcej bo to zawsze najpewniejsze źródła do kontaktu ze światem, co do playa, kupiłem sobię kartę na święta... i żadnych życzeń nie wysłałem bo mnie awarię masową w całej polsce... dla mnie cena to nie wszystko...

#324479  autor: biotyt
 22 mar 2009, 10:20
Dla mnie też cena to nie wszystko, ale to już nie poważne by w abonamencie za 50 zł dostawać 60 minut czyli 83gr/min po całej Polsce na stacjonarne. To już w POP-ie kilka lat temu było kilka groszy taniej przy stawce podstawowej.
TP zachowuje się tak jakby nie zauważała, że dzisiaj ludzie używają komórek. Oferują one mobilność, a jeśli można tanio z nich rozmawiać to telefon stacjonarny idzie w odstawkę.

biotyt

#324499  autor: piotrekkk
 22 mar 2009, 11:23
biotyt pisze:Dla mnie też cena to nie wszystko, ale to już nie poważne by w abonamencie za 50 zł dostawać 60 minut czyli 83gr/min po całej Polsce na stacjonarne. To już w POP-ie kilka lat temu było kilka groszy taniej przy stawce podstawowej.
TP zachowuje się tak jakby nie zauważała, że dzisiaj ludzie używają komórek. Oferują one mobilność, a jeśli można tanio z nich rozmawiać to telefon stacjonarny idzie w odstawkę.
tpsa już obniżyła stawki na komórki do 40 gr do najpopularniejszych operatorów, play może przez jakiś czas może i tańszymi opłatami, ale za kilka lat gdy straci asymentryczną stawkę MTR to zniknie z rynku w kilka miesięcy moim zdaniem, dają tylko cenę bez jakości

[ Dodano: 2009-03-22, 11:24 ]
poza tym teraz jak ma się internet, to np gadu-gadu oferuję stawkę na komórkę za 25 groszy więc nikt na razie jeszcze tego nie pobił, i to bez żadnych pakiet czy czegoś

#324502  autor: Vieslav
 22 mar 2009, 11:38
Może w końcu po rozum do głowy pójdą i zrobią coś na kształt socjalnego.
to zawsze najpewniejsze źródła do kontaktu ze światem
Lepiej bym tego nie ujął. Co z tego, że mam trzy komórki skoro czasem nie da się do mnie dodzwonić. Orange ostatnio tak partaczy sprawę, że osoba, która do mnie dzwoni słyszy normalny sygnał oczekiwania a mój telefon milczy i po kilku minutach dostaję smsa, że ktoś dzwonił. Nie tylko u mnie na dwóch telefonach się tak dzieje. Era u mnie na wsi nie ma zasięgu więc jak wyjadę z miasta na weekend to gdyby nie stacjonarny byłbym zupełnie odcięty od świata, a płacę 30zł za 1000 minut w Dialogu (do wykorzystania od 18 do 24).

#324504  autor: piotrekkk
 22 mar 2009, 11:52
Mulder pisze:Może w końcu po rozum do głowy pójdą i zrobią coś na kształt socjalnego.
tp sa sam z Ciebie nigdy nie chciała zrobić takiej oferty, jest stety czy niestety, operatorem powszechnym, więc dostawała dopłaty z budżetu do funkcjonowania abonamentu socjalnego, więc za ten abonament niejako płaciliśmy wszyscy i połączenia w nim były dwokrotnie droższe niż w innych cennikach tp, teraz funkcjonuje tp przyjazny dla osób pobierających świadczenia z opieki społecznej, i moim zdaniem jest to dobre rozwiązanie, bo niski abonament 18,30 z vat i pół godziny na rozmowy, i naprawdę mogą z niego skorzystać soby których nie stać na telefon, plusem jest też to, że w tym abonamencie jest włączona blokada numerów 0-70x i można wziąć nawet internet, nie widzę też powodu by tp miała dalej obniżać opłaty za abonament, połączenie owszem są drogie, ale abomanet już po prostu nie ma jak, chyba że chcemy aby jakość łączy uległa pogorszeniu

#324812  autor: wojtek83
 23 mar 2009, 13:22
piotrekkk pisze:tpsa już obniżyła stawki na komórki do 40 gr do najpopularniejszych operatorów
No tak, obniżyli do wszystkich poza właśnie wymienionym przez Ciebie playem i chyba polsatem cyfrowym. Ale właśnie ze względu na asymetryczną stawkę MTR w P4 to trudno się dziwić, że tam połączenia są droższe...

#325274  autor: piotrekkk
 24 mar 2009, 21:57
niestety, czy stety, nasi rządzący chcą wprowadzić tańsze kryzysowe abonamenty.... ciekawe ile znów na to pieniędzy pójdzie i kto na tym zyska

#325340  autor: wojtek83
 25 mar 2009, 10:43
piotrekkk pisze:niestety, czy stety, nasi rządzący chcą wprowadzić tańsze kryzysowe abonamenty.... ciekawe ile znów na to pieniędzy pójdzie i kto na tym zyska
No właśnie mnie to też dziwi, przecież np w tp jest już plan przyjazny, z którego mogą korzystać rzeczywiście ci najubożsi (tzn pobierający świadczenia z opieki społecznej), to po co jeszcze wprowadzać kolejne "kryzysowe abonamenty"...