• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#322020  autor: milesiu
 09 mar 2009, 20:52
ok, wejdz w sprawdzanie dostepnosci i podaj swoje dane to zobaczysz, ze przy 1mega wyskakuje 45 a nie 35 zeta, a link do taryfy "LT 35 plac mniej" to jest jedyne miejsce w ktorym o tej opcji jest cokolwiek napisane i widzialem to. Plac mniej w nazwie odnosi sie w moim przekonaniu do tych 4miechow promocyjnych. No i nie jest nigdzie napisane skad to sie wzielo, ze to musi byc pakiet. Podejrzewam, ze to jest napisane w ogolnych warunkach promocji LT 35, ale...
czesc I, punkt 3
3. Pozostałe opłaty naliczane są zgodnie z Cennikiem taryfy Lepszy Telefon 35, dostępnym pod adresem www.netia.pl.
widzisz gdzies na stronie netii Cennik LT 35? No bo chyba klient nie musi sie domyslec ze 35zl to 100minut, bo minuta 35gr? Nigdzie nie ma ani slowa. O to mi chodzilo.

#322026  autor: piotrekkk
 09 mar 2009, 21:09
milesiu pisze:ok, wejdz w sprawdzanie dostepnosci i podaj swoje dane to zobaczysz, ze przy 1mega wyskakuje 45 a nie 35 zeta, a link do taryfy "LT 35 plac mniej" to jest jedyne miejsce w ktorym o tej opcji jest cokolwiek napisane i widzialem to. Plac mniej w nazwie odnosi sie w moim przekonaniu do tych 4miechow promocyjnych. No i nie jest nigdzie napisane skad to sie wzielo, ze to musi byc pakiet. Podejrzewam, ze to jest napisane w ogolnych warunkach promocji LT 35, ale...
czesc I, punkt 3
3. Pozostałe opłaty naliczane są zgodnie z Cennikiem taryfy Lepszy Telefon 35, dostępnym pod adresem www.netia.pl.
widzisz gdzies na stronie netii Cennik LT 35? No bo chyba klient nie musi sie domyslec ze 35zl to 100minut, bo minuta 35gr? Nigdzie nie ma ani slowa. O to mi chodzilo.
cennik masz tu tu , trzeba wejść w usługi i telefon, są tam wszystki cenniki, tam są tylko warunki promocji, minuta tylko 29 gr brutto

#322028  autor: milesiu
 09 mar 2009, 21:18
thx, strona netii zawsze nalezala do przejrzystych inaczej:)

#322038  autor: piotrekkk
 09 mar 2009, 21:45
milesiu pisze:thx, strona netii zawsze nalezala do przejrzystych inaczej:)

jakoś dla mnie jest jasne ;p

#322069  autor: Pedros
 10 mar 2009, 00:16
piotrekkk pisze:
milesiu pisze:thx, strona netii zawsze nalezala do przejrzystych inaczej:)

jakoś dla mnie jest jasne ;p
widze piotrekkk ze wyhbroniles netie ;)

Panowie (i ewentualnie Panie) wszystko na stronie Netii rozbija sie o dostepność uslug ,
jak klient miałby sie odnalesc w technologiach BSA ,WLR , LLU , Cu , WiMax itd.
miałby sobie sam wybrac ? wolne zarty
dlatego strona opera sie o sprawdzenie dostepnosci usług , tzn
podajesz adres i ewentualnie tel i jesli jestes w zasiegu LLU to wyskakuja Ci cenniki i SWP do oferty na LLU czyli tel za 35 zl i net za 49zł jezeli jestes w zasiegu Cu to wyskoczy oferta na miedzi a jesli nic tam nie ma to przy odrobinie szczescia moze bedzie WiMax :)

proste ;) uklon w stronie klienta

Tempus Fugit Acternitas Manaet

#322076  autor: piotrekkk
 10 mar 2009, 08:08
Pedros pisze:widze piotrekkk ze wyhbroniles netie
nie chodzi mi o żadne bronienie, tylko niektóre firmy mają gorsze strony jeśli chodzi o dostępność cenników na stronie internetowej, albo jak tpsa jest jeden na kilkaset stron... chore to troche

#322091  autor: milesiu
 10 mar 2009, 10:39
ja nie mowie ze nie inne firmy maja wszystko super, generalnie to na kazdej stronie zeby sie dobrac do cennika to trzeba wszystko przewertowac. Musicie przyznac, ze cenniki sa tak pochowane, ze przecietny czlowiek nie ma opcji znalezienia od razu. Wiem, ze to chwyt marketingowy;p Netia i tak sie poprawila jesli chodzi o swoja stronke, kiedys to w ogole byla masakra. Przykladowo na stronie novum cennik da sie znalezc od razu;p

#322154  autor: tetris
 10 mar 2009, 15:34
piotrekkk pisze: albo jak tpsa jest jeden na kilkaset stron... chore to troche
No wiesz jest tam jednak sporo usług, promocji itp, to trudno żeby cennik na www zajmował dwie kolumny na krzyż... :wink: Lepsze to niż jakby tych informacji w ogóle nie było...

#322155  autor: piotrekkk
 10 mar 2009, 15:37
tetris pisze:
piotrekkk pisze: albo jak tpsa jest jeden na kilkaset stron... chore to troche
No wiesz jest tam jednak sporo usług, promocji itp, to trudno żeby cennik na www zajmował dwie kolumny na krzyż... :wink: Lepsze to niż jakby tych informacji w ogóle nie było...
tak może kiedyś ktoś by się zapoznał z cennikiem, a teraz... to prawie nikt tam nie zgląda

#322330  autor: tetris
 11 mar 2009, 14:15
piotrekkk pisze:tak może kiedyś ktoś by się zapoznał z cennikiem, a teraz... to prawie nikt tam nie zgląda
No ja myślę, że zaglądają tam Ci, którzy chcą sprawdzić jakieś szczegóły oferty tp, wiadomo, że nie ma tylu odwiedzin co YT ;) ale przeciez nie o to w tym chodzi...