• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#316337  autor: user_delete10
 08 lut 2009, 17:03
Co z tego będziesz mieć, z braku locka, jako jeden z wielu tysięcy?

#316380  autor: shanhaevel
 08 lut 2009, 20:47
Większą cenę za koma zarząda na allegro:P

#316385  autor: gummy_bear
 08 lut 2009, 21:31
no właśnie mnie też to dziwi, pewien byłem że po takim przewrocie rozpęta się rewolucja w promocjach, zdejmowaniu siumlocków itp. a tu tak jakoś ospale inni opowie reagują na to co się stało. era zdjęła simlocki, obniżyła ceny telefonów, teraz jeszcze stawia maszt tam gdzie nikt nie chciał. dobrze że chociaż 1 op działa

:)

#316482  autor: forumiak
 09 lut 2009, 16:10
Zgadza się, to że ERA "działa" gwarantuje pobudzenie innych operatorów. I tak będą zmuszeni do tego kroku, chyba, że w żadnym stopniu nie wpłynie to na decyzje klientów, w co wątpię.

#316483  autor: kowcio
 09 lut 2009, 16:12
forumiak pisze:Zgadza się, to że ERA "działa" gwarantuje pobudzenie innych operatorów. I tak będą zmuszeni do tego kroku, chyba, że w żadnym stopniu nie wpłynie to na decyzje klientów, w co wątpię.
Wątpię, aby ktoś podpisywał umowę z Erą na dwa lata dlatego, że sprzedają telefony bez sim-locka. Aczkolwiek mogę być w błędzie, ja patrzę na ofertę, nie na telefon. Ale dużo takich klientów "na siłę" mieć nie będą ;)

#316509  autor: user_delete10
 09 lut 2009, 16:59
Jakbym miał wziąć iPhona za 1zł, płacić za niego po 150zł co miesiąc a samego urządzenia się pozbywać do komis idąc prosto ze salonu to jakoś nie widzę tu nic dobrego z tego posunięcia.Analogicznie z każdym modelem w takim przedziale cenowym, czyli z 4-cyfrową ceną.Jak mi nie zależy na na tym iP czy Omni to zostawiam sobie tę Nokie 3310 i nie idę do opa tylko po to, żeby opchnąć iP do komisu.

#317051  autor: pablo_79
 12 lut 2009, 13:52
Każda umowa jednak kiedyś się kończy i pozostaje telefon ze zbędnym simlockiem. I też telefon, który- nawet, jeśli chciałoby się go zamienić na inny- wymaga dodatkowych kosztów. Moim zdaniem nie ma co dywagować nad przyczynami takiego posunięcia ery i nad zamiarami. Ważne jest to, że Era uzmysłowiła wszystkim, że simlocki są raczej niepotrzebne. Szkoda, że Orange odcina się od akcji uwalniania telefonów- skoro mówią nie, to pewnie, jeśli się ugną, zrobią to i tak z wielkim opóźnieniem w stosunku do innych operatorów.
Moim zdaniem- zdjęcie simlocków ma sens. Biorać ofertę na abonament i tak wiążemy się z pewnym operatorem. Telefon staje się własnością użytkownika. Simlocki nie są potrzebne.
Podobno era wypuszczała zestawy TT z telefonami bez simlocków długo przed oficjalnym info.

#317066  autor: lukaszlew77
 12 lut 2009, 15:25
Cała akcja była zdecydowanie wcześniej przygotowywana - telefony od producentów przychodziły bez simlocka np. moja E51, oplombowana bez simlocka z centrali kurierem. Podobnie wzięty 30 stycznia D900i, tyle że w salonie.

Obrazek

Ericsson T10->Ericsson T28s->Sagem MW3026->SE K750i->SE W880i->Nokia E51

Idea->Plus->Era->Play

#318543  autor: andiw
 20 lut 2009, 11:50
No na pewno musieli to trochę wcześniej przygotować, aby od 23 stycznia móc naprawdę bez simlocków sprzedawać. Jeszcze raz brawa za inicjatywę

#318675  autor: rav8989
 20 lut 2009, 22:07
Kupiłem niedawno SE C702 wzięty z salonu Ery 13 stycznia i okazało się, że jest bez simlocka.

#318834  autor: gummy_bear
 21 lut 2009, 18:11
no to miałeś szczęście bo trafiłeś na telefon z nowego rzutu. dużo ludzi miało takie szczęście. w ogóle dziwi mnie to że reszta operatorów nie poszła w ślady ery, myślałem że przecież taki przełom to zaraz inni zdejmą simlocki. a ta konkurencja jakaś taka opieszała w tym roku

#320588  autor: yanek
 01 mar 2009, 16:45
A orientuje się ktoś jak to jest w Erze, z telefonami zakupionymi przed 23 stycznia br?
W Play ściągają za darmo ze wszystkich tel, w Plusie za 75zł, a jak jest w Erze?

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#320591  autor: vinc
 01 mar 2009, 17:04
yanek w Erze koszt ściągnięcia simlocka podczas trwania umowy 500zł ;)

Obrazek

#320762  autor: agizmo
 02 mar 2009, 15:22
jesteś pewien, że tak jest, bo jakoś mi się nie wydaje... żeby było aż tak dużo, wiem, że w orange jest 77 zł i Jabłczyński powiedział, że skorzystało z tej uługi w 2008 roku aż 7 osób :)

...agizmo...

#320781  autor: user_delete10
 02 mar 2009, 16:59
I to niekoniecznie 7 osób tylko dlatego, że cena jest zbyt wysoka, ale dlatego, że nikomu ten lock nie przeszkadza.

#320878  autor: thonka
 03 mar 2009, 04:09
bo az tych 7 osob o tym wiedzialo...
obnizka sciagniecia blokad w orange weszla po cichu jakos w pazdrzierniku czy listopadzie, ale wtedy nie wszytkim chciano to oferowac (vide teraz niedoinformowanie/rzniecie glupa w play).
dopiero jak sie czlowiek zaglebil w regulamin (zaden operator nie musi informowac o obnizkach, w przeciwienstwie do podwyzek) to zobaczyl, ze jest taniej stad te 7 osob... cennik zdjecia blokady w orange tak naprawde zostal naglosniony dopiero po wejsciu bezblokadowcow z ery...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#320944  autor: tomaj
 03 mar 2009, 17:15
yanek pisze:A orientuje się ktoś jak to jest w Erze, z telefonami zakupionymi przed 23 stycznia br?
Podobno już w styczniu przychodziły zestawy TT bez simlocków. Wydaje mi się, że simlocki ze starszych telefonów są zdejmowane są odpłatnie.

#321746  autor: pablo_79
 08 mar 2009, 14:21
Szukałem informacji o tym ile w salonie kosztuje zdjęcie blokady sim z telefonu TT i znalazłem. Cena jest zaporowa. Wydaje mi się, że po prostu nie uaktualnili informacji na stronie.

#321763  autor: thonka
 08 mar 2009, 16:11
pablo_79 pisze:Szukałem informacji o tym ile w salonie kosztuje zdjęcie blokady sim z telefonu TT i znalazłem. Cena jest zaporowa.
akcja z telefonami bez blokad nie dotyczy zestawow TT ;) jezeli w zestawie dostaniesz zablokowany telefon to dopiero po 24 miesiacach ja sciagna. wczesniej trzeba zaplacic bagatela 500zl.

co do pytan z serii 'czy z telefonow przed 23 stycznia tez zdejmuja, bo play tak robi' - czytanie ze zrozumieniem sie klania... 8 stron to nie tak duzo, a juz chyba po lekturze 3 z 8 da sie wywnioskowac, ze NIE.
pablo_79 pisze:Każda umowa jednak kiedyś się kończy i pozostaje telefon ze zbędnym simlockiem. I też telefon, który- nawet, jeśli chciałoby się go zamienić na inny- wymaga dodatkowych kosztów.
jakim simlockiem sie pytam? przeciez po skonczonej umowie kazda siec za free sciaga blokady trzeba sie tylko pofatygowac do salonu...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#321776  autor: gummy_bear
 08 mar 2009, 17:16
nie prawda, orange nawet po upływie umowy nie ściągnie Ci za darmo simlocka trzeba zapłacić. Dziwne jest to że jeszcze mają sporą liczbę abonentów bo na prawdę nie widzę w ich ofercie nic interesującego

• Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5