Co z tego będziesz mieć, z braku locka, jako jeden z wielu tysięcy?
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
no właśnie mnie też to dziwi, pewien byłem że po takim przewrocie rozpęta się rewolucja w promocjach, zdejmowaniu siumlocków itp. a tu tak jakoś ospale inni opowie reagują na to co się stało. era zdjęła simlocki, obniżyła ceny telefonów, teraz jeszcze stawia maszt tam gdzie nikt nie chciał. dobrze że chociaż 1 op działa

Wątpię, aby ktoś podpisywał umowę z Erą na dwa lata dlatego, że sprzedają telefony bez sim-locka. Aczkolwiek mogę być w błędzie, ja patrzę na ofertę, nie na telefon. Ale dużo takich klientów "na siłę" mieć nie będąforumiak pisze:Zgadza się, to że ERA "działa" gwarantuje pobudzenie innych operatorów. I tak będą zmuszeni do tego kroku, chyba, że w żadnym stopniu nie wpłynie to na decyzje klientów, w co wątpię.

Jakbym miał wziąć iPhona za 1zł, płacić za niego po 150zł co miesiąc a samego urządzenia się pozbywać do komis idąc prosto ze salonu to jakoś nie widzę tu nic dobrego z tego posunięcia.Analogicznie z każdym modelem w takim przedziale cenowym, czyli z 4-cyfrową ceną.Jak mi nie zależy na na tym iP czy Omni to zostawiam sobie tę Nokie 3310 i nie idę do opa tylko po to, żeby opchnąć iP do komisu.
Każda umowa jednak kiedyś się kończy i pozostaje telefon ze zbędnym simlockiem. I też telefon, który- nawet, jeśli chciałoby się go zamienić na inny- wymaga dodatkowych kosztów. Moim zdaniem nie ma co dywagować nad przyczynami takiego posunięcia ery i nad zamiarami. Ważne jest to, że Era uzmysłowiła wszystkim, że simlocki są raczej niepotrzebne. Szkoda, że Orange odcina się od akcji uwalniania telefonów- skoro mówią nie, to pewnie, jeśli się ugną, zrobią to i tak z wielkim opóźnieniem w stosunku do innych operatorów.
Moim zdaniem- zdjęcie simlocków ma sens. Biorać ofertę na abonament i tak wiążemy się z pewnym operatorem. Telefon staje się własnością użytkownika. Simlocki nie są potrzebne.
Podobno era wypuszczała zestawy TT z telefonami bez simlocków długo przed oficjalnym info.
Moim zdaniem- zdjęcie simlocków ma sens. Biorać ofertę na abonament i tak wiążemy się z pewnym operatorem. Telefon staje się własnością użytkownika. Simlocki nie są potrzebne.
Podobno era wypuszczała zestawy TT z telefonami bez simlocków długo przed oficjalnym info.
Cała akcja była zdecydowanie wcześniej przygotowywana - telefony od producentów przychodziły bez simlocka np. moja E51, oplombowana bez simlocka z centrali kurierem. Podobnie wzięty 30 stycznia D900i, tyle że w salonie.
no to miałeś szczęście bo trafiłeś na telefon z nowego rzutu. dużo ludzi miało takie szczęście. w ogóle dziwi mnie to że reszta operatorów nie poszła w ślady ery, myślałem że przecież taki przełom to zaraz inni zdejmą simlocki. a ta konkurencja jakaś taka opieszała w tym roku

A orientuje się ktoś jak to jest w Erze, z telefonami zakupionymi przed 23 stycznia br?
W Play ściągają za darmo ze wszystkich tel, w Plusie za 75zł, a jak jest w Erze?
W Play ściągają za darmo ze wszystkich tel, w Plusie za 75zł, a jak jest w Erze?
Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315
I to niekoniecznie 7 osób tylko dlatego, że cena jest zbyt wysoka, ale dlatego, że nikomu ten lock nie przeszkadza.
obnizka sciagniecia blokad w orange weszla po cichu jakos w pazdrzierniku czy listopadzie, ale wtedy nie wszytkim chciano to oferowac (vide teraz niedoinformowanie/rzniecie glupa w play).bo az tych 7 osob o tym wiedzialo...
dopiero jak sie czlowiek zaglebil w regulamin (zaden operator nie musi informowac o obnizkach, w przeciwienstwie do podwyzek) to zobaczyl, ze jest taniej stad te 7 osob... cennik zdjecia blokady w orange tak naprawde zostal naglosniony dopiero po wejsciu bezblokadowcow z ery...
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
akcja z telefonami bez blokad nie dotyczy zestawow TTpablo_79 pisze:Szukałem informacji o tym ile w salonie kosztuje zdjęcie blokady sim z telefonu TT i znalazłem. Cena jest zaporowa.

co do pytan z serii 'czy z telefonow przed 23 stycznia tez zdejmuja, bo play tak robi' - czytanie ze zrozumieniem sie klania... 8 stron to nie tak duzo, a juz chyba po lekturze 3 z 8 da sie wywnioskowac, ze NIE.
jakim simlockiem sie pytam? przeciez po skonczonej umowie kazda siec za free sciaga blokady trzeba sie tylko pofatygowac do salonu...pablo_79 pisze:Każda umowa jednak kiedyś się kończy i pozostaje telefon ze zbędnym simlockiem. I też telefon, który- nawet, jeśli chciałoby się go zamienić na inny- wymaga dodatkowych kosztów.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
nie prawda, orange nawet po upływie umowy nie ściągnie Ci za darmo simlocka trzeba zapłacić. Dziwne jest to że jeszcze mają sporą liczbę abonentów bo na prawdę nie widzę w ich ofercie nic interesującego