• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#320593  autor: Mosquito007
 01 mar 2009, 17:20
tomico pisze:Szczególnie w Saturnie powinni dać radę ci go ściągnąć.
Ehehe, a Ty swojego HD kupiłeś w Saturnie czy w Play'u? Bo w Vobisie czy Saturnie to my wiemy że bez problemu dostaniemy ten telefon, ale wydać na niego 2,5 tyś to nie sztuka, sztuka kupić go w Play'u za połowe ceny...

#320612  autor: Inv
 01 mar 2009, 18:38
tomico napisał mi w PW, ze przetrzymali dla niego egzemplarz "po znajomosci" więc nie ma czym się nakręcać. Ja w Saturnie jestem srednio co tydzien i caly czas otrzymuje taką samą odpowiedź od ludzi pracujących w tamtejszym Playu:

"nie ma, raczej nie będzie"

Pozostaje nam czekać na jutrzejsze "mocne wejście" Playa.

#320634  autor: tomico
 01 mar 2009, 21:05
Mosquito007 pisze:
tomico pisze:Szczególnie w Saturnie powinni dać radę ci go ściągnąć.
Ehehe, a Ty swojego HD kupiłeś w Saturnie czy w Play'u? Bo w Vobisie czy Saturnie to my wiemy że bez problemu dostaniemy ten telefon, ale wydać na niego 2,5 tyś to nie sztuka, sztuka kupić go w Play'u za połowe ceny...
W saturnie w playu w abo na firme.

#320705  autor: Mosquito007
 02 mar 2009, 09:17
tomico pisze:W saturnie w playu w abo na firme.
Aha... :) No i masz problem radio-romu w tym swoim HD czy nie? Chodzi tu o przechodzenie zasięgu z Play'a na 2GPlusa. Teoretycznie powinieneś go mieć bo play do dzisiaj się jeszcze nie uporał z tym mankamentem :?
Inv pisze:tomico napisał mi w PW, ze przetrzymali dla niego egzemplarz "po znajomosci"
No to tym bardziej się dziwie że "po znajomości" kumpel sprzedał telefon z "mankamentami" w sofcie :|

#320710  autor: tomico
 02 mar 2009, 09:42
Mosquito007 pisze:
tomico pisze:W saturnie w playu w abo na firme.
Aha... :) No i masz problem radio-romu w tym swoim HD czy nie? Chodzi tu o przechodzenie zasięgu z Play'a na 2GPlusa. Teoretycznie powinieneś go mieć bo play do dzisiaj się jeszcze nie uporał z tym mankamentem :?
Inv pisze:tomico napisał mi w PW, ze przetrzymali dla niego egzemplarz "po znajomosci"
No to tym bardziej się dziwie że "po znajomości" kumpel sprzedał telefon z "mankamentami" w sofcie :|
Nie wiedziałem że touch hd w playu ma problemy z tym przechodzeniem zasięgu generalnie, a mój znajomy także. Ale u mnie w HD nic takiego nie zauwazylem. Ciągle mam zasięg playa 3g HSDPA bez żadnego problemu z przechodzeniem. Pierwsze słyszę wogóle o takich problemach szczerze mówiąc. U mnie jak najbardziej Ok.

#320763  autor: Bajer222
 02 mar 2009, 15:26
Na TELEPOLIS znalazłem informację:

"W czwartek, 5. marca, Play organizuje konferencję prasową, na której zostaną przedstawione wszystkie nowości."

Oczywiście te nowości dotyczące urodzin Play. Wątpie, że w czwartek dowiemy się np. o powrocie Tocuha HD. Poczekamy, przeciez czekamy juz od grudnia. Kilka dni nie zrobi rożnicy haha :smt005 To już się robi żałosne! :?

#321042  autor: kupijaj
 03 mar 2009, 22:19
Niestety pojawia się jeszcze problem z rozłączaniem rozmów bądź też uniemożliwieniem wykonywania połączeń. Wygląda na to że jest to problem z seriami od 44 do 49
więcej na ten temat na
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 139&page=7
http://forums.smartphonefrance.info/vie ... hp?t=49680
Jestem ciekaw co na to HTC?
Wysłałem maila i czekam z niecierpliwością na odpowiedź.

kupi

#321105  autor: Bajer222
 04 mar 2009, 14:44
Poraz kolejny napisałem do Play. Oto jaką odpowiedź dostałem dzisiaj:

Informujemy, że telefon HTC Touch HD, jest dostępny w naszej nowej usłudze "Na Życzenie". Oznacza to, że może Pan udać się do dowolnego Punktu Sprzedaży Play i złożyć dyspozycję sprowadzenia telefonu, Konsultantowi. Nasz pracownik powinien poinformować Pana w jakim terminie otrzyma Pan zamówiony telefon, w jakiej cenie oraz ustali plan taryfowy, na który się Pan zdecyduje.
Przepraszamy za długi okres oczekiwania na odpowiedz, mamy nadzieję, że wkrótce dołączy Pan do grona naszych Abonentów.

Czyli w weekend pojade poraz enty do salonu i zrobie tak jak mi polecono w odpowiedzi!

#321120  autor: quescikkk
 04 mar 2009, 16:13
Cześć wszystkim !
Mam właśnie taki sam problem oblazłem całą Łódź odnośnie posta nade mną i dzwoniłem powiedziano mi abym przyjechał i napiszemy chęć kupna odp. w ciągu 14dni.

#321138  autor: Inv
 04 mar 2009, 18:36
Witajcie.

Dzisiaj Wam opiszę jak to w jeden dzień zniechęciłem się totalnie do sieci Play, ich "profesjonalistów" pracujących w punktach w Katowicach, oraz do telefonu Touch HD w tej "sieci".

Po poście tomico, w ktorym opisał ze udało mu się dostać HD, zacząłem dzwonić znowu po salonach. Oczywiscie zero nowości - "nie ma, nie będzie", "prosimy dzwonic na bierząco..." blablabla. Czyli to co zwykle.
Jedynie w Germanosie na ul Staromiejskiej udzielono mi informacji, ze moge sobie tam podjechac i zamówić bo cyt: "jest to telefon na indywidualne zamówienie klienta". Pomyślałem - wporządku, wybiorę się tam. Jednak w poniedziałek (kiedy dzwonilem) nie moglem się urwać z pracy, więc pomyslalem, ze wyjde dzisiaj, kiedy mam mniej roboty i zamowie cacuszko. Po wyjsciu z pracy (za zgodą szefa, ktory jest bardzo wporządku) zadzwoniłem czy sprawa zamówienia HD jest nadal aktualna. Odebrała mi inna osoba, potwierdzając, ze jest to nadal aktualne. Wzialem ze sobą ojca, ktoremu rownież się kończy umowa w Plusie, zeby przeszedł ze mną do Playa, pooglądał telefony popytał o ofertę. Chcialem przeniesc rodzinę do tej sieci, bo wiadomo - taniej.

Po ponad półgodzinnym szukaniu jakiegokolwiek miejsca parkingowego w centrum Katowic, udałem się z ojcem do salonu na Staromiejskiej, myslalem ze w koncu coś załatwię. I załatwiłem...

...opinię o osobach pracujących w punktach tej sieci
Wchodzę, mowię co chcę, facet kieruje mnie do wesołej pani, pani coś sprawdza w komputerze przez 5 minut po czym z rozbrajającym uśmiechem oznajmia mi ze "ktoś musiał podać panu złe informacje, poniewaz nie mamy tego telefonu na głównym magazynie, więc nie mozna go zamowic". NAŻARŁEM SIĘ WSTYDU PRZED OJCEM! opowiadałem mu ze bardzo fajna sieć, fajne oferty, mila obsluga - A G*WNO! Banda partaczy w Germanosie na Staromiejskiej bardzo chętnie zmarnuje Twój cenny czas. Człowiek specjalnie załatwia sobie wyjscie, zeby załatwić wazna sprawe a traktują go jak kolejnego debila, ktorego mozna spławić. Nawet z nimi nie gadałem tylko po prostu wyszlismy stamtad. NIE MAM SIŁY się spierac z tymi wesołymi studencikami. Po wyjsciu stamtad zaczalem dzwonic do innych salonow zeby sie zapytac czy mozna zamowic - odpowiedz była bardzo oryginalna "NIE". W Media Markcie babka nawet nie wiedziala co to za telefon i kazala mi przeliterowac(!!!!!!) jego nazwę, podac mój numer telefonu i oczekiwac na oddzwonienie. No i czekam sobie do tej pory na odpowiedz czy mozna zamowic Touch HD w MediaMarkcie...Użeram się już od stycznia z "Fachowcami" w Katowicach i po dzisiejszym zajsciu MAM DOSYĆ sieci Play, podejscia do klienta pracujących w punktach speców od siedzenia na stoliku i dosyć oczekiwania na Touch HD.

Poszłem z ojcem przedluzyc mu umowę w Plusie, wzial E51. Obsługa w Plusie jak zwykle na wysokim poziomie, ludzie znają się na swojej robocie. Facet nawet zauważył na naszym egzemplarzu rysę na tylnej pokrywie po czym poszedł nam wymienic na inny (!) Tego jeszcze nie widzialem...

A Playcie gratuluję wykwalifikowanego personelu. Zacznijcie zmieniać kadrę, albo inni zaczną zmieniać sieć.

Nie mam juz wogole ciśnienia na Touch HD i nawet jak się pojawi jutro to nie kiwne palcem zeby sie wybrać do wesołych studencików podpisywać umowe...

#321141  autor: Bajer222
 04 mar 2009, 18:52
Wchodzę, mowię co chcę, facet kieruje mnie do wesołej pani, pani coś sprawdza w komputerze przez 5 minut po czym z rozbrajającym uśmiechem oznajmia mi ze "ktoś musiał podać panu złe informacje, poniewaz nie mamy tego telefonu na głównym magazynie, więc nie mozna go zamowic
Czyli jednym słowem też zostalem oszukany? Ja otrzymałem info, że telefon jest w magazynie. Sam rzecznik mówił, że telefony są w magazynach. Dziwna sprawa.

Szczerze mówią też mam juz wbite w ten telefon hehe, wisi mi czy bede go miał czy nie.

Inv współczuje straconego czasu i tych nerwów.

#321147  autor: Inv
 04 mar 2009, 19:21
Bajer222 pisze:
Wchodzę, mowię co chcę, facet kieruje mnie do wesołej pani, pani coś sprawdza w komputerze przez 5 minut po czym z rozbrajającym uśmiechem oznajmia mi ze "ktoś musiał podać panu złe informacje, poniewaz nie mamy tego telefonu na głównym magazynie, więc nie mozna go zamowic
Czyli jednym słowem też zostalem oszukany? Ja otrzymałem info, że telefon jest w magazynie. Sam rzecznik mówił, że telefony są w magazynach. Dziwna sprawa.

Szczerze mówią też mam juz wbite w ten telefon hehe, wisi mi czy bede go miał czy nie.

Inv współczuje straconego czasu i tych nerwów.
Głowny magazyn w sensie miejskim. Kiedys jak sie pytalem w Saturnie to koleś przy mnie dzwonił na magazyn w Katowicach czy mają.

Może Wam się uda, ja mam dosyć pomiatania swoją osobą.

#321172  autor: Mosquito007
 04 mar 2009, 22:01
Ja osobiście w ogóle nie dzwonie po salonach - dałem sobie na wstrzymanie, szkoda nerwów i czasu! Wolę poczekać spokojnie do urodzin Play'a, a może nawet na nowego Diamonda 2 :P
Mam tylko pytanie, jak to jest z tym zamawianiem Touch HD? Pojawiają się dwie sprzeczne informacje, które według mnie nie idą w parze - jedna że telefon ma ogromne problemy z softem (radio-romem), odchodzącym lakierem, przekierowywaniem połączeń... Druga że telefon sobie można zamówić... To coś mi tu nie pasuje! Albo telefon nie nadaje się do wprowadzenia na rynek i wymaga poprawek zanim zawita na salonowych półkach, albo jest wszystko ok i jest ogólno dostępny...

#321333  autor: Inv
 05 mar 2009, 22:20
Macie niusa:

"HTC HD - pojawiła się partia i wyparowała natychniast, ale jest już nowa - pamietam o wszystkich, którzy napisali "

http://ludzie.playmobile.pl/partner/11/ ... cyjne.html - komentarze

fajna była ta pierwsza partia. Puścili AŻ 2 modele na całe Katowice i najbliższe okolice.

#321362  autor: Mosquito007
 05 mar 2009, 23:52
~Inv: A od kogo dostałeś tego meila? Bo ja pisałem jakiś miesiąc temu do rzecznika w tej sprawie ale jakoś nikt nie raczył się ze mną skontaktować - co prawda M.Gruszka odpisał kilka razy ale żadnych konkretów. Może do kogoś innego trzeba napisać...? :roll:

#321421  autor: Inv
 06 mar 2009, 15:12
Mosquito007 pisze:~Inv: A od kogo dostałeś tego meila? Bo ja pisałem jakiś miesiąc temu do rzecznika w tej sprawie ale jakoś nikt nie raczył się ze mną skontaktować - co prawda M.Gruszka odpisał kilka razy ale żadnych konkretów. Może do kogoś innego trzeba napisać...? :roll:
Źle mi się adres wkleja. Wejdź na http://ludzie.playmobile.pl/partner/11/ ... cznik.html i znajdz wpis "przed konferencją, duperelki organizacyjne". Poczytaj komentarze.

Jesli chodzi o mnie to nawet odpowiedzi na maila nie dostałem, a wyslalem go na poczatku lutego. Nie wiem czy do mnie ktoś łaskawie zadzwoni, wogole mi to juz wisi.

#323103  autor: Szczepano
 15 mar 2009, 15:04
Witam,
zaglądałem na ten wątek przez ostatnie tygodnie więc czuję się w obowiązku napisać parę zdań.

Touch HD bywa w Playzonach od tygodnia i można go już w miarę swobodnie namierzyć, jednak kolejki zainteresowanych są duże i telefon najpierw jest oferowany "kluczowym klientom biznesowym" przez konsultantów biznesowych. Ja swój egzemplarz "wychodziłem" dwa dni temu.

Pozdrawiam!

#323133  autor: Bajer222
 15 mar 2009, 18:26
Taaa! Wiem, że telefon się pojawił w niektórych punktach Play. Zauważyłem to po aukcjach na allegro. Sprzedawcy piszą, że zakupili dany model telefonu np. 4 marca w salonie Play. Osobiście sam nie moge doczekać sie swojego HD.;/
W dwóch salonach z mojej interwencji pisano do magazynu z zapytaniem czy HTC jest dostępny... I jak zwykle ta sama odpowiedź.. było kilka sztuk ale już nie ma;/ Jeden z salonów zamówił mi telefon który ma przyjść w połowie nastepnego tygodnia.. Osobiście nie wierze w to hahaha zadzwonią i powiedzą, że nie ma jak zawsze. Wbite w to! Już mi to zwisa! he

#323146  autor: Inv
 15 mar 2009, 19:46
Szczepano pisze:Witam,
zaglądałem na ten wątek przez ostatnie tygodnie więc czuję się w obowiązku napisać parę zdań.

Touch HD bywa w Playzonach od tygodnia i można go już w miarę swobodnie namierzyć, jednak kolejki zainteresowanych są duże i telefon najpierw jest oferowany "kluczowym klientom biznesowym" przez konsultantów biznesowych. Ja swój egzemplarz "wychodziłem" dwa dni temu.

Pozdrawiam!
może i tak jest w Krakowie, skąd piszesz, ale w Katowicach nigdzie go nie mają. Może i racja, jakbym wpadł i powiedzial ze chce zrobic u nich dużą aktywacje na firme to pewnie by mi go w zębach przynieśli. Jednak nie mam firmy co czyni mnie "tym gorszym" i musze sobie poczekać aż łaskawcy mi rzucą jeden model.

Anyway...za niecały miesiąc wychodzi drugi Diamond, zastanawiam sie czy nie zlozyc zamowienia na expansys. W sumie to to samo co HD tylko z mniejszym ekranem.