• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #320540  autor: hainasz
 01 mar 2009, 13:39
Wczoraj w godz 17:15 - ok 22:00 - była ogólnopolska awaria usługi Dialnet, tak przynajmniej nazwała ją konsultantka z Telecentrum - czyżby jak przed 5-miesiącami nieroztropny operator koparki naruszył światłowód - może to ten sam co 2008-10-03 ;-).
Szczególni irytujący był brak kontaktu z Telecentrum - po wybraniu opcji 3 i 0 nadawali komunikat: "W tej chwili wszyscy nasi konsultanci zajęci są udzielaniem informacji, prosimy o telefon za kilka minut" i sygnał zajętości. Dopiero ok godz. 21:00 na infolii nadano komunikat o awarii.
Nie było możliwości połaczenia się z usługą ale ok 19-19:15 był chwilowy dostęp.

Może ktoś zna przyczyny awarii - a może ja trafiłem? ;-)

hainasz

#321126  autor: Marens
 04 mar 2009, 16:24
Przyczyn nie znam, ale akurat dzwonila kolezanka do mnie, ze znowu malolaty(mlodsza siostra i brat) zrobily cos z internetem. Ile ja sie nameczylem z dialupem az wpadlem na pomysl aby sprawdzic na laptopie. Nie dzialalo to postanowilem zadzwonic do Tele centrum. Faktycznie rozlaczalo, jednak sfrustrowany zadzwonilem na awarie lini i powiedzieli ze awaría.

#323635  autor: traubennuss
 18 mar 2009, 00:49
ostatnio era miała awarie na cały wrocław, podobno tak kolezance powiedzieli na infolini w odpowiedzi na to, że nie może dzwonić.
a naruszenie światłowody nie może spowodować awarii na całą sieć, w końcu to pare województw