• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#318429  autor: widex
 19 lut 2009, 17:39
Corso pisze:dziwne że na tym forum nie ma działu HTC
Jest dział Windows Mobile.

#318439  autor: tomko111
 19 lut 2009, 18:30
Gruszka pisał niedawno, że w dalszym ciągu jest problem z oprogramowaniem i softem w TOUCH HD i nie wiedzą, czy będzie ten telefon jeszcze w ofercie.. :(

#319207  autor: Bajer222
 23 lut 2009, 13:32
Uspokajam wszystkich wątpiących w to czy HTC bedzie jeszcze w ogóle w ofercie Play. Otóż będzie!
Byłem dziś w salonie, chyba pierwszym salonie w którym pracował koles kompetentny i znający problem. Powiedział, ze telefon bedzie w sprzedazy, jednak nie trafi do wszystkich salonów. Bedą to wybrane salony. Koniec lutego, początek marca mamy spodziewac się dostawy HTC. Zostawiłem oczywiście numer telefonu, bede czekał na wiadomość. ;]

Na blogu Pana Marcina Gruszki pojawił się wpis:

a teraz dwa słowa odnośnie HTC Touch HD
zacznijmy może od spokojnej lektury mojego wpisu:

(tutaj link do poprzedniego wpisu gruszki dotyczącego HTC.)

czytam i nigdzie nie widzę deklaracji, że telefon wróci na 100%. Piszę to celowo ponieważ nie mogę zgodzić się z opiniami, że próbowałem kogokolwiek wprowadzić w błąd. Dostałem taką informację, chciałem pomóc. Okazało się jednak, że ciągle jest problem i koniec. Rozumiem, że chcecie aby ten telefon wrócił. Nie zależy to jednak ode mnie.

Ta sytuacja bardzo dużo mnie nauczyła. To ostatni raz kiedy poruszam tego typu problemy. Wszystkie osoby, jakie są zainteresowane sprawami związanymi z telefonami w PLAY, ich dostępnością, wadami, cenami, nowymi modelami itd. będę odsyłał do osób bezpośrednio zajmujących się tymi tematami, jak np. Dyrektor Michał Spoczyński.
Czy będą pomagać, czy będą odpisywać - jestem przekonany, że tak. Najważniejsze, że bezpośrednio poznają co macie do powiedzenia na ten temat.

Ja generalnie kończę z tym tematem definitywnie bo wolę koncentrować się na konkretach.

Źrodło ---> TUTAJ

Komentarz pozostawiam wam. Sam juz nie wiem co mam myśleć

#319338  autor: Inv
 23 lut 2009, 21:52
Witam.

No więc idąc cennymi radami Pana Szanownego Rzecznika:
Zaczynam spokojną lekturę wpisu sprzed paru tygodni:
"dostałem w ostatnim czasie dużo bardzo konkretnych pytań o powrót do sklepów Touch'a(...)" - jest chyba jasne, ze jak dostaje się mnóstwo konkretnych zapytań na dany temat to oczekuje się też jasnego i PEWNEGO stanowiska w danej sprawie.
Jedziemy dalej: "Jest realna szansa, że pierwsza dostawa telefonu pojawi się pod koniec tego, lub w przyszłym tygodniu." - ok nic na 100%, sprawa jasna lecz następne zdanie - " Tuż po niej pojawią się kolejne" - nie napisał "PRAWDOPODOBNIE", mogl wogole tego zdania nie pisać i nie czepiałbym się, pojawią się, kiedyśtam, za x miesięcy. A tu informacja - tak będą dostawy.
No i teraz najlepsze: "Osoby, które do mnie pisały mają telefony zabezpieczone, skontaktują się z Wami nasi konsultanci." Po tym zapewnieniu osoby, którym bardzo zależało/zależy na tym telefonie zostają na lodzie - nie przedłużyli umowy ze swoimi operatorami bo wiedzą, że mają zaklepane swoje cudeńko i wystarczy tylko poczekać. Nic bardziej mylnego, nie w tym przypadku moi drodzy.

"Oczywiście wszystko zależy od testów technicznych, zmieniliśmy soft. Trzymajcie zatem kciuki." No i w dzisiejszej notce zamiast napisać - "Testy nie wypaliły, nie spodziewajmy się w ciągu najbliższych tygodni/miesięcy Touch HD" pisze ze nadal są problemy, a ludzie czekają z nadzieją. Żadnych konkretów. Wiem, to nie od niego zależy, ale mógł tak napisać i ostudzić trochę atmosferę, a skończyło się znowu na ciągnięciu sprawy dalej.

Ja ze swojej strony dziękuję Playowi za te bardzo urozmaicone tygodnie oczekiwania, zakończone w moim przypadku fiaskiem. Poczekam jeszcze jak Twoja sprawa Bajer222, może Ci się uda, może się coś ruszyło tylko po prostu P. Marcin już ma serdecznie dosyć tej sytuacji (nie dziwię mu się) i nic już nie mruknie nawet na ten temat.

Ale najprawdopodobniej zacznę się rozglądać za Xperią :) Przynajmniej ją idzie łatwiej dostać...

Pozdrawiam wszystkich cierpliwie jeszcze czekających i tych zniesmaczonych również.

Edit: tak na luźno: Dlaczego Touch Diamond jest nadal dostępny skoro to też jest na platformie WM i ma takie same bebechy (w większości) co Touch HD? Powinny być takie same problemy co niby z HD. To tak dla przemyślenia :)

#319390  autor: Mosquito007
 24 lut 2009, 00:58
Z tym telefonem zrobiło się już całkiem niezłe zamieszanie. Widać tak naprawdę jak wiele zależy od HD dla marki jaką jest Play. Może to się wydać śmieszne ale tak to właśnie wygląda, dana firma przekonuje nas zazwyczaj do siebie jedną, konkretną rzeczą! Może to być jakiś mega pakiet dla nowych użytkowników, zniżki lub jak w przypadku Play'a Touch HD. Ten fon mógłby im wiele pomóc, w końcu taki telefonik za 999zł na firmę (nie oszukujmy się jak ktoś nie ma własnej firmy to na pewno w rodzinie się ktoś znajdzie...) to jest to niezła okazja, biorąc pod uwagę że wart jest 2,5 tyś. Moim skromnym zdaniem Play powinien nałożyć duży nacisk na powrót HTC, ponieważ napędziłoby im to wielu nowych klientów jak i pomogło tym "starym" podjąć decyzje. Nie jestem rzecznikiem ale jakbym nim był to poszedłbym (dosłownie) do ludzi odpowiedzialnych za tą sprawę i zapytał się czy ten telefon wróci, kiedy, jakie są szanse, a na samym końcu dał im termin kiedy ma to być gotowe. :lol: No nie wierze że w dobie XXI wieku problem radio-romu jest nie do rozwiązania! :? A tak na poważniej, to według mnie to chodzi o coś jeszcze... a jak nie wiadomo o co chodzi... :roll:
Ja poczekam do marca, zresztą z tego co wiem to w marcu również Play obchodzi swoje urodziny, może jakiś student z Politechniki się nad nimi zlituje i podaruje im w urodzinowym prezencie kawałek nowego softu...
Inv pisze:Pozdrawiam wszystkich cierpliwie jeszcze czekających i tych zniesmaczonych również.
Podziękował :smt006

#319417  autor: Rradzio
 24 lut 2009, 10:55
Interesuje mnie ten telefon i na blogu rzecznika jest informacja, żeby pisać do jakiegoś dyrektora, tylko maila nie ma... w sprawie htc touch hd

p.s. ciekawy jestem czy jak wróci i przejdę z ery do play czy dostanę jakiś rabacik

#319462  autor: Mosquito007
 24 lut 2009, 18:02
Rradzio pisze:p.s. ciekawy jestem czy jak wróci i przejdę z ery do play czy dostanę jakiś rabacik
W przypadku abonamentu dla firm 50 masz dwie opcje do wyboru, 50% zniżki na abonament przez 9 miesięcy, lub 95% zniżki przez 6 miesięcy - tylko w przypadku gdy zmieniasz operatora i przechodzisz z numerem!
Co do Touch HD to dostałem informacje z pewnego salonu że telefon jest już w testach (nic nowego) i że ma wrócić za jakiś tydzień/dwa... Czy tak będzie to nie wiem, lecz tak jak już pisałem wcześniej warto poczekać chociażby do tych urodzin Play'a :wink:

#319545  autor: Inv
 24 lut 2009, 23:00
Tak na spokojnie wszystko przemyślając - pewnie HD się pojawi wraz z ofertą urodzinową. Tylko małe niepokoje wprowadza ten news z Naszego Portalu:
http://telepolis.pl/news.php?id=14073

Może być tak, że HD wróci, ale ze względu na nowe taryfy (no i słabą złotówkę), ceny pójdą w górę - w końcu operator musi spłacić producenta za sprzęt.

Pisałem też dziś na blogu P. Gruszki w sprawie maila do P. Michała Spoczyńskiego, jednak odpowiedzi nie uzyskałem (choc pewnie maile u nich to [email protected]).

#319619  autor: tomko111
 25 lut 2009, 14:33
Prawdopodobnie Touch HD nie wrócą, ze względu na wadliwe oprogramowanie, z którym Play nie potrafi sobie poradzić.

#319632  autor: Inv
 25 lut 2009, 16:29
Ciekawostka:
Wchodzimy na http://www.playmobile.pl/ dalej na zakładkę "Telefony" z zakładki wybieramy "Wyszukiwarka"

Zaznaczamy producenta "HTC" dajemy na Wyszukaj

wynik:
HTC Touch Diamond oraz HTC Touch HD z zakładką NA ŻYCZENIE

#319682  autor: Mosquito007
 25 lut 2009, 21:40
Inv pisze:HTC Touch HD z zakładką NA ŻYCZENIE
Powinno być z zakładką NA NIEDOCZEKANIE :smt005
Ale wydaję mi się że Play coś działa w tej sprawie bo jak jeszcze 2-3 tygodnie temu byłem w salonie z zapytaniem o Touch HD to spotykałem się tylko z ironicznym uśmiechem i zapytaniem "naprawdę Pan tak myśli... że wróci? :lol:", pomijam już fakt że w niektórych salonach nie wiedzieli nawet o jakim telefonie mówię :P A teraz... wspominają o problemie radio-romu, mówią że trwają testy i za tydzień / dwa powinien wrócić. To z palca sobie chyba tego nie wyssali? :wink: Bardzo możliwe że telefon pojawi się na urodziny!

#319687  autor: Bajer222
 25 lut 2009, 22:16
No dobra! A kiedy są te urodziny Play'a? Podali już konkretną date? Szczerze mówiąc, zaczynam wątpić w to że HTC pojawi się ponownie (mam nadzieję ze się myle :P )Możliwe, ze inni opertaorzy podłapią pomysł i sprowadzą HTC do swoich sieci skoro jest taki duży popyt na ten model telefonu.

tomko111 pisze:Prawdopodobnie Touch HD nie wrócą, ze względu na wadliwe oprogramowanie, z którym Play nie potrafi sobie poradzić.
Tomko111 ty to potrafisz podciąć skrzydła :|
Ostatnio zmieniony 25 lut 2009, 23:13 przez Bajer222, łącznie zmieniany 1 raz.

#319698  autor: Inv
 25 lut 2009, 22:47
W poniedziałek mają wejść najprawdopodobniej oferty urodzinowe. Wtedy się zobaczy :) I to już jest dla mnie termin ostateczny (sic!)

A inne opy nie sprowadzą sobie Touch HD do siebie, ponieważ Play ma wyłączność na pół roku na ten model (kwiecień/maj) - bezsens prawda? Za granicą m.in. Orange i Vodafone mają go w swoich ofertach, tylko, ze tam nie ma wyscigu szczurów, ze ktoś musi mieć model na wyłączność, zeby natrzepac kasiory (tu Playowi nie wyszło bo może z miesiąc czasu HD był dostępny)

edit 26.02.2009
Wieści z bloga rzecznika dotyczące wszyscy wiemy czego :)

"(...) Telefony są w naszym magazynie, są testowane, jak tylko będzie pozytywna opinia, wszystkie osoby, które do mnie pisały zostaną o tym poinformowane w pierwszej kolejności, przez osoby zajmujące się telefonami i ich sprzedażą. Oby to stało się jak najszybciej. Ja postanowiłem już w tym temacie nic nie pisać bo nie chcę nikogo niechcący nawet wprowadzać w błąd. Na nikogo się nie obrażam, no może na moich niesłownych kolegów, ale to już inna historia. (...)"
źródło: http://ludzie.playmobile.pl/partner/11/ ... +5800.html - komentarze pod newsem.

Czyli jak zwykle - nic konkretnego :?

#320312  autor: Mosquito007
 28 lut 2009, 14:17
Hm, dla mnie to już jest jakaś informacja, niewielka ale jest! Skoro magazyn mają wypchany po brzegi Touch HD :lol: to przecież głupio by wyszło jakby się tyle słuchawek zmarnowało, także suma summarum pewnie uporają się w końcu z tym HD :P
Na TEJ STRONIE jeden z blogowiczów pisał że już w kwietniu ma się ukazać Diamond 2, jeśli HD nie wróci to chyba kupie następcę Diamonda (w sumie ma wszystko to co HD, tylko wyświetlacz mniejszy - ale jakoś to przeżyje), mam tylko nadzieje że jego cena będzie umiarkowana bo w sumie to nic nadzwyczajnego 8)

#320316  autor: widex
 28 lut 2009, 14:32
Mosquito007, w takim razie na tym forum jest osoba myśląca jak ja :).

#320321  autor: tomico
 28 lut 2009, 15:22
Kupiłem wczoraj touch hd w play. Sprowadzono mi go na zamówienie. W katowicach nie ma problemu z dostępnością tych telefonów.

#320348  autor: Inv
 28 lut 2009, 18:14
tomico pisze:Kupiłem wczoraj touch hd w play. Sprowadzono mi go na zamówienie. W katowicach nie ma problemu z dostępnością tych telefonów.
No chyba nie bardzo. Dzwoniłem do SCC i na 3 Stawy (z racji tego, ze jest juz późno, tylko te punkty są czynne) i jedynie w MM mi powiedziano ze ostatnia poszła wczoraj (tak to jest jak sie nie dzwoni dzien w dzien, chociaz pewnie to była mowa o Twojej sztuce). Wszedzie indziej ta sama spiewka "nie ma, nie bedzie".

W poniedzialek chyba mnie czeka wycieczka do Germanosa w centrum...

#320398  autor: Mosquito007
 28 lut 2009, 20:57
tomico pisze:Kupiłem wczoraj touch hd w play. Sprowadzono mi go na zamówienie. W katowicach nie ma problemu z dostępnością tych telefonów.
Eee jak to możliwe? Rzecznik Play pisał że HD jest dopiero testowany (problem radio-romu), a Ty go kupiłeś wczoraj? To sprzedali Ci model z grudnia czy jak?

#320401  autor: Bajer222
 28 lut 2009, 21:10
Właśnie! coś tu nie gra. Jezeli to prawda, że kupileś telefon wczoraj to sprzedali ci model z grudnia który jeszcze się ostał. Raz, z wadliwym softem;] dwa, z odpadającą farbą z panela he;]

#320453  autor: tomico
 28 lut 2009, 23:28
Ze stycznia o ile się nie myle, była odłożona dla mnie właśnie. Generalnie musisz dzwonić i pytać. Szczególnie w Saturnie powinni dać radę ci go ściągnąć.