witam na forum 
Mam taki problem czy nie problem
Mam okazje kupić w lombardzie interesujący mnie telefon. Tylko że sprawa jest taka, że do telefonu ma gościu pudełka itd. a cena jest okazyjna. Teraz pytanie: W jaki sposób na miejscu moge sprawdzić, czy telefon nie jest kradziony mając do dyspozycji sam telefon? Jeśli sprawdze IMEI na naklejce pod baterią oraz IMEI przez *#06# i będą zgodne moge mieć pewność, że telefon jest OK? Sory za głupie pytania ale wole dmuchac na zimne. Może są inne sposoby?
Drugie moje pytanie: czy z punktu widzenia prawa muszę posiadać pudełko czy jakis paragon zakupu telefonu jeśli telefon jest legalny? Np. Kupiłem w salonie i wywaliłem fakture czy paragon oraz pudełko?
Dzięki za w miarę szybkie i wyczerpujące odpowiedzi ponieważ chce jutro jechac obejrzec ten tel.

Mam taki problem czy nie problem

Drugie moje pytanie: czy z punktu widzenia prawa muszę posiadać pudełko czy jakis paragon zakupu telefonu jeśli telefon jest legalny? Np. Kupiłem w salonie i wywaliłem fakture czy paragon oraz pudełko?
Dzięki za w miarę szybkie i wyczerpujące odpowiedzi ponieważ chce jutro jechac obejrzec ten tel.