• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #306201  autor: elkanguro
 27 gru 2008, 13:24
Witam, zastanawiam się nad nową ofertą Netii.
Według informacji, które są na ich stronie, płacimy abonament 42,70 i w całości go wykorzystujemy na rozmowy. Minuta rozmowy kosztuje 0,35zł czyli wychodzi nam 122 minut w abonamencie. Pytanie teraz takie: Czy te minuty są rozliczane sekundowo czy minutowo czy jak?

Czy warto zmienić tp60 na Netię bądź Orange? PS: Mam neostradę.

Zazwyczaj miesięcznie wydzwaniane jest od 60 do 120 minut lokalnych + jakieś 2-5 połączeń na komórki.

PS2: Czy można przejść z planów Tele2 na plany Netii? (dotyczy innego telefonu)[/b]

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet
 #306213  autor: mikage1
 27 gru 2008, 14:28
elkanguro pisze: Pytanie teraz takie: Czy te minuty są rozliczane sekundowo czy minutowo czy jak?
sekundowo

tutaj link do cennika:
http://www.netia.pl/files/dom/uslugi/ce ... 2.2008.pdf

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#306220  autor: maniek
 27 gru 2008, 15:29
elkanguro pisze:Czy warto zmienić tp60 na Netię bądź Orange? PS: Mam neostradę.
Jak masz neo to moim zdaniem nie warto. Po co ci druga faktura? No chyba ze bedziesz wykorzystywal te 2 godziny z netii to wtedy jak najbardziej sie bedzie oplacalo.

#306221  autor: elkanguro
 27 gru 2008, 15:31
Rzeczywiście nie doczytałem małym druczkiem.

Czyli wychodzi na to, że podpisując umowę na czas określony jest abonament w wysokości 42,70 brutto. A jak się skończy ten okres to już będzie 50zł?

Czy można mieć Neostradę mając telefon gdzie indziej (Netia, Orange, itd.)?

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#306229  autor: tajniak
 27 gru 2008, 16:23
elkanguro pisze:Czy można mieć Neostradę mając telefon gdzie indziej (Netia, Orange, itd.)?
Wg moich informacji - tak.
elkanguro pisze:Czyli wychodzi na to, że podpisując umowę na czas określony jest abonament w wysokości 42,70 brutto. A jak się skończy ten okres to już będzie 50zł?
Na to wygląda.

/EDIT/

Warunki promocji - http://www.netia.pl/files/swp_-_u_nas_n ... rnuje_.pdf
Przeczytałem to i jestem zmieszany, czy te 42,7 zostaje czy nie. Trudno mi powiedzieć.

#306610  autor: marcin_nr
 29 gru 2008, 10:16
elkanguro pisze:Rzeczywiście nie doczytałem małym druczkiem.

Czyli wychodzi na to, że podpisując umowę na czas określony jest abonament w wysokości 42,70 brutto. A jak się skończy ten okres to już będzie 50zł?

Czy można mieć Neostradę mając telefon gdzie indziej (Netia, Orange, itd.)?
tak, po zakończeniu okresu obowiązywania umowy cena przeskakuje na 50 zl. Zawsze można wówczas wypowiedzieć i ewentualnie podpisać nową.

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?new ... ace=Lead01

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?new ... ace=Lead01

powyżej linki mówiące o rozdzielności usług internetu i telefonu. Krótko mówiąc możesz mieć Neostradę i telefon u innego usługodawcy.

My szukamy, Ty oszczędzasz ! - darmowa porównywarka ofert.

#313616  autor: evelinee
 27 sty 2009, 23:18
mi telefon z netii podoba się w tym, że jest do wydzwonienia cała kwota za abonament. no i do tego biorąc net można sobie wybrac prezent z katalogu marzeń:)

#313640  autor: Ryszard Lubicz
 28 sty 2009, 07:38
Ja mam takie pytanie - dzwonili do mnie z netii - nie miałem czasu na rozmowę , usłyszałem tylko , że podpisali umowę z tp i jestem w zasięgu llu, mają dla mnie bardzo dobra ofertę. Teraz bym chciał sprawdzić czy naprawdę llu u mnie działa? Bo coś wierzyć mi się nie chce...Można gdzieś to sprawdzic.? Może jakaś strona internetowa?

Grażynko wybacz...

#313643  autor: marcin_nr
 28 sty 2009, 08:17
Ryszard Lubicz pisze:Ja mam takie pytanie - dzwonili do mnie z netii - nie miałem czasu na rozmowę , usłyszałem tylko , że podpisali umowę z tp i jestem w zasięgu llu, mają dla mnie bardzo dobra ofertę. Teraz bym chciał sprawdzić czy naprawdę llu u mnie działa? Bo coś wierzyć mi się nie chce...Można gdzieś to sprawdzic.? Może jakaś strona internetowa?
sprawdzanie dostępności usług

http://skantarek.netia.pl/skantarek/start.do

My szukamy, Ty oszczędzasz ! - darmowa porównywarka ofert.

#314132  autor: Pedros
 30 sty 2009, 11:44
Ryszard Lubicz pisze:Ja mam takie pytanie - dzwonili do mnie z netii - nie miałem czasu na rozmowę , usłyszałem tylko , że podpisali umowę z tp i jestem w zasięgu llu, mają dla mnie bardzo dobra ofertę. Teraz bym chciał sprawdzić czy naprawdę llu u mnie działa? Bo coś wierzyć mi się nie chce...Można gdzieś to sprawdzic.? Może jakaś strona internetowa?
albo zadzwon to TS Netii i doytaj , w kazdym tyg uruchamiamy jakies wezly LLU wiec ciagle dochodza nowe :]

Tempus Fugit Acternitas Manaet

#315173  autor: pawelus
 03 lut 2009, 15:36
Witam. Mam telefon w Netii na linii tp w ofercie "Lepszy Telefon" od jakiegoś miesiąca. Czy jak będę chciał wziąć u nich w maju internet, to będę miał 10zł taniej (49zł za 1Mbit) z racji tego, że mam u nich telefon czy 59zł? Proszę o odpowiedź.

#315202  autor: Vieslav
 03 lut 2009, 17:00
Podejrzewam, że taniej, jeśli podpiszesz umowę na czas określony również na telefon stacjonarny (teraz pewnie masz na nieokreślony?).

#315209  autor: pawelus
 03 lut 2009, 17:23
Nie, mam podpisaną umowę z Netią na 12 miesięcy.

#315380  autor: Pedros
 04 lut 2009, 04:29
pawelus pisze:Nie, mam podpisaną umowę z Netią na 12 miesięcy.
jak najbardziej bedzie to obnizona cena , czyli za 1Mbit/sek 49 zł

Tempus Fugit Acternitas Manaet