• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #312259  autor: Bajer222
 22 sty 2009, 20:10
Witam.

Od kilku tygodni próbuje kupić HTC Touch HD w play. Za każdym razem w salonie mówią mi że telefonu nie ma i nie wiadomo kiedy będzie! ok rozumiem tydzień, góra dwa! ale nie miesiąc! Byłem w kilku salonach w Gdańsku i Tczewie niestety bez rezultatów, nie ma i juz. Moje pytanie brzmi jak to jest z Touch HD u was? Dostepny jest w salonach play w waszych miastach? Czy to tylko na pomorzu taka bieda!? A może ktoś zna jakies inne powody wycofania Touch'a ze sprzedazy? :?:
Ostatnio zmieniony 22 sty 2009, 20:53 przez Bajer222, łącznie zmieniany 1 raz.

#312274  autor: tomko111
 22 sty 2009, 20:29
Bajer222, niestety szansa, że znajdziesz HTC Touch HD w salonie Playa jest zerowa.

Nie mniej jednak zachęcam do wysłania e-maila: [email protected] , rzecznik prasowy pomoże Ci w znalezieniu tego telefonu. Opisz szczegółowo problem i koniecznie zawrzyj w e-mailu swój numer telefonu i przynajmniej imię i nazwisko. :wink:

#312421  autor: Bajer222
 23 sty 2009, 15:57
Dlaczego mam zerową szanse na znalezienie HD w salonie Play...? skoro mają go w ofercie to chyba mozna go kupić!

Napisałem do rzecznika tak jak polecales;] odezwał sie i powiedzial ze postara sie pomoc. Poczekamy, zobaczymy.

#312423  autor: roni_
 23 sty 2009, 16:06
skoro mają go w ofercie to chyba mozna go kupić!
No niestety nie. Miałem wczoraj podobną sytuację w Erze z SE w910i. Powiedzieli mi, że nie ma i nie będzie. A napewno nie w najbliższym czasie :/

#312437  autor: Bajer222
 23 sty 2009, 17:09
Właśnie zauwazyłem ze HTC Touch HD zniknął z oficjalnego cennika Play! Jeszcze kilka dni temu widniał na pierwszym miejscu. Teraz go tam nie ma;/ Co jest grane..?

#312446  autor: askman
 23 sty 2009, 17:36
Bajer222 pisze:Właśnie zauwazyłem ze HTC Touch HD zniknął z oficjalnego cennika Play! Jeszcze kilka dni temu widniał na pierwszym miejscu. Teraz go tam nie ma;/ Co jest grane..?
pewnie nie było tylu klientów aby opłacalne dla Play sprzedaż touch HD i został wycofany z oferty ale na aukcjach znajdziesz HD z play

#312461  autor: Bajer222
 23 sty 2009, 18:33
ale na aukcjach znajdziesz HD z play
ok może i znajde ale nie dam za telefon 2300zł!!! Jeszcze na tyle pozostało mi zdorwego rozsądku;]

#312465  autor: askman
 23 sty 2009, 18:41
teraz są drogie HD ale trafiają się nowe lub paro dniowe za ok 1500 czekaj i obserwuj lub poluj na inny model

#313202  autor: Bajer222
 26 sty 2009, 18:18
Dostałem sprawdzoną i prawdziwną informacje;] Play zamówił kolejną dostawe Touch HD bedzie jakoś na dniach;] jutro bede wiedział kiedy. Wiec jezeli ktos poluje na ten telefon moze sie go spodziewac niebawem;]

#313277  autor: tomko111
 26 sty 2009, 20:33
Bajer222, heh... kilka sztuk do paru salonów, jak zawsze z takimi telefonami.

#315819  autor: xalax
 05 lut 2009, 22:31
jak bardzo jest pewna ta informacja ? i kiedy +/- można sie go spodziewać ? hmm... jak by się pojawił to był go wział bez wachania... nie wiem czy sie wstrzymać ... czy brać go bez abo

#316219  autor: Inv
 07 lut 2009, 23:33
Witam.
Jak to będzie w końcu z tą dostawą? Będzie coś z tego do końca lutego? Jestem w stu procentach zdecydowany na Touch HD i mogę iść w każdej chwili podpisać umowę jeśli tylko pojawi się ten model w jakimkolwiek punkcie w Katowicach.
Pozdrawiam.

#316247  autor: Bajer222
 08 lut 2009, 10:30
Dostałem informacje ze Play zamówił nową dostawe HTC Touch HD, niestety nie wiem jak dlugo trzeba na nią czekać. To jest raczej sprawdzona informacja. Kontaktowalem się również z Play przez internet, napisali ze zapotrzebowanie na ten model telefonu jest bardzo duze na całym świecie dlatego tak bardzo trudno go dostać. A w Polskich salonach prowadzone są kolejki, wiem bo sam zapisałem sie w takiej kolejce. Zostaje nam tylko uzbrojenie sie w cierpliwość.

#316304  autor: Mosquito007
 08 lut 2009, 14:41
Dowiadywałem się trochę w tym temacie (również u rzecznika Play’a) i odpowiedziano mi że HTC HD zostały wycofane z powodu problemu z pękającymi obudowami i masowym reklamacją z tego powodu. Zastanawiam się czy te HD z Play’a które są dostępne na Allegro już od dłuższego czasu również mają tę wadę (z logicznego punktu widzenia to tak)? Drugi powód to problem z przechodzeniem między własnym zasięgiem Play’a a 2G Plusa (???) Taką odpowiedź dostałem i szczerze mówiąc trochę jej nie rozumiem, że niby telefon za ponad 2,3 k ma jakieś problemy z „przechodzeniem” zasięgu? :? To już by była lekka kpina z klienta…
Obdzwoniłem również wszystkie salony we Wrocławiu i żaden nie wie nic o jakieś dostawie, jak i w żadnym nie ma „kolejek oczekujących” - jak za komuny :| Dziwi mnie tylko fakt dlaczego „Play” nie usunie tej reklamy ze swojej strony… Nie wiem czy w takim wypadku nie będę zmuszony kupić Omni, bo do cierpliwych nie należę stąd ten mój post.
Czy orientuje się ktoś kiedy należy spodziewać się tych telefonów? Czy jest to kwestia tygodni, czy raczej miesięcy?

#316315  autor: Inv
 08 lut 2009, 15:28
Bajer222 - gratuluje salonu :) w Katowicach, w jakimkolwiek punkcie, gdy chciałem sobie zamówić HD (mam ok miesiąca czasu do końca swojej umowy w Plusie, więc mogę poczekać na dostawę), mówiono mi, że nie ma sensu zamawianie telefonu, którego najprawdopodobniej już nie będzie wogóle. I taka rozmowa z pracownikami... Podzwonię jeszcze jutro i się spytam. Maila do Pana Gruszki też wysłałem, zobaczymy co odpisze. Też jestem osobą niecierpliwą i sam się sobie dziwię, że już miesiąc czasu poluję na ten model. Powinno się sprawę stawiać jasno - albo model będzie albo wycofuje się go z oferty, zamiast grać w jakieś gierki z obecnymi/przyszłymi klientami.

#316328  autor: yagi
 08 lut 2009, 16:27
Mosquito007 pisze:Drugi powód to problem z przechodzeniem między własnym zasięgiem Play’a a 2G Plusa (???) Taką odpowiedź dostałem i szczerze mówiąc trochę jej nie rozumiem, że niby telefon za ponad 2,3 k ma jakieś problemy z „przechodzeniem” zasięgu? :? To już by była lekka kpina z klienta…
Tutaj to kwestia wgrania nowego radia albo przygotowania nowszej wersji przez HTC... Czasem tak bywa ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#316347  autor: Mosquito007
 08 lut 2009, 17:47
yagi pisze:Tutaj to kwestia wgrania nowego radia albo przygotowania nowszej wersji przez HTC... Czasem tak bywa ;)
Radia? Chodzi o to, że nie wszędzie radio odbiera (łapie sygnał)? Początkowo myślałem że chodzi tu po prostu o zasięg, bo jak wiemy Play ma część własnych nadajników, a część z Plusa i po prostu HTC HD mam problem kiedy jego użytkownik przejdzie (mówiąc dosłownie) ze strefy Play'a do Plusa....
Jeżeli HTC ma przygotować nowszą wersje to jednak, to kwestia miesięcy :(
Inv pisze:Powinno się sprawę stawiać jasno - albo model będzie albo wycofuje się go z oferty, zamiast grać w jakieś gierki z obecnymi/przyszłymi klientami.
Podpisuję się pod tym! Abonament w Plusie już mi się skończył i tak na dobrą sprawę nie wiem co mam teraz zrobić, czy czekać w nieskończoność, czy brać Omnie, drugi telefon który dopuszczam, chociaż jego wyświetlacz (zła obsługa palcem - brak systemu TouchFlo3D) mnie trochę powstrzymuje...

#316355  autor: yagi
 08 lut 2009, 18:33
Mosquito007 pisze:Radia? Chodzi o to, że nie wszędzie radio odbiera (łapie sygnał)?
Radio potocznie to czesc softu w Windows Mobile odpowiedzialna za wspolprace z siecia komorkowa. Mozna ja wgrac niezaleznie od glownego softu...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#316531  autor: Inv
 09 lut 2009, 18:30
Nasze modlitwy zostały wysłuchane!!!

Wyczekiwany HTC Touch HD powraca!

Jak donosi na swoim blogu rzecznik sieci Play Marcin Gruszka, jest szansza na powrót HTC Touch HD jeszcze w lutym. Do osób, które pisały do rzecznika w sprawie tego telefonu, będą dzwonić konsultanci dzięki czemu nie muszą się one martwić o dostępność telefonu w punkcie sprzedaży. Pierwsza dostawa planowana jest na przyszły tydzień lub pod koniec lutego. Po niej szykowane są następne dostawy.

Źródło: BlogPlay.eu

No to SUPER :)