• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #312119  autor: azga3
 22 sty 2009, 12:18
Witam,

Chciałabym bratu kupić na urodziny słuchawki bezprzewodowe, ale mam problem bo nigdzie nie mogę znaleźć słuchawek które w łatwy sposób można by podpiąć i do komputera i do telefonu (+ zeby można przez nie rozmawiac).
Wiem, że istnieją te zestawy słuchawkowe przez bluetooth, ale mi chodzi raczej o słuchawki, żeby były na dwoje uszu, najfajniej gdyby jeszcze do tego nie były słuchawkami dousznymi, tylko takimi co się zakłada na głowę :D (nie wiem jak to opisać, ale podejrzewam, że każdy wie o co chodzi).
I moje pytanie brzmi: czy w ogóle takie istnieją? I jeśli tak to gdzie mozna je dostać?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

#312128  autor: kuwejt
 22 sty 2009, 12:48
Witaj!
Oczywiście zestawy słuchawkoe o których mówisz (piszesz) istnieją, chociaż nie należą do najtańszych

Sprzęta taki można dostać np. sklepach dużych sieci RTV/AGD lub czasami w sklepach specjalizujących sie sprzedażą akcesorii telefonicznych oraz oczywiście przez internet

Ze swojej strony mógłbym polecic:

Zoom 4380 link

jabra BT 620s link

bardzo wygodne i do biegania NOKIA BH-503 link

motorola ht820 link

Plantronics Pulsar 590A link

i bardziej profesjonalne
motorola dj s805 tu link

#312141  autor: elrond
 22 sty 2009, 14:06
No i jeszcze Motorola S9, które sam posiadam. Teścik w dziale "testy telefonów"..

#312161  autor: mariusz9a
 22 sty 2009, 15:20
Ja polecam Motorola ht820. Sam takie mam i są dobre.

PS. Aby korzystać z nich na kompie musisz mieć bluetooth w komputerze. Jeśli nie masz, można dokupić adapter (najlepiej A2DB, inaczej dźwięk w słuchawkach będzie mono).

#312555  autor: azga3
 24 sty 2009, 10:46
Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Mam jeszcze dwa pytania...

Czy do każdych z tych słuchawek potrzebny jest bluetooth w komputerze? Podejrzewam, że tak... ale czy to musi być jakiś specjalny bluetooth czy może to być taki zwykły bluetooth,który wpinam w port USB do laptopa? (laptop brata nie ma USB :( )

A drugie pytanie: Patrzyłam na te strony z opisem słuchawek, i wszędzie tam pisze, że można je używać z sony ericssonem C702i... a mój brat ma C702 (bez "i"). Czy te słuchawki zadziałają? Czy żeby ich używać wystarczy mieć bluetooth w telefonie czy coś jeszcze?

na allegro znalazłam coś takiego, w ogóle nie orientuje się w tych sprawach więc nie wiem czy te słuchawki są godne uwagi czy lepiej dołożyć trochę i kupić np słuchawki motoroli?
http://allegro.pl/item531659961_rewelac ... _fv22.html

Z góry dziękuję za pomoc! :)

#312561  autor: vinc
 24 sty 2009, 11:13
azga3 pisze:Czy do każdych z tych słuchawek potrzebny jest bluetooth w komputerze? Podejrzewam, że tak... ale czy to musi być jakiś specjalny bluetooth czy może to być taki zwykły bluetooth,który wpinam w port USB do laptopa?
Tak wyżej napisał już mariusz9a musi obsługiwać BT 2.0 z A2DP, ponieważ pozwala to na przesyłanie dźwięku stereo.
azga3 pisze:Patrzyłam na te strony z opisem słuchawek, i wszędzie tam pisze, że można je używać z sony ericssonem C702i... a mój brat ma C702 (bez "i"). Czy te słuchawki zadziałają? Czy żeby ich używać wystarczy mieć bluetooth w telefonie czy coś jeszcze?
Nie ma SE c702i jest c702 pewnie błąd sprzedawcy w opisie.

Obrazek

#312596  autor: azga3
 24 sty 2009, 12:55
Niestety wiem, że brat wolałby takie duże słuchawki, coś w stylu tych "motorola Dj", a nie takie co przechodzą za głową.... niestety nie stać mnie na aż taki wydatek dlatego patrzyłam też za słuchawkami bezprzewodowymi radiowymi, nie bluetooth. One są takie duże i fajne, tak myslę. Lecz one łączą się np z komputerem za pomocą nadajnika, który też musi być podłączony do prądu.

Stąd też moje pytanie... czy dostanę gdzieś takie słuchawki, które z komputerem będą się łączyły za pomocą tego nadajnika i będą bezprzewodowe, a z kolei jak będę chciała je podłączyć do telefonu to do słuchawek podłączę jakiś kabelek a ten kabelek do telefonu (nie będę potrzebowala tego nadajnika i tym samym słuchawki staną się słuchawkami przewodowymi)?

Albo słuchawki z tym nadajnikiem, tylko żeby nadajnik był na baterie, by mozna go podłączyć do telefonu, schować do kieszeni i gdzieś wyjść?

#312602  autor: GuzioR
 24 sty 2009, 13:13
Takich rzeczy to nawet w Erze nie mają ;)

Nadajnik jest 3x większy od telefonu i żeby było wygodnie brat musiałby nosić ze sobą akumulator samochodowy w plecaku :P

Proponuję dać bratu pieniążki w kopercie i niech sobie chłopak dołoży do takich słuchawek jakie go zadowolą. Oboje będziecie zadowoleni.

#312606  autor: kuwejt
 24 sty 2009, 13:20
azga3 pisze: [...]a z kolei jak będę chciała je podłączyć do telefonu to do słuchawek podłączę jakiś kabelek a ten kabelek do telefonu [...]
wspomniane juz przeze mnie sluchawki motorola s805 posiadaja taka mozliwosc, jednak ich cena jak sama zauwazylas do najnizszych nie nalezy