Dowiadywałem się trochę w tym temacie (również u rzecznika Play’a) i odpowiedziano mi że HTC HD zostały wycofane z powodu problemu z pękającymi obudowami i masowym reklamacją z tego powodu. Zastanawiam się czy te HD z Play’a które są dostępne na Allegro już od dłuższego czasu również mają tę wadę (z logicznego punktu widzenia to tak)? Drugi powód to problem z przechodzeniem między własnym zasięgiem Play’a a 2G Plusa (???) Taką odpowiedź dostałem i szczerze mówiąc trochę jej nie rozumiem, że niby telefon za ponad 2,3 k ma jakieś problemy z „przechodzeniem” zasięgu?

To już by była lekka kpina z klienta…
Obdzwoniłem również wszystkie salony we Wrocławiu i żaden nie wie nic o jakieś dostawie, jak i w żadnym nie ma „kolejek oczekujących” - jak za komuny

Dziwi mnie tylko fakt dlaczego „Play” nie usunie tej reklamy ze swojej strony… Nie wiem czy w takim wypadku nie będę zmuszony kupić Omni, bo do cierpliwych nie należę stąd ten mój post.
Czy orientuje się ktoś kiedy należy spodziewać się tych telefonów? Czy jest to kwestia tygodni, czy raczej miesięcy?