• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 1 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#311912  autor: kowcio
 21 sty 2009, 10:09
rav8989 pisze:klik Jeśli to prawda to Era idzie w dobrą stronę. :D
1. Wejdź na stronę główną www.telepolis.pl i zobacz co tam masz napisane.
2. Tak, jest to prawda.

#311967  autor: bolek2004
 21 sty 2009, 16:08
Czy Era idzie w dobrą stronę to się okaże, jak będzie dokładniejsze info co do tej usługi, znając pazerność naszych operatorów osobiście uważam że będzie to albo jakaś krótka promocja albo jakiś inny haczyk w tym będzie, nie sądze żeby telefony bez simlocka u operatorów stały się standardem, przynajmniej nie w Polsce.

#311974  autor: kowcio
 21 sty 2009, 16:26
bolek2004 pisze:Czy Era idzie w dobrą stronę to się okaże, jak będzie dokładniejsze info co do tej usługi, znając pazerność naszych operatorów osobiście uważam że będzie to albo jakaś krótka promocja albo jakiś inny haczyk w tym będzie, nie sądze żeby telefony bez simlocka u operatorów stały się standardem, przynajmniej nie w Polsce.
Nie, promocja to nie będzie, jak już to nowy standard w Erze pojawi się. No największa pora, aby u operatora można było kupić telefon bez sim-locka. Tylko teraz komisy dostaną troszkę po plecach...

#312035  autor: wtd
 21 sty 2009, 20:14
To w sumie super. W obliczu plotek o pojawiającym się w erze G1 trochę mi szkoda było że tylko tam, ale skoro będzie bez simlocka to zakup na allegro nie będzie nastręczał żadnych trudności :)

#312041  autor: express100
 21 sty 2009, 20:47
Do tej pory sim-lock również nie był potrzebny, bo przecież jeżeli ktoś podpisuje abo to wiąże się USŁUGAMI, a nie telefonem, bo równie dobrze z telefon zaraz po podpisaniu umowy może wrzucić do rzeki, oddać byle komu, sprzedać a i tak musi przecież płacić abonament i korzystać na innym telefonie, tak samo jest z mixem, a ktoś kto ma pre-paid to i tak albo kupi w necie, albo w MM, czy Saturnie. A więc nie powinno ich interesować co tam jest włożona za karta.
Według mnie to cud że zapoczątkowała to Era bo ja stawiałbym na Playa, potem Plusa, Erę i Orange na końcu.
Mam nadzieję, że Play w ramach konkurencji, już nie będzie na swoich słuchawkach zakładał blokad i razem z Erą zrobią akcję zdejmowania sim-locków, tj. w 2004-5(?) zrobiła taką akcję heyah i powinni mnie w playu również zaprosić do tej akcji, aby mi zdjęli blokady z SE K530i (sim-locka mam w SE zdjętego, ale przez soft Playa nie mogę korzystać z eraGG i SIMextra- telefon wygrany w akcji Szczęśliwe Piątki)), Playseta i KU990(Telefon na Deser).

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#312049  autor: Pb
 21 sty 2009, 21:16
Odnoszę wrażenie, że w modelach sprzedawanych bez umowy, tylko w zestawach taka możliwość już była, tylko wówczas telefon był dostępny po wyższej cenie. Pamiętam, kiedy rozglądałem się za KG130 i za 99 złotych był dostępny w zestawach. Sprzedawca w salonie zapytany, czy jest możliwość zakupu go bez simlocka, powiedział że tak, ale za 199 złotych, jako że 99 to cena promocyjna. Zawsze się gubiłem w tych promocjach ale to wskazuje na to, że nie mamy do czynienia z aż taką rewolucją.

#312052  autor: vinc
 21 sty 2009, 21:23
iaro możliwość bezpłatnego usunięcia blokady simlock jest w Erze, ale dla telefonów kupowanych bez umowy i nie w zestawach TT.

Obrazek

#312131  autor: andiw
 22 sty 2009, 13:13
Era pozytywnie zaskoczyła. jednak jak się trochę zna historię GSM w Polsce to dziwi mniej - to PTc wprowadziło sekudnowe naliczanie i rewolucje rynku w postaci heyah, Blueconnect był pierwszy w Polsce - jednak potrafią wprowadzać przełomowe oferty

#312231  autor: forumiak
 22 sty 2009, 19:07
Witam, wszystkie nowe telefony nie będą miały simlocka, a z tego co wiem to zdjąć będzie go można również z tych kupionych wcześniej. Usługa ma być realizowana za darmo w punktach obsługi klienta Ery...

#312233  autor: rav8989
 22 sty 2009, 19:12
forumiak pisze:z tego co wiem to zdjąć będzie go można również z tych kupionych wcześniej. Usługa ma być realizowana za darmo w punktach obsługi klienta Ery...
Skąd masz takie informacje? Chętnie bym z tego skorzystał...

#312343  autor: express100
 23 sty 2009, 01:09
Usługa ma być realizowana za darmo w punktach obsługi klienta Ery...
Od kiedy będzie to możliwe :?:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#312363  autor: roni_
 23 sty 2009, 09:29
Super. Od dzisiaj telefony w Erze bez Simlocka, a ja głupi kupiłem telefon wczoraj :/ Mam nadzieję, że rzeczywiście starym klientom też zdejmą simlocki.

#312392  autor: honey999
 23 sty 2009, 13:20
hej. jako iż pracuje w komisie z telefonami mam kilka slow do powiedzenia w tym temacie. moj szef ( bo jestem tylko pracownikiem ) zamówił ostatnio zestawy Ery tak tak z telefonami. Dokładnie to było jakieś 10 dni temu. Były to Samsung B300, Sony Ericsson J132i oraz Nokia 1209. Jakie było nasze zdziwienie gdy okazało się że żadna Nokia nie ma simlocka jak również Sony Ericsson.

Dzisiaj przeczytałam rano na telepolis informacje o erze i simlockach. Z ciekawości sprawdziłam telefon który wczoraj kupiłam od osoby prywatnej, która wzięła go w erze przy przedłużaniu umowy. Okazało się że Sony K770i również jest bez simlocka. I teraz zastanawia mnie fakt od kiedy telefony były dostępne bez simlocków.

#312395  autor: tomko111
 23 sty 2009, 13:23
W Playu od dawna niektóre modele telefonów są sprzedawane bez simlocka, a o dziwo mało klientów to dostrzega.. no ale wkrótce będą wszystkie bez simlock'a. :wink:

#312402  autor: hubertd
 23 sty 2009, 14:09
W maju 2008 wziąłem Nokie N73, była bez simlocka. Mój znajomy kilka dni później też dostał N73 bez smoka. To samo miałem z SE K800i - brany w lipcu 08. A dzisiaj idę do Ery po N 6500s :)

#312403  autor: forumiak
 23 sty 2009, 14:14
Być może Era przygotowywała się od jakiegoś czasu do tego kroku, a zestawy Tak-Tak były już pod to przygotowane. To dobry krok, ale efektem tego będzie konieczność ujednolicenia cen telefonów, aby nie doszło do sytuacji, w której ktoś kupuje tanio telefon w jednej sieci, następnie wyrzuca kartę i wstawia starter innej sieci. Ale tak będzie dopiero kiedy wszyscy operatorzy zdejmą simlocki ze swoich komórek.

#312475  autor: express100
 23 sty 2009, 19:43
A jednak DT, tak do końca nie chce zepsuć marki Era, może jednak wprowadzając NOWOŚĆ czyli brak simlocka, nie chcą przejść na T-mobile.
Mam nadzieję, że kolejny będzie simlocki zdejmował PLAY :wink:
Pozdrawiam! :-D

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#312490  autor: eski
 23 sty 2009, 20:31
Rzeczywiscie rewelacja z tymi blokadami. Ladnie zamieszania wprowadzila Era:) No jak narazie z tego co patrzylem po sieci itd to inni operatorzy narazie tylko o tym mysla ale jeszcze nikt sie nie wyrwal z tym pomyslem procz Ery.

#312492  autor: vinc
 23 sty 2009, 20:40
tomko111 pisze:W Playu od dawna niektóre modele telefonów są sprzedawane bez simlocka, a o dziwo mało klientów to dostrzega
Na pewno nie przez dobrą wolę opa ;) tylko przez przeoczenie. Podobnie ma się w Plusie...
tomko111 pisze:ale wkrótce będą wszystkie bez simlock'a
Zobaczymy...

Obrazek
  • Strona 1 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2