• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #311085  autor: gamt
 17 sty 2009, 14:10
Witam,

Od 20 miesięcy korzystam z usług SITECOM operatora telefonii VOIP, resellera GTS Energis. Do tej pory z jakości byłem raczej zadowolony. W między czasie podziękowałem NETII za telefon stacjonarny.

Niestety od tygodnia podobno w GTS Energis trwa migracja usług VOIP na nową platformę, a świadczenie usług telefonii VOIP zupełnie nie działa. Co gorsza na stronie operatora pojawiła się informacja o przewidywanym uruchomieniu usług w okresie 14 dni :!:

Proszę o propozycje Waszego sprawdzonego, działającego aktualnie bez problemów, operatora telefonii VOIP, który daje numer i pozwala na identyfikację CLIR i CLIP!

Proszę też o informację jaką strukturę nazwy konta SIP daje polecany operator. Chciałbym zsynchronizować nowe konto z kontem w BETAMAX - tu mam konto o strukturze nazwy amojenazwisko001.

Z góry dziękuję za odpowiedzi,
Pozdrawiam,
Artur

mob. Simplus via Nokia 6310i,
Internet: 1024/2048 Marsoft Świdnik via Linksys BEFSX41,
tel. VOIP: (od 06.2007) Sitecom/BETAMAX-Voipdiscount via Linksys SPA2102,
tel stac.: BRAK (NETIA była do 06.2007),

#311115  autor: Marens
 17 sty 2009, 16:29
FreecoNet

#311482  autor: BL9393
 19 sty 2009, 05:23
easyCall daje nr w cenie 5zł/rok oraz CLIPa. Co do CLIRa to nie jestem pewny :P

czas na Orange

#311486  autor: dechomenon
 19 sty 2009, 07:52
Inotel S.A ze swoją usługą VOIP, albo ipfon

#315541  autor: Duduś
 04 lut 2009, 22:15
Polecam zajrzeć tu: http://etelefonia.pl/operatorzy_typ.html
Osobiście dziś zaczynam przygodę z Polskim "I - PHONE". CLIR i CLIP opcjonalnie możliwy, 5 zł/miesiąc. Wcześniej zdjąłem z bramki "VoipCheap" tez dobrego. Ale że Euro to dziś "rakieta", więc trzeba "przytulić" się do złotówki.