• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#307691  autor: tajniak
 03 sty 2009, 12:13
Ale później w tabeli masz sformułowanie "w ramach obowiązywania Promocji".

#309277  autor: Coondelboory
 08 sty 2009, 20:52
Odstąpiłem od tej nieszczęsnej umowy i niestety, muszę nadawać przez modem... Nie ma możliwości reanimacji starej umowy na gołą neostradę, chociaż zrezygnowałem nawet nie w 10 dniu, ale w 8. Rzeczone 10 dni na odstąpienie okazało się picem na wodę, mimo obietnic pani ze słuchawki...

#309375  autor: sindikat
 09 sty 2009, 14:55
Mam kilka pytań do osób korzystających z w/w usługi.

1. Jakiej firmy jest dekoder i czy działa po wyjęciu karty? To znaczy czy odbiera kanały niekodowane, m. in. TV Polonia, Tele 5, Viva, itd?
2. Czy konieczne jest podłączenie Internetu pod dekoder i w jakim celu to się robi? Aktualizacja firmware, listy kanałów, itd?
3. Jeżeli biorę 2 Mb/s na 1 rok za 89 zł miesięcznie to ile musiałbym dopłacać do rachunku żeby oglądać kanały "podstawowe"?
4. Wybór pakietów jest taki sam jak w Cyfrze Plus, tzn. Powitalny, Podstawowy, Komfortowy, Prestiżowy?

Pytam, bo w Telepunkcie dzwoni dzwon, ale nie wiedzą gdzie on ;)

#309730  autor: tajniak
 11 sty 2009, 12:27
Jeśli masz wątpliwości to możesz zrobić tak jak zrobiła pewna osoba którą znam: pójść do salonu, poprosić o wyjaśnienie, zażyczyć sobie napisanie jasnego dla Ciebie wyjaśnienia pod umową.

#309757  autor: michalek94
 11 sty 2009, 14:42
Moja babcia ma ta Videostrade i same klopoty przez to nie mozemy tego podlaczyc przyjezdzaili specjalisci i w ogole ale wziela tylko dlatego ze w promocji internet+tv wyszlo ja taniej niz za sam internet :mrgreen: A do tego sobie czasme cos obejrzy ale to nie jest wszystko takie kolorowe
mantoch pisze:1. Jakiej firmy jest dekoder i czy działa po wyjęciu karty? To znaczy czy odbiera kanały niekodowane, m. in. TV Polonia, Tele 5, Viva, itd?
Dekoder jest Sagem a kanalow nie wiem bo nie uruchomilem jeszcze
mantoch pisze:2. Czy konieczne jest podłączenie Internetu pod dekoder i w jakim celu to się robi? Aktualizacja firmware, listy kanałów, itd?
Musisz byc ciagle podlaczony do livebox zeby miec sygnal
mantoch pisze:4. Wybór pakietów jest taki sam jak w Cyfrze Plus, tzn. Powitalny, Podstawowy, Komfortowy, Prestiżowy?
Jest pakiet podstawowy i do niego mozesz kupic jakies tvn turbo sportowe i tak dalej

#309906  autor: sindikat
 12 sty 2009, 08:57
michalek94 pisze:Musisz byc ciagle podlaczony do livebox zeby miec sygnal
Hmm...W takim razie po co montować antenę satelitarną, którą się niby dostale po wpłaceniu 1.22 PLN?

#309907  autor: kamil1221
 12 sty 2009, 09:04
W IPTV dekoder jest z Sagema.
Po satelicie jest dekoder z Samsunga.

#309922  autor: sindikat
 12 sty 2009, 11:43
@kamil1221 mam rozumieć, że są dwie możliwości dostępu? Którą metodę odbioru byś polecił?

#309970  autor: riddick
 12 sty 2009, 17:20
Zdecydowanie DTH (czyli przez satelitę). Dekoder z IPTV jest straaasznie powolny. Po wciśnięciu czegokolwiek na pilocie trzeba poczekać nawet kilka sekund na reakcję. Druga kwestia jest taka, że biorąc satelitę oprócz tych kanałów, które dostajesz z neostradą masz dostęp do wszystkich darmowych kanałów z Hotbirda (a jest tego troche).
Więc jeśli się przymierzasz do neo+TV to tylko przez antenę.

#310066  autor: kamil1221
 12 sty 2009, 21:38
mantoch pisze:@kamil1221 mam rozumieć, że są dwie możliwości dostępu? Którą metodę odbioru byś polecił?
Jasne że po satelicie - głównie przez nią masz sygnał telewizji cyfrowej a dekoder ma wejście HDMI więc bez problemu podłączysz do LCD lub Plazmy.

#310212  autor: tajniak
 13 sty 2009, 15:32
Ale na satelicie póki co nie można mieć pakietów.

#310270  autor: kamil1221
 13 sty 2009, 18:15
Mi się jednak wydaje, że po satelicie masz chyba 2 pakiety.
Jednym z nich, to pakiet Canal + a drugi Orange Sport (który teraz jest bezpłatnie przez pewien okres).

#310296  autor: Prometo
 13 sty 2009, 20:15
kamil1221 pisze:drugi Orange Sport (który teraz jest bezpłatnie przez pewien okres).
Do końca lutego, jak nie gra Ekstraklasa. Ach to Orange :evil:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#310362  autor: roni_
 14 sty 2009, 09:27
2. Czy konieczne jest podłączenie Internetu pod dekoder i w jakim celu to się robi? Aktualizacja firmware, listy kanałów, itd?
Mała poprawka. Do internetu rzeczywiście musisz być cały czas podłączony, z tym, że do liveboxa - w tv po kablu tak, w tv przez satelitę teoretycznie też... ale jeśli się bardzo chce to może być też i dowolny router ;)

#310431  autor: michalek94
 14 sty 2009, 16:55
roni_ pisze:Mała poprawka. Do internetu rzeczywiście musisz być cały czas podłączony, z tym, że do liveboxa - w tv po kablu tak, w tv przez satelitę teoretycznie też... ale jeśli się bardzo chce to może być też i dowolny router
Przeciez strone wczesniej ktos juz to napisal:D czytaj caly temat a nie tylko ostatnia strone

#310548  autor: Maestro
 14 sty 2009, 23:24
To ja od siebie dodam ze mam taki zestaw z tp i wszystko ladnie chodzi, raz na miesiac sie wiesza, sygnal latwo ustawic bo w tunerze jest czujnik sygnalu, i kanaly te co podane sa. Aczkolwiek dekoder straszna lipa, nie mozna ustawic wlasnej listy kanalow, na wyswietlaczu widnieja jakies kosmiczne znaki zamiast zwyklej cyferki na ktorym jestem kanale czy chociazby godziny :/

Mam tylko maly problem a mianowicie:
1. Podlaczylem do dekodera (Samsung) poprzez kabel HDMI telewizor Sony Brawia kdl-40s2510 (reakcja matrycy 8ms) i nie wiem czy juz w tym momencie odbieram telewizje cyfrowa w cyfrowej jakosci czy jeszcze cos gdzies musze ustawic? Podlaczylem przez euro i obraz taki sam bez roznicy, na obu opcjach podlaczenia obraz jest niewyrazny, smuzy, na telewizorze crt podlaczonym przez euro byl lepszy :/

Pytanie zapewne na pograniczu smiechu, no ale coz . . .
Pozdro

#310576  autor: roni_
 15 sty 2009, 08:20
Przeciez strone wczesniej ktos juz to napisal:D czytaj caly temat a nie tylko ostatnia strone
Czytałem cały temat od początku. Po twoim poście znów go przeczytałem od początku i nie mogę się dopatrzeć takiej informacji. Czy byłbyś tak dobry i mi ją pokazał?

#310625  autor: michalek94
 15 sty 2009, 14:02
kamil1221 pisze:michalek94 napisał/a:

Hmm...W takim razie po co montować antenę satelitarną, którą się niby dostale po wpłaceniu 1.22 PLN?
kamil1221 pisze:W IPTV dekoder jest z Sagema.
Po satelicie jest dekoder z Samsunga.
Zdecydowanie DTH (czyli przez satelitę). Dekoder z IPTV jest straaasznie powolny. Po wciśnięciu czegokolwiek na pilocie trzeba poczekać nawet kilka sekund na reakcję. Druga kwestia jest taka, że biorąc satelitę oprócz tych kanałów, które dostajesz z neostradą masz dostęp do wszystkich darmowych kanałów z Hotbirda (a jest tego troche).
Więc jeśli się przymierzasz do neo+TV to tylko przez antenę.
kamil1221 pisze:Jasne że po satelicie - głównie przez nią masz sygnał telewizji cyfrowej a dekoder ma wejście HDMI więc bez problemu podłączysz do LCD lub Plazmy.
Przecież pisalem ze trzeba miec podlaczony a potem sie pyta po co antena i Kamil odpowiedzial ze sa 2 mozliwosc :D

#310652  autor: tajniak
 15 sty 2009, 15:23
Maestro, to wynika prawdopodobnie z tego, że czy podłączysz przez HDMI czy przez Euro to i tak masz sygnał SD, który jest złej jakości.

#310676  autor: roni_
 15 sty 2009, 16:39
Przecież pisalem ze trzeba miec podlaczony a potem sie pyta po co antena i Kamil odpowiedzial ze sa 2 mozliwosc
Nie rozumiesz problemu.
Standardowo nawet jeśli bierzesz neo + tv przez satelitę to mimo tego, że właśnie przez nią odbierasz kanały MUSI być podłączony Livebox I TYLKO LIVEBOX do dekodera. Ja tylko dopisałem, że da się to obejść. Czyli w przypadku Neo + TV przez stalitę przy małych kombinacjach sa się podłączyć własny router zamiast liveboxa. W przypadku TV przez kabel nie ma żadnej możliwości żeby to obejść. W tym co zacytowałeś nie ma o tym ani słowa, a dla tych którzy nie chcą korzystać z LB tylko z własnego routera taka informacja może być ważna.