Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/tel ... 16/677417/faro666 pisze:o co w tym wszystkim chodzi, czy to wogóle się opłaca??
jest jeszcze mały szczegół. Przy korzystaniu z anteny są w pakiecie podstawowym 32 kanały, ale w cyfrowej jakości , natomiast tv przez kabel daje 36 kanałów tyle, żę analogowo.faro666 pisze:Witam
Zastanawiam się nad neostradą + telewizją z neostrady (satelita lub z liveboxa), o co w tym wszystkim chodzi, czy to wogóle się opłaca??
Pozdrawiam
P.S: przyjrzałem się bliżej tej ofercie i doszedłem do wniosku że to kolejny sposób na nabieranie klientów, oferta programowa w tv sat jest żenująca!!! lepsze kanały bym odbierał kupując sobie zestaw sat z marketu.
Wg mnie jest to z lekka chore. Przewodem musi być podłączone...? Rozumiem, jest to jakieś zabezpieczenie od strony TP, ale chyba z lekka przesadzili...Ostrzeżenie: przy zakupie telewizji przez satelitę w &tp, dekoder i tak musi być cały czas podłączony do Liveboksa.
Jak może być coś chore, skoro służy to do każdorazowej autoryzacji ,po włączeniu dekoder wysyła zapytanie drogą telefoniczną, czy może nadać obraz, jeśli abonent nie ma uprawnień, nie będzie oglądania TV.kowcio pisze:Wg mnie jest to z lekka chore.
Jak ktoś ma większy dom i telewizor w jednym pokoju, a komputer w drugim, to to jest chore. Wiem, że potrzebna jest autoryzacja i jest to ograniczenie techniczne, ale nie zmienia to faktu, że jest niewygodne i czasami może uniemożliwiać korzystanie z usługi. Napisałem o tym, żeby ludzie nie pozamawiali sobie tej usługi na darmo, a potem bawili się w zwroty (bo &tp nie chwali się szczegółami działania).Jedrker pisze:Jak może być coś chore, skoro służy to do każdorazowej autoryzacji ,po włączeniu dekoder wysyła zapytanie drogą telefoniczną, czy może nadać obraz, jeśli abonent nie ma uprawnień, nie będzie oglądania TV.
To jest zabezpieczenie, i nie ma co na to narzekać.
Jak komuś nie pasuje, nie musi korzystać z TV od TP.
A ty coś przekombinowałeś. Na wstępie masz definicje prawne, przeczytaj je sobie. Jestem przekonany, że "okres promocyjny" to okres na jaki zawarłeś umowę (2 lata).Coondelboory pisze:>"w zakresie miesięcznej opłaty abonamentowej w okresie promocyjnym, [...] za każdy >miesiąc przez który Abonent korzystał z Usługi w okresie promocyjnym [...]".
Czyli ulgę mam tylko na okres promocyjny a nie cały okres umowy. Według regulaminu promocji kończy się ona 30 kwietnia 2009. Po tym terminie zgodnie z umową zapłacę za neostradę z telewizją nie 69,90zł, ale 199,90zł (wg cennika). 130 zł przez 20 miesięcy to 2600 zł - na tyle chce mnie naciąć tepsa.
Właśnie rzecz w tym, że tych definicji nie ma w umowie, ale w regulaminie promocji. Regulamin jest jednym z załączników do umowy. Załączników jest sześć: opis pakietu, regulamin neostrada+usługa tv, cennik neostrada+usługa tv, regulamin promocji, cennik promocji i protokół zdawczo odbiorczy. Kurier przywozi ci tylko umowę i protokół, jeśli chcesz mieć resztę, to sam musisz znaleźć na stronie i sobie wydrukować. Umowa jest tak skonstruowana, ze bez załączników nie wygląda groźnie, ot taka sobie bełkotliwa mowa trawa, w krytycznym paragrafie 2 kompletnie niezrozumiała. Właśnie ta niezrozumiałość mnie zastanowiła.A ty coś przekombinowałeś. Na wstępie masz definicje prawne, przeczytaj je sobie. Jestem przekonany, że "okres promocyjny" to okres na jaki zawarłeś umowę (2 lata).Coondelboory pisze:>"w zakresie miesięcznej opłaty abonamentowej w okresie promocyjnym, [...] za każdy >miesiąc przez który Abonent korzystał z Usługi w okresie promocyjnym [...]".
Czyli ulgę mam tylko na okres promocyjny a nie cały okres umowy. Według regulaminu promocji kończy się ona 30 kwietnia 2009. Po tym terminie zgodnie z umową zapłacę za neostradę z telewizją nie 69,90zł, ale 199,90zł (wg cennika). 130 zł przez 20 miesięcy to 2600 zł - na tyle chce mnie naciąć tepsa.
W zakresie miesięcznej opłaty abon. w okresie promocyjnym, ulgi obliczonej jako różnice pomiędzy miesięczną opłatą abonamentową, właściwą dla Wariantu Usługi w Umowie na czas określony lub nieokreślony, a mies. opłatą abon., właściwą dla Wariantu Usługi w ofercie promocyjnej, za każdy mies. przez który Abonent korzystał z Usługi w okresie promocyjnym - wysokość ulgi za jeden mies. w momencie zawarcia Usługi wynosi XXX zł z VAT.