Marens pisze:Ten projekt jest bez sensu. Nie obraź się, ale z mojego doświadczenia Ci którzy chcą oszczędzić to wiedzą jakich operatorów mają w zasięgu, biorą ostatnie faktury i liczą. Oprócz tego są jeszcze dodatnie i ujemne aspekty danego operatora. Jako przykład przytoczę porównanie Cyfry Plus i Cyfrowego Polsatu. Nie da się ich porównać pod względem obsługi, mam same negatywne doświadczenia z Polsatem a z Cyfrą wręcz przeciwnie.
Dziękuję za opinię. W żadnym wypadku nie obrażam się, nie liczyłem na same pozytywy. na co dzień zajmuje się realizacją telemarketingowych projektów telekomunikacyjnych na poziomie sprzedaży i nie zgadzam się z Twoją opinią. Tak naprawdę świadomość o rynku telekomunikacyjnym jest bardzo mała. Rzadko , który klient zdaje sobie sprawę z istnienia takich możliwości wyboru jakie proponuje teraz rynek. Wielu ludzi tkwi przy swoim dotychczasowym operatorze bo są do niego przyzwyczajani, boją się zmian, bądź też nie mają czasu na przeglądanie stron o firmach świadczących usługi telekomunikacyjne i porównywanie ofert ( Jak się również okazuje " ręczne " porównanie ofert dla wielu ludzi stanowi problem tak samo jak problemem jest prawidłowe odczytanie faktury - niestety) Gdyby tak nie było operatorzy nie kładli by tak grubej kasy na wielkie kampanie reklamowe prowadzone rożnymi kanałami. Skoro podobne serwisy w np UK bądź w Niemczech cieszą się na prawdę dużym zainteresowaniem i odniosły już sukces to sytuacja taka będzie miała miejsce i w Polsce.
[ Dodano: 2008-12-22, 22:47 ]
mikage1 pisze:marcin_nr pisze:mikage1 pisze:mi brakuje starszych taryf - ja mam w netii taryfę "prostą", której kalkulator nie uwzględnia...
zgadza się, na chwile obecną postanowiliśmy nie wprowadzać taryf wycofanych ze sprzedaży. Po co porównywać coś czego nie można mieć.
żeby wiedzieć, czy opłaca się ze starej taryfy zrezygnować - bo nie każdemu sie to opłaca...
Racja... ale dla chcącego nic trudnego
w przypadku kiedy taryfa wycofana ze sprzedaży nie jest uwzględniona w kalkulatorze, proponuje o wysłanie maila do naszego specjalisty, który szybko dokona obiektywnego wyliczenia i prześle odpowiedź zwrotną. Jeżeli sygnałów takich będzie więcej to dany abonament zostanie wprowadzony do kalkulatora - przy dotychczasowych zapytaniach jakie otrzymujemy stanowi on znikomy procent. Jeżeli chodzi o taryfę prostą ze stawką 0.40 gr za minutę lok. to nie jest ona już w ogóle konkurencyjna.
My szukamy, Ty oszczędzasz ! - darmowa porównywarka ofert.