• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #304186  autor: ju1ius
 16 gru 2008, 13:50
Witam. Otóż moja aktywnosc telefoniczna polega przede wszystkim na odbieraniu telefonow . Rzadko dzwonie, smsuje i tutaj pojawia sie moja mysl , czy istnieje jakas siec w ktorej nie trzeba doladowywac 25/30zl na miesiac (aktualnie jestem w orange) ,a i tak bedziemy mieli mozliwosc wykonywania polaczen wychodzacych? Nie widze sensu ''zamrazania" 150-200zl na koncie telefonicznym do ktorego dokladam co miesiac kolejne 25zl aby móc raz na ruski rok zadzwonic .

Myslalem o jakims tanim abonamencie np play mini(chyba tak to sie nazywa) ,albo o sieci w ktorej np 30 dni wychodzacych otrzymujemy po doladowaniu kwota 10zl . Cos w ten deseń.

Co radzicie?

Pozdrawiam
Ju1ius

#304188  autor: Prometo
 16 gru 2008, 13:53
Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem dla Ciebie będzie ta oferta.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#304189  autor: Jedrker
 16 gru 2008, 14:17
ju1ius,
nom ja Ci polecam Mini Mixa w Play.
Sam pisałeś
ju1ius pisze:Myslalem o jakims tanim abonamencie np play mini
Wystarczy 10 zł miesięcznie, no i telefony od złotówki ;)

#304190  autor: vinc
 16 gru 2008, 14:18
Według mnie powinieneś zwrócić uwagę na limitowaną edycję startera mBank mobile z ważnością konta 365 dni na odbieranie i wykonywanie połączeń. Więcej info znajdziesz tu KLIK

Obrazek

#304200  autor: elrond
 16 gru 2008, 15:03
No to ode mnie - Superkarta 10 w Plusie. Jest to tani abonament za 10 zł miesięcznie, w tym 15 minut wymiennych na 75 sms/mms do wszystkich sieci. Ma to pewna znajoma osoba już drugi rok, która mało dzwoni, nie chce płacić 25-30 zł za doładowania a jednocześnie mieć cały czas aktywny numer. Umowa na 12 miesięcy, jednak można ją w każdej chwili BEZKARNIE zakończyć. To jest oczywiscie bez telefonu.

Jeśli nie używasz 3G to korzystając w Play, od czasu do czasu pojawiają sie problemy z działaniem sieci będąc w roamingu Plusa. Zwykle nie ma problemu, ale ze 3 razy mi sie to zdarzyło w najmniej oczekiwanym momencie. Dlatego polecam bardziej jakiegoś operatora z własną infrastrukturą.

#304246  autor: ju1ius
 16 gru 2008, 17:56
Coraz bardziej przekonuje sie do mobilkinga.
Kazde doladowanie zwieksza okres wychodzacych o 3 miechy , wiec skoro kupie 4x 10zł to bede mial rok z glowy? Skoro tak , to ta oferta wydaje mi sie korzystniejsza od mbanku.
Nie chce platac sie w abonamenty .

Btw. Czy mobilking to jakas ''podsiec'' innych wiekszych korporacji , jak np heyah czy sami swoi? Musze miec fona bez simloka racja?

#304252  autor: Artur051
 16 gru 2008, 18:33
Mobilking nie należy do większych korporacji. Prowadzi go firma niezależna. Jednak działa w oparciu o zasięg Ery(MVNO). Telefon moze wiec byc bez sim-locka lub z simlockiem Ery.

#304359  autor: wojtek83
 17 gru 2008, 12:27
ju1ius pisze:Coraz bardziej przekonuje sie do mobilkinga.
Kazde doladowanie zwieksza okres wychodzacych o 3 miechy
No właśnie to zależy ile rozmawiasz - jak gadasz niewiele albo np potrzebujesz mieć dwa telefony (z czego drugi rzadziej używany) to oferta MK chyba daję radę. Chociaż jak teraz obniżyli stawkę do 39 gr/min to może i dla tych więcej gadających tez jest ok...

#304361  autor: pacyna
 17 gru 2008, 12:38
ju1ius pisze:Coraz bardziej przekonuje sie do mobilkinga.
Kazde doladowanie zwieksza okres wychodzacych o 3 miechy , wiec skoro kupie 4x 10zł to bede mial rok z glowy? Skoro tak , to ta oferta wydaje mi sie korzystniejsza od mbanku.
Nie chce platac sie w abonamenty .

Btw. Czy mobilking to jakas ''podsiec'' innych wiekszych korporacji , jak np heyah czy sami swoi? Musze miec fona bez simloka racja?
W MK jest chyba tak, że przedłużenie ważności liczy się od momentu doładowania (tak jak w plusie) a nie od momentu upływu ważności konta (jak w heyah).

Np.
doładowujesz sobie dzisiaj za 10zł. Masz ważność na poł.wych. 3 miesiące czyli gdzieś do 17marca. Ale jak doładujesz sobie konto w międzyczasie, np. 25 grudnia (na święta hehe) to nowe 3 miesiące liczy się od tego 25 grudnia a nie 17 marca.
[jeśli pomyliłem z tym liczeniem ważności konta to mnie sprostujcie, ale wydawało mi się że tak było jak ładowałem jakiś czas temu]

#304774  autor: poziom
 19 gru 2008, 03:25
Jest tak jak napisał wyżej pacyna.

Ale tak czy siak, mobilking opłaca się bardziej niż superkarty, mbanki (w którym płacisz za starter 4dychy 25groszy i po roku doją z ciebie 20zł miesięcznie bo skończył się ' okres połączeń wychodzących')

od MK dostaniesz wcześniej smsa, że za tyle i tyle zablokują wychodzące, zdążysz myknąć do żabki po kodzik z terminala. :D

#304805  autor: metpablo
 19 gru 2008, 11:30
poziom pisze:od MK dostaniesz wcześniej smsa, że za tyle i tyle zablokują wychodzące, zdążysz myknąć do żabki po kodzik z terminala. :D
Nie tylko do Żabki, możesz jeszcze do:
* Saloniki Prasowe Kolporter
* Sklepy sieci TeleTorium
* Wybrane kioski
* ePay
* Tesco
* Real
* Inmedio, Relay
* Statoil
* Jet
* Avans
* Vobis
* BP
* Shell
* Eurokiosk

Albo po prostu na allegro :-D Pytanie tylko, czy grzeczny był? :lol:

#304809  autor: wojtek83
 19 gru 2008, 11:46
No generalnie z doładowaniem MK to chyba nie ma problemu...ja widziałem, że w empiku też można, no i wydaje mi się, że w salonach RUCH-u też.

#304927  autor: pacyna
 19 gru 2008, 20:00
Jak widzisz MK ma sporo zalet:
- prosta, ciekawa cenowo stawka,
- (coraz lepsza) dostępność doładowań,
- tanie urzymanie ważności na połączenia

teraz tylko czekamy na decyzję, jaką podejmiesz :D

#306162  autor: ju1ius
 27 gru 2008, 00:07
O kurde. Zapomnialem o moim temacie na forum:P

Otóż wybralem mobilkinga , siedzialem w sklepie i 5 min sobie fajny numer wybieralem :D No i znalazlem vipowski . Zastanawiam sie czy go nie wystawic na allegro:D

Dzieki wszystkim za pomoc <3