• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #304574  autor: adiq1033
 17 gru 2008, 22:58
Dręczy mnie pewna myśl, czy ładowarki angielskie różnią się czymś oprócz wtyczki z polskimi, np. w dostawie energii ? Ładowarka Nokii zaczyna mi szfankować, znajomy ma na zbyciu angielską. Zastanawia mnie, czy nie zadziała ona jakoś negatywnie na baterię w mojej 6310i, która od początku była ładowana tradycyjną. Czy ktoś mógłby rozwiać moje obawy i wątpliwości, bo szczerze nie sądzę, by mogło to przynieść niepożądany efekt, ale dla bezpieczeństwa wolę wysłuchać porad ekspertów. Pozdrawiam :)

#304579  autor: szyman12
 17 gru 2008, 23:09
Ja posługuje się ładowarką polską i angielską i jakoś żadnej różnicy niezauważyłem :)

#304585  autor: hettman
 18 gru 2008, 00:27
adiq1033 pisze:Dręczy mnie pewna myśl, czy ładowarki angielskie różnią się czymś oprócz wtyczki z polskimi
-nie,to te same ładowarki tyle że każda ładowarka angielska ma w swoim oznaczeniu "X" (np:acp-12 to zwykła acp 12x to angielska wtyczka)

#304690  autor: kowcio
 18 gru 2008, 20:11
Dokładnie, napięcie i natężenie ładowarki jest takie same ;) Nic się nie stanie, spokojnie możesz ładować ;)

#304829  autor: tetris
 19 gru 2008, 13:16
Ja też mam i taką i taką. Nie widzę różnicy. Możesz śmiało kupować (chociaż ja za "eksperta się nie uważam")

#304852  autor: thonka
 19 gru 2008, 14:43
spokojnie nic sie nie stanie ;) bedac w irlandii (tam tez maja te smieszne wtyczki) uzywalem 'angielskiej' ladowarki nokii i telefon dziala ;) roznia sie one tylko i wylacznie samym wtykiem do gniazdka wiec musisz posiadac stosowna przejsciowke z uk->kontynentalna (europejska)

btw, pomimo innosci angielskich wtyczek trzeba im przyznac jedno: sa bardzo dobrze zabezpieczone przed ew. przepieciami. kazda ma bezpiecznik ;) (nie tyczy sie sprzetow bez uziemienia).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet