witam. mam pytanie odnośnie wykorzystania modemu, który niegdyś otrzymałem w sieci plus. czy zadziała on dla internetu z play? czy w grę wchodzi ściągnięcie simlocka z niego, aby zadziałał w każdej sieci? czy jest to w ogóle możliwe? za upierdliwe pytania przeprasza, jakkolwiek prosi o odpowiedź - grey_man. dzięki!
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Zrob prosty test - wsadz karte Play i zobacz czy net dziala- Play ma takie same ustawienia wywolania i apn - internet, jak modem Plusa jest bez simlocka a to mozliwe bardzo bo sa duze partie gdzie Plus modemy bez smoka sprzedawal w Iplusie...
Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu
Widac roznice 

tak jest. z niektórych modeli możesz to zrobić nawet sam w domu.
www.it-securite.pl --> Pierwsza Strona o Bezpieczeństwie
Let's Play
Let's Play
Nic nie ryzykujesz ani modemu ani karty nie spalisz najwyżej nie zaloguje ci się do sieci, z tych modemów w większości komisów gsm zdejmiesz simlocka, ewentualnie poszukaj na google może są programy do zdjęcia simlocka.grey_man pisze:model: option icon 225
[ Dodano: 2008-12-18, 15:30 ]
czy jest więc szansa, że play pójdzie z powyższym modemem? nie chcę ryzykować...
www.it-securite.pl --> Pierwsza Strona o Bezpieczeństwie
Let's Play
Let's Play
niektore modemy huawei w np. orange maja blokade z poziomu oprogramowania
wystarczy w nich sciagnac oprogramowanie ze strony producenta i po blokadzie ani sladu.
moze w optionach tez tak jest

moze w optionach tez tak jest

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet