Marens pisze:Możesz to rozwinąć?
On sam sobie dzieli pasmo po swojemu, czy działa to jak w kazdym innym routerze?
raczej za te pieniadze nie spodziewalbym sie niczego lepszego niz 'dynamiczne przydzielanie pasma'. moze ma QoS
ja kiedys testowalem cos takiego: LINKSYS WRT54G3G (obecnie ceny ok 450-500zl)
dzialalo to calkiem przyzwoicie jednak wszystko zalezy od stosowanej w nim karty pcmcia (dodatkowy koszt).
teraz na szybko udalo mi sie znalezc cos takiego Telewell TW-EA511. specyfikacje obiecujace, jednak znow potrzebna jest dodatkowa karta pcmcia, no i ciekawe tylko ja z konfiguracja tego czegos...
http://sklep.mbbm.pl/index.php?p700,3g- ... -pcmciausb
to ma napewno port usb i wg opisu wspolpracuje z tym modemem, ktory posiadasz

ale znow jakas firma krzak...
super rozwiazaniem byl by d-link di524up z portem usb, ale o ile dobrze pamietam to jest to port dzialajacy tylko i wylacznie jako printserwer dla drukarek.
jak widac najtanszym urzadzeniem jest to z play i chyba bedzie najlepsze do twoich zastosowan.
Marens pisze:1. Komputer na Windowsie XP + Karta Wifi + ICS
2. Komputer na Windowsie XP + Linksys z tomato + ICS
daj sobie chlopie spokoj z ICS'em, takich metod to sie uzywalo kupe czasu temu, kiedy zakup routera wifi wiazal sie z niebotycznymi wydatkami, dzis najtansze routery do domu to wydatek rzedu 100-120zl... po za tym twoje 2 pierwsze propozycje zakladaja:
1. wlaczony komp
2. tryb ad-hoc, w ktorym zasieg nie jest taki sam jak przy zewnetrznych routerach wifi
3. o wiele mniejsza kompatybilnosc urzadzen nadawczo-odbiorczych wynikajace posrednio z 2.
odnosnie 3 to w irlandii probowalem przez ics podzielic lacze z modemu usb huwei z tamtejszej 'three' i polaczyc w ten sposob dwa laptopy. o ile w ad-hoc oba sie widzialy i ics byl dobrze skonfigurowany, to jednak net i tak byl tylko na jednym....