Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Przed chwilą przejrzałem oferty MK i popa, no i tak na pierwszy rzut oka: w Mobilkingu masz 50 gr za połączenia do wszystkich sieci, w POP to jest 53 gr (a do Playa 61).vinc pisze:Ja jednak bym się skłaniał tak jak większość, czyli Mobilking lub Pop.
I tylko dzięki Rzecznikowi Praw Konsumenta moja reklamacja została uznana, tak to zmagałbym się z Orange chyba do dnia dzisiejszego. Koniec off topa.vinc pisze: Jak to oszukani? Zawsze jest droga reklamacji, a jak to nie pomoże to Rzecznik Praw Konsumenta![]()
Skąd wziąłeś te stawki POP-a? Jeśli z cennika to spojrzałeś w kolumnę "netto". Stawki w Orange POP to: 65gr/min do wszystkich (Play 75gr/min), 20gr/SMS do wszystkich.wojtek83 pisze:Przed chwilą przejrzałem oferty MK i popa, no i tak na pierwszy rzut oka: w Mobilkingu masz 50 gr za połączenia do wszystkich sieci, w POP to jest 53 gr (a do Playa 61).vinc pisze:Ja jednak bym się skłaniał tak jak większość, czyli Mobilking lub Pop.
Jeżeli chodzi o smsy to różnica jest niewielka: Mobilking 15 gr do wszystkich sieci, a w Popie 16 gr. Jak widać, Mobilking ma drobinę tańsze stawki.
Z moich znajomych nikt się nie skarżył. Ja też nie mam powodów do narzekań. Jak Cię oszukali? Co było przedmiotem reklamacji?tomko111 pisze:nie mówię, że wszystkich okradają, ale jest dużo ludzi, którzy zostali oszukani przez Orange, między innymi ja i dlatego wątpię teraz w tą sieć, chociaż w przeszłości bardzo ją chwaliłem.
Mnie też oszukali. I kilku moich znajomych również. A jak, to można znaleźć na forum, bo nie raz pisałem w przeszłości o tym oraz o jakości usług w Orange z jakimi miałem do czynienia kilka lat temu...biotyt pisze:tomko111 napisał/a:
nie mówię, że wszystkich okradają, ale jest dużo ludzi, którzy zostali oszukani przez Orange, między innymi ja i dlatego wątpię teraz w tą sieć, chociaż w przeszłości bardzo ją chwaliłem.
Z moich znajomych nikt się nie skarżył. Ja też nie mam powodów do narzekań. Jak Cię oszukali? Co było przedmiotem reklamacji?
Dlatego polecasz Rzecznika Praw Konsumenta do niewyjaśnionych reklamacji z Play. Bardzo dobrze... Play będzie miał duuuużo takich sprawtomko111 pisze:I tylko dzięki Rzecznikowi Praw Konsumenta moja reklamacja została uznana, tak to zmagałbym się z Orange chyba do dnia dzisiejszego
Sprawdz ofertę mini mix w play koszt miesieczny 10 zł, telefon do 50 zł spokojnie wybierzecie. Aha zapomnialem dodac dostaniesz jeszcze pakiet 200 sms do konca 2009.orson_dzi pisze:Poszukuję taryfy (abonament, mix, pre-paid... nie wiem), gdzie będą jak najniższe opłaty miesięczne (lub inne okresowe).
Jeżeli tak, to najlepszy jest MOBILKING, ponieważ, każde z trzech doładowań przedłuża ważność konta na przychodzące aż o 3 miesiące (10zł, 20zł.,50zł.).orson_dzi pisze:Najbardziej skłaniamy się do telefonu na kartę ale w większości sieci limit na połączenia przychodzące szybko się kończy i trzeba przedłużać ważność konta o kolejne 25 zeta, a nikt tych pieniędzy i tak nie wykorzysta, bo nie będzie on dzwonił, a będzie się dzwoniło do niego.
Poczekajmy, w tym newsie pisza, że szczegóły nie sa jeszcze znane;)wojtek83 pisze:No i okazało się, że rzeczywiście mobilking niedługo wchodzi z nową taryfą http://gsmonline.pl/portal/news/news.js ... fert%C4%99
Express 100: może wprowadzą jeszcze lepsze doładowania?W sumie trzeba walczyć o klienta
Takie czasy…
Wprowadzenie pakietów było by złamaniem zasady Mobilkinga o prostocie oferty. Także bonus złotówkowy w postaci 10-20% doładowania na dowolny cel byłby bez sensu. Prościej obniżyć stawki o 10-20% po ludzku.pacyna pisze:Jakby wprowadzili np.:
- przedłużenie ważności konta nie od dnia doładowania ale tak jak w heyah
- pakiety minut/smsów do wszystkich sieci (nie mówiąc już o obniżeniu stawek za rozmowy i smsy)
- do każdego doładowania bonus np. 10-20% kasy do wykorzystania na co się chce
- jakiś program lojalnościowy
- każde doładowanie przedłuża ważnośc połączeń 6mies+6mies
byłoby super. Pomarzyć można -ale kto wie, może coś z tego jednak się pojawi;)
Dokładnie, moim zdaniem to jest ich znak rozpoznawczy. Dziwne gdyby się go pozbywali....jakby obniżyli stawki o te 10-15% to oferta byłaby całkiem wporzo...Wprowadzenie pakietów było by złamaniem zasady Mobilkinga o prostocie oferty.Prościej obniżyć stawki o 10-20% po ludzku.