Sprawa została opisana w newsach - http://www.telepolis.pl/news.php?id=13140 - zatem większa awaria, i była naprawdę, co chyba kilka osób podważało 

Zobowiązał sie do tego:microcom pisze:zanim play postawi nadajniki na 900Mhz to troche minie
Więc wyjścia nie ma. Albo stawia, albo 900MHz nie będzie miał. Już w 2009r możemy się spodziewać pierwszych nadajników.Spółka P4 zadeklarowała maksymalne tempo rozwoju sieci, czyli:
• osiągnięcie na obszarze przetargowym progu 30% pokrycia ludnościowego przy jednoczesnym pokryciu co najmniej 200 gmin miejskich, miejsko - wiejskich lub powiatów grodzkich liczących mniej niż 50 000 mieszkańców w co najmniej 80 powiatach nie później niż na koniec roku 2009,
• osiągnięcie na obszarze przetargowym progu 55% pokrycia ludnościowego przy jednoczesnym pokryciu co najmniej 400 gmin miejskich, miejsko - wiejskich lub powiatów grodzkich liczących mniej niż 50 000 mieszkańców w co najmniej 160 powiatach nie później niż na koniec roku 2010,
• osiągnięcie na obszarze przetargowym progu 80% pokrycia ludnościowego przy jednoczesnym pokryciu co najmniej 650 gmin miejskich, miejsko - wiejskich lub powiatów grodzkich liczących mniej niż 50 000 mieszkańców w co najmniej 250 powiatach nie później niż na koniec roku 2012.
To raczej klientów sobie nie nabiją,bo dziś nadal trochę ludzi chodzi z telefonami o wyświetlaczach mono,także za kilka lat mogą tacy być dalej w 2G i będą mieli gdzieś 3G playowskie.tomko111 pisze:Mi się wydaje, że inwestowanie w UMTS 900 Mhz jest bezsensu, ponieważ wszyscy musieliby wymienić komórki na nowe, które obsługują te pasmo, a operator nie możne zmusić do takich zmian...
To po kiego testowali GSM 900 w Lublinie na sprzęcie Huawei?microcom pisze:więc z tego co mi wiadomo Play niema zamiaru bawić się w GSM więc to pasmo wykorzystają na UMTS
Zgadzam się z tobą. GSM 900 działa w Lublinie od dłuższego czasu,sam na początku byłem zdziwiony ale z tego co wiem to nie tylko w Lublinie tak jest. Moim zdaniem tę częstotliwość wykorzystają tak jak w Lublinie na GSM900 bo nie wiąże się to ze zmianą telefonów. Zresztą sam umts już trochę działa w Polsce ale jakoś nie widać żeby ludzie masowo korzystali z wideo rozmów.mariusz9a pisze:To po kiego testowali GSM 900 w Lublinie na sprzęcie Huawei?
Całe info: http://www.telepolis.pl/news.php?id=13240Play wprowadza właśnie do swojej oferty pierwszy telefon, który nie obsługuje sieci 3G - czyli pracować będzie tylko albo w roamingu w Plusie, albo w jeszcze nie wybudowanej sieci GSM900 Play.