• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #298510  autor: chriss
 19 lis 2008, 12:25
witam.chce na test kupic play online na karte i uzywac telefonu jako modemu. i tu 2 moje pytania
a) czy moge to zrobic , tzn.czy taki zestaw to jest po prostu zwykla karta sim ?
b) czy ma simlocka ?
c) jesli ma sima to czy moge do w/w celu uzyc leciwego telefonu se k700i ?

#298524  autor: vinc
 19 lis 2008, 13:12
chriss pisze:a) czy moge to zrobic , tzn.czy taki zestaw to jest po prostu zwykla karta sim ?
Tak,
chriss pisze:b) czy ma simlocka ?
Nie rozumiem pytania :? To telefony i modemy mają zakładaną blokadę simlock nie karta SIM i jeśli Twój telefon ma taką blokadę innej sieci niż Play to nie będziesz mógł skorzystać z karty SIM Play'a.
chriss pisze:czy moge do w/w celu uzyc leciwego telefonu se k700i ?
Nie, ponieważ Play Online działa w oparciu o własne nadajniki, które nie obsługują GPRS, a ten model tylko taką technologię obsługuje.
chriss pisze:tu 2 moje pytania
Toć to były trzy pytania ;)

Obrazek

#298529  autor: chriss
 19 lis 2008, 13:28
no tak , pytanie nie do konca dobrze sformulowane. chodzilo mi o to, ze byc moze to jest karta troszke inna niz sim i wtedy mimo ze telefon ma locka na inna siec, to jednak karta podziala.
pytania byly oczywiscie 3. pomylka.

serdeczenie dziekuje

a tylko zapytam jeszcze , jaka siec musi obslugiwac telefon, by mogl podzialac jako modem ?

#298534  autor: Kaczy
 19 lis 2008, 13:40
chriss pisze:a tylko zapytam jeszcze , jaka siec musi obslugiwac telefon, by mogl podzialac jako modem ?
Telefon musi być 3. generacji czyli obsługujący minimum UMTS (ew. HSDPA).

...::: Made for loneliness :::...

#298537  autor: tomko111
 19 lis 2008, 13:47
chriss pisze: a tylko zapytam jeszcze , jaka siec musi obslugiwac telefon, by mogl podzialac jako modem ?
Musi posiadać 3G. :wink:

edit: kaczy mnie znowu wyprzedził. :-D

#298544  autor: marcinb
 19 lis 2008, 14:14

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#298618  autor: kowcio
 19 lis 2008, 18:43
chriss pisze:no tak , pytanie nie do konca dobrze sformulowane. chodzilo mi o to, ze byc moze to jest karta troszke inna niz sim i wtedy mimo ze telefon ma locka na inna siec, to jednak karta podziala.
Nie. Karta sim to karta sim i nikt jej nie zmieni. Sim-locki zakładane są na daną sieć (na np. Erę), więc możesz używać takiego telefonu w Erze i jej podmiotach, czyli np. Heyah, czyli wszystko to co należny do PTC. Play to P4 i żaden telefon z sim lockiem na inna sieć niż Play nie zadziała z kartą Play. Mam nadzieję, że to jest już oczywiste i zrozumiałe.

#298676  autor: illumanti
 19 lis 2008, 20:38
Ja na twoim miejscu kupiłbym sobie jakiś tani modem z HSDPA, np. Huawei e220, znajdziesz używanego za 200zl, naprawde mam taki do Play Na karte, jeżeli jestem w szkole, a potrzebuje szybko się połączyć z netem przez laptopa, to właśnie sobie podłaczam ten modem do mojego eee, i juz;)

:)