• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#297983  autor: kamil1221
 16 lis 2008, 15:44
Ile razy sprzedawałem Freedoma nigdy z tym nie miałem problemów. Mówiłem klientom że mogą podać dowolny numer w Orange i nie musi być on powiązany z nimi. Jak to tej pory nie miałem ani jednej skargi że wprowadziłem kogoś w błąd.

Słuchaj *100 to w zimę będziesz w sandałach chodził ;)

#298187  autor: pumba
 17 lis 2008, 16:55
Mulder pisze:I teraz pytanie: w jakiej kolejności będą schodzić te bonusowe środki z freedoma?
Pakiet Złotówek z Orange Freedom wpływa na konto promocyjne czyli zsumuje ci się ze środkami które masz obecnie na koncie promocyjnym i całe te środki będa ważne praktycznie nieskończenie długo bo co misiąc będzie ci wpływał nowy Pakiet złotówek który zsumuje się z wcześniejszymi środkami i będzie ważny kolejny miesiąc i tak w kółko.
A co do kolejności wkorzystywania środków będzie ona następująca:
:arrow: Pogadaj Sobie - jeśli byś je miał
:arrow: Minuty uzyskane w ramach promocji Minuty Non-Stop.
:arrow: Środki uzyskane z promocji Masz za staż.
:arrow: Konto promocyjne wraz z Pakietem Złotówek z Ogrange Freedom
:arrow: Środki z doładowań.

kamil1221 pisze:Cytat:
5.5.4. Pakiet Złotówek rozliczany jest po rozliczeniu pakietów minut/złotówek zawartych w abonamencie lub innych pakietach
dodatkowych minut/złotówek w planach taryfowych Abonenta.
tu akurat jest nie do końca poprawnie sforułowany regulamin bo to co zacytowałeś odnosi się do abonamentu i mixa a w przypadku telefonu na kartę jest tak jak napisałem powyżej czyli Pakiet Złotówek wykorzystywany po pakietach ale przed wykorzystaniem środków z konta głównego, bo jeśli było by tak jak w regulaminie to nigdy niestety nie można by było wykorzystać Pakietu Złotówek bo jeśli wykorzystało by się środki z konta głównego to automatycznie nie było by możliwości wykonywania połączeń ;)

Marens pisze:Muszę Ciebie tutaj zmartwić, aby dostać dodatkowe złotówki Orange Fredom i telefon muszą być zarejestrowane na tą samą osobę.
Nie jest to prawdą, nigdzie takiej informacji nie ma, a z doświadczenia wiem że Pakiet Złotówek można przekazywać nawet na anonimowy numer i dodatkowo zmieniać co miesiąc ;)

#298192  autor: kamil1221
 17 lis 2008, 17:27
Jeżeli klient nie ma w orange telefonu zazwyczaj sprzedaje mu starter za 5 zł i na niego co miesiąc przychodzi doładowanie - tłumaczę to tym że kiedyś będą mogli taki naładowany dać komuś bliskiemu i tyle.

#298193  autor: kowcio
 17 lis 2008, 17:32
kamil1221 pisze:Jeżeli klient nie ma w orange telefonu zazwyczaj sprzedaje mu starter za 5 zł i na niego co miesiąc przychodzi doładowanie - tłumaczę to tym że kiedyś będą mogli taki naładowany dać komuś bliskiemu i tyle.
Powiedz mi, bo ja już totalnie zgłupiałem. Żeby dostawać ten bonus co miesiąc, należy utrzymywać aktywne połączenia wychodzące?? I jeszcze jedno, zarazem dla mnie najważniejsze (wiem, było)- jak to jest, te złotówki sumują się co miesiąc, czy jak się nie wykorzysta, to przepadają i robią miejsce dla nowego bonusu? Już pogubiłem się :(

#298195  autor: kamil1221
 17 lis 2008, 17:37
O ile dobrze pamiętam złotówki z freedoma przepadają.

Ale to się tyczy tylko ofert na Abo i Mix.
Kod: Zaznacz cały
5.5.7.Niewykorzystane jednostki taryfikacyjne (minuty/złotówki/SMS-y/MMS-y) nie przechodza na nastepny okres rozliczeniowy,
a ich wartosc nie podlega zwrotowi.
Bo czym innym jest karta.

Nie wiem czy da się dzwonić z konta promocyjnego jezeli nie ma się aktywnego konta na połączenia wychodzące.

#298199  autor: kowcio
 17 lis 2008, 17:47
kamil1221 pisze:O ile dobrze pamiętam złotówki z freedoma przepadają.

Ale to się tyczy tylko ofert na Abo i Mix.

Kod:
5.5.7.Niewykorzystane jednostki taryfikacyjne (minuty/złotówki/SMS-y/MMS-y) nie przechodza na nastepny okres rozliczeniowy,
a ich wartosc nie podlega zwrotowi.

Bo czym innym jest karta.
Właśnie, to dlatego taki mętlik zrobił mi się w głowie. Ja mam na kartę telefon, więc fajnie, nie zawsze wykorzystam te 20 PLN, które mam dostawać przez miesiąc ;) Dzięki.