• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#297270  autor: vinc
 12 lis 2008, 14:33
annubis17 pisze:
Marens pisze:
vinc pisze:Pewnie, że pociągnie, ale musisz też wziąść poprawkę na to, że nie jest to gwarantowana prędkość i może być zawsze mniejsza.
Testowałem na iPlusie i było w miarę ok.
Jednak biorę na to poprawkę i podstawowe łącze + telefon zostanie na kablu.
Więcej wydam na router niż to jest warte.
Taa tylko że Iplus a Play Online to zupełnie inna jakość internetu
Jestem ciekaw na jakiej podstawie tak twierdzisz? Ja posiadam iPlus'a oraz Play Online i różnicy w jakości świadczonej usługi nie zauważyłem.

Obrazek

#297273  autor: annubis17
 12 lis 2008, 14:40
vinc pisze:
annubis17 pisze:
Marens pisze: Testowałem na iPlusie i było w miarę ok.
Jednak biorę na to poprawkę i podstawowe łącze + telefon zostanie na kablu.
Więcej wydam na router niż to jest warte.
Taa tylko że Iplus a Play Online to zupełnie inna jakość internetu
Jestem ciekaw na jakiej podstawie tak twierdzisz? Ja posiadam iPlus'a oraz Play Online i różnicy w jakości świadczonej usługi nie zauważyłem.
Plus ma więcej stacji bazowych co za tym idzie większy zasięg, Plus ma prędkość maksymalną do 7.2mb a play do 1mb

#297276  autor: vinc
 12 lis 2008, 15:00
annubis17 powiedz czy korzystałeś kiedyś z iPlusa lub Play Online? Co ma jakość świadczonej usługi do szybkości internetu? Odnośnie zasięgu to jest inna sprawa jak ktoś się decyduje na Play'a to wie o tym, że będzie korzystać w określonej strefie. Jak w Plusie osiągniesz prędkość 7,2 to będzie cud. Fakt, że w Plusie jak jesteś w określonym zasięgu HSDPA to może być szybszy internet niż 1MBs, ale za jaką cenę? 110zł za 4GB limitu lub 60zł za 1GB? Po co Ci tak mały limit do tak szybkiego internetu? W Play mimo tego, że jest trochę wolniej można mieć 5 lub 10GB za 45 zł. Wobec tego nie ma sensu płacić prawie trzy razy więcej za mniejszy limit i minimalnie szybszy internet :roll:

Obrazek

#297278  autor: annubis17
 12 lis 2008, 15:14
vinc pisze:annubis17 powiedz czy korzystałeś kiedyś z iPlusa lub Play Online? Co ma jakość świadczonej usługi do szybkości internetu?
korzystałem z obydwu. A jakość w sensie szybkości, zasięgu, możliwości.

#297281  autor: vinc
 12 lis 2008, 15:22
annubis17 pisze: A jakość w sensie szybkości, zasięgu, możliwości.
Jakość świadczonej usługi polega na tym, że nie ma się problemów z daną usługą, czyli płacimy za to co wybraliśmi. Dodatkowo pod jakość można podciągnąć obsługę klienta, ale to tak na marginesie. Odnośnie szybkości i zasięgu przecież wiemy co kupujemy...

Obrazek

#297375  autor: Marens
 13 lis 2008, 08:42
annubis17 pisze: korzystałem z obydwu. A jakość w sensie szybkości, zasięgu, możliwości.
Korzystałem z obydwu jednak wybiorę Playa, może śmiesznie zabrzmi ale ze względu na obsługę klienta. Mogę bez problemu podpisać umowę w Playu, natomiast Plus robi problemy w stylu kaucji 750zł

Jednak iPlus ma jakby nie patrząc jest lepszy pod względem szybkości, zasięgu, możliwości bo jest wszędzie.

#297379  autor: microcom
 13 lis 2008, 10:36
a ja polecam netie wimax masz 1 mega bez kabli szybko i zasięg do 50km od nadajnika oczywiście przy odpowiednich warunkach ale do 30km. spokojnie będziesz miał super łącze.

#297384  autor: Marens
 13 lis 2008, 11:59
Mam ADSL, więc HSDPA to łącze dodatkowe.