Tak jak napisał przedmówca. Jeśli osoba, do której chcesz mieć darmowy numer nie będzie chciała zmienić operatora to pozostaje jedynie Orange. W tej kwocie jednak ciężko się będzie zmieścić.
Ma to być oferta dla klientów indywidualnych czy może być dla biznesu? Jak duży pakiet danych potrzebujesz? Jak dużo rozmawiasz z wybranym numerem?
Proponuję na kartę: Nowe Orange GO - doładowanie za 50 zł wykonywane co miesiąc, daje to darmowy numer (1200 minut) ważny 30 dni, 120 minut do Orange i stacjonarnych gratis na 30 dni, stawki w sieci: 30gr/min 5gr/SMS 10gr/MMS, poza sieć: 60gr/min (Play 75gr/min) 18gr/SMS 30gr/MMS, do tego pakiet 20MB za 10 zł
W mixie nie ma żadnych pakietów danych więc ta oferta odpada.
Abonament dla indywidualnych: Podstawa do wszystkich sieci 25 zł (do 40 min) + 10 zł za wybrany numer (wymiennie 1000min/2000SMS/1000MMS) + Orange Free E-mail za 30 zł (150MB) = 65 zł miesięcznie
Moim zdaniem to dwie jedyne sensowne opcje.
Ewentualnie Orange POP - 6 zł miesięcznie za 3 wybrane numery Orange lub stacjonarne, stawka z nimi to 3gr/min i 1gr/SMS, do reszty sieci 65gr/min (Play 75gr/min), SMS-y w sieci 1gr w pakiecie za 6 zł, do reszty 20gr za sztukę, do tego pakiet 20MB za 10 zł.
Wszystko zależy od tego jak dużo rozmawiasz z wybranym numerem i jak dużo MB potrzebujesz.
[ Dodano: 2008-11-09, 12:16 ]
soyerski pisze:ale jak to konkretnie dziala ? doladuje za 100zł to mam tak jak napisalem te kwoty ale jak doladue za mniejszą kwotę to już te wszystkie ceny mi się zmieniają ? Ale na jak dlugo ? Aż do następnego doładowania ?
Zawsze ostatnie doładowanie ustala stawki, zmniejsza lub je zwiększa. Jedynie doładowania z telefonu z rachunkiem lub za punkty profit nie zmieniają stawek. Niektórzy robią taki myk, że doładowują za 100 zł, a potem co miesiąc za 25 zł z telefonu z rachunkiem. Dzięki temu utrzymują najniższe stawki cały czas ładując różnymi nominałami, wystarczy utrzymać ważność konta na wychodzące. Zwykłe doładowanie zdrapką za 25 zł zwiększyło by stawki.
[ Dodano: 2008-11-09, 12:22 ]
Widzę, że sam odkryłeś Nowe GO

Jeśli np. wystarcz Tobie 300 minut z wybranym numerem i 40 MB to Orange POP jest trochę tańszy niż GO.
6 zł miesięcznie za 3 numery w "Ty i 3", 300 min*0,03 zł to 9 zł, 40MB to 2 pakiety czyli 20 zł. Razem wszystko wynosi 35 zł.
Myślę jednak, że warto wydać te 50 zł w Nowym GO, niewiele więcej to kosztuje a dużo swobodniej.