• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #296379  autor: Marens
 06 lis 2008, 21:44
Wysłałem w Poniedziałek do Heyah wniosek o przeniesienie numeru z Playa.
Doszedłem sobie do wniosku, że jednak nie będę przenosił tego numeru.
Wczoraj zmniejszyłem stan konta do 46zł, dziś o 14 patrze się karta sim nieaktywna. Dzwonie do Playa, o co chodzi. Oni nic nie wiedzą o przenoszeniu numeru i u nich jest wszystko w porządku ale proszę podejść do salonu i wypełnić formularz rezygnacji z przeniesienia numeru. No to idę sobie do salonu i oczywiście nie wiedzą nic o takim formularzu, że istnieje. Zaproponowali wymianę karty sim, karta sim nieaktywna nie wiedzą co się dzieje. No to dzwonie do Heyah, oni pierwsze słyszą o takim numerze.

Wyszło na to, że Play zdezaktywował numer i nikt nie wie co się dzieje.
Po straconych 30min * 0,57 = 17,1zł na rozmowy z BOK Heyah i 45min * 1,04zł do BOK Play i 46zł które były na Play karcie. Czyli 109zł poszło dziś na spacer.

Kupiłem w kiosku starter Heyah i dalej nie wiem co mam wybrać.
Miałem MixPlusa, Orange abo i było wszystko w miarę ok, ale postanowiłem na siłę zmieniać to teraz mam za swoje.

#296384  autor: piokuk
 06 lis 2008, 22:11
Podsumowanie najlepsze - masz za swoje - bez urazy :) MI przenosili numer z Ery do Play rok temu akurat w moje urodziny. Nikt przez cały dzień nie mógł mi złożyć życzeń :)

#296387  autor: Marens
 06 lis 2008, 22:18
piokuk pisze:Podsumowanie najlepsze - masz za swoje - bez urazy
To jest moja samokrytyka.
Chciałem mieć koniecznie taniej niż MixPlusowe 0,58zł/min

W ciągu miesiąca wydałem więcej na zabawy Orange/Play niż oszczędziłbym w ciągu roku.
Ale człowiek jest głupi i ciekawy, więc płaci za błędy.

#296389  autor: piokuk
 06 lis 2008, 22:21
heh - no już nie przesadzaj z tą samokrytyką... Numer się nie rozpłynął. Nie przeniosą Ci numeru jak nie masz zabezpieczonych środków na tę usługę. Idź do Play i walcz o swoje. I nie grzesz więcej z przenosinami :) Amen.

#296421  autor: Marens
 07 lis 2008, 07:58
piokuk pisze:I nie grzesz więcej z przenosinami :) Amen.
Może i Play ma dobrą ofertę, ale mam już kolejny raz problem z obsługą.

[ Dodano: 2008-11-07, 08:01 ]
Idź do Play i walcz o swoje.
Nie opłaca mi się już ta zabawa. Potwierdza to regułę, że jak jest gdzieś taniej to nie znaczy że lepiej.

#296426  autor: JayCee
 07 lis 2008, 09:01
Tanie zazwyczaj jest droższe, mówiono już o tym w starożytności ;-)

#296439  autor: tomko111
 07 lis 2008, 10:34
Marens, jeżeli zależy Ci na tym numerze to walcz w salonie Playa, musi być on aktywny: wyślij skargę/reklamację, jak nie pomoże to skontaktuj się z Gruszką - ewentualnie UKE i sprawa wygrana, a jak nie zależy Ci to po prostu olej... ale ja nie odpuszczałbym. 8)

#296662  autor: Marens
 08 lis 2008, 23:17
tomko111 pisze:wyślij skargę/reklamację, jak nie pomoże to skontaktuj się z Gruszką
Procedurę znam, ale nie jest to warte zabawy z tym związanej.
tomko111 pisze:jeżeli zależy Ci na tym numerze
tomko111 pisze:a jak nie zależy Ci to po prostu olej
Olałem to i kupiłem sobie starter Heyah :-D

0,44zł - min
0,20zł - MB

Oferta bez pakietów jest dla mnie świetna, gdyby nie jakość sieci PTC to byłby super.
Jakoś tak strasznie mi to nie przeszkadza. Przymykam oko na dziury w zasięgu.

#296832  autor: eski
 10 lis 2008, 12:08
Ja wybral bym, lapke, raz ze masz plaska stawke do wszystkich 44gr to i tani transfer danych. Dzwonisz gdzie chcesz i do kogo i placisz tyle samo. Do tego troche pakietow takze tez znajdziesz cos dla siebie. Wg mnie Heyah to naprawde dobra oferta, jak nie jedna z lepszych.

#296860  autor: Marens
 10 lis 2008, 16:09
eski pisze:Ja wybral bym, lapke
Równa taryfa
MIN 34gr - SMS 11gr - MB 16gr
Doładowanie z Allegro.

Już wybrałem i widzę, że nie warto wiązać się umową. Mam pre-paid i jak coś wyrzucam kartę sim i wybieram ofertę, która mi się w danym momencie podoba.
Przez post paid musiałem wykonać ostatnio dwie cesje, a i tam miałem szczęście że ktoś mi zrobił przysługę.

#296874  autor: eski
 10 lis 2008, 17:40
Takze w takim wypadku wychodzi jeszcze taniej, i za minute i za sms i za transmisje. Dobry wybor, jednak Heyah zaszalalo:) i dobrze, sam mam ich cyberstarter, nawet nie aktywowany, lezy sobie, aktywuje jak bede chcial uzywac. Tylko ta gierka za free kusi zeby go aktywowac:P Obecnie mam abonament.

#296917  autor: Marens
 10 lis 2008, 20:19
eski pisze:Obecnie mam abonament.
Jakoś nie mam szczęścia do abonamentów. Na rynku zbyt dużo się zmienia aby opłacało się wiązać cyrografem 12/24mies.

#297643  autor: anamorph22
 14 lis 2008, 16:19
najlepiej kupić sobie pre paida to niewielka inwestycja ;)
no teraz warto zaznajomić się z najnowszymi ofertami typu nowy TT albo heyah, plus też dał czadu teraz
ja mam heyah a tu i multipakiet i równa taryfa robią furorę

#297671  autor: Marens
 14 lis 2008, 19:15
anamorph22 pisze:ja mam heyah a tu i multipakiet i równa taryfa robią furorę
Odkopałem kartę sim MixPlusa, ważność konta 12.01.2011, więc 500sms za 5zł do znajomych w Plusie + Heyah równa taryfa i jest jak w raju :)

#297741  autor: Tomek_19
 15 lis 2008, 00:39
Marens, mnie się wydaje, że sam jesteś winny całego zamieszania i zbędnych wydatków, bo najpierw chciałeś przenieść numer, a potem się nagle rozmyśliłeś, gdy cała machina ruszyła. Podejrzewam, że Play zablokował kartę, bo ściągnął już pieniądze z konta, a przynajmniej się starał to zrobić i nie mógł do końca uwolnić numeru i nie przekazał go do Heyah, bo nie było wystarczających środków. Z tego całego zamieszania mógł wyskoczyć jakiś błąd w systemie, ale teoretycznie zawsze można zrezygnować z przeniesienia numeru i zostać u starego operatora, dopóki numer nie został przekazany nowemu operatorowi.

To, że nie mają formularza do wycofania wniosku o przeniesienie numeru, mnie nie dziwi, bo zwykle jak ktoś przenosi numer, to jest zdecydowany to zrobić i nie zmienia po jakimś czasie nagle decyzji, że jednak zostaje. Pewnie jesteś pierwszym takim przypadkiem :-D

#297970  autor: Marens
 16 lis 2008, 15:02
Tomek_19 pisze:To, że nie mają formularza do wycofania wniosku o przeniesienie numeru, mnie nie dziwi, bo zwykle jak ktoś przenosi numer, to jest zdecydowany to zrobić i nie zmienia po jakimś czasie nagle decyzji, że jednak zostaje. Pewnie jesteś pierwszym takim przypadkiem :-D
Tak to jest jak się dużo kombinuje :-D
Czasami trzeba przerobić coś na własnej skórze aby móc komuś doradzić.

#298097  autor: anamorph22
 17 lis 2008, 11:42
Marens pisze:
anamorph22 pisze:ja mam heyah a tu i multipakiet i równa taryfa robią furorę
Odkopałem kartę sim MixPlusa, ważność konta 12.01.2011, więc 500sms za 5zł do znajomych w Plusie + Heyah równa taryfa i jest jak w raju :)

hahaha no ja mam tak samo ^^
i serio niewiele mnie to kosztuje, wręcz przeciwnie, wisząc na telefonie wciąż mam siano, terminy aktywacji mi mijają, a ja mam na koncie pieniądze o.o

#298162  autor: Marens
 17 lis 2008, 16:09
Doładuje sobie konto za 10zł i aktywuje pakiet 500sms i 100min :D
O ważność na wychodzące nie muszę się martwić ;P

#299408  autor: express100
 23 lis 2008, 22:46
Marens, wg mnie powinieneś zostać w starej Play Karcie, bo tam masz minuta za 30groszy w nielimitowanych pakietach, 200SMSów za darmo itd., o ile nie zależało Ci na 0,02zł./100kB, bo wtedy lepsze Heyah ;-)
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#299588  autor: Marens
 24 lis 2008, 20:41
express100 pisze:Marens, wg mnie powinieneś zostać w starej Play Karcie, bo tam masz minuta za 30groszy w nielimitowanych pakietach, 200SMSów za darmo itd., o ile nie zależało Ci na 0,02zł./100kB, bo wtedy lepsze Heyah ;-)
Pozdrawiam! :-D
Mam Play One 65 na nieokreślony - minuta 0,39zł i jest okej.
Można przeżyć bez internetu w telefonie.