• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#296260  autor: tomko111
 06 lis 2008, 14:50
piwosz, przy internecie w Playu nie jest to najdroższy sposób rozrywki, a czasem ktoś, np. ja lubi pograć w CSa, lub Quake'a będąc poza domem. ;)

#296261  autor: Prometo
 06 lis 2008, 14:54
Ja ostatnio podłączyłem swoją Nokię 6151 z ciekawości jak szybko będzie działał internet i chodził jak nie powiem co. Później wrzucę tutaj linki z wynikami.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#296271  autor: vinc
 06 lis 2008, 15:15
piwosz jak masz iPlusa 1GB to masz rację, ale jak ja mam Online 10GB za 45zł to mogę sobie pozwolić pograć w co nie co przy takich parametrach:

Obrazek

Obrazek

#296272  autor: PiotrasM
 06 lis 2008, 15:18
Witam. Napisałeś że mieszkasz w centrum Gdańska, czyli na pewno internet komórkowy w tym miejscu chodzi szybciej niż EDGE, myśle tu o UMTS i szybszych opcjach. Moja propozycja: wybierz się do komisu komórkowego, kup np. Nokię 6630 (którą już można kupić za nie duże pieniądze), kabel USB prawdopodobnie będzie w komplecie, PC Suite również (jak coś to z netu ściągniesz) - to będzie dobry zestaw do w miarę szybkiego mobilnego neta. Dokładnie taki zestaw poleciłem mojej znajomej, w Bydgoszczy chodzi to naprawdę przyjemnie, mówię o otwieraniu www. Tak jak ktoś wcześniej napisał, granie przez sieć komórkową to nie najlepszy pomysł. Pozdrawiam! :-D

#296303  autor: kuwejt
 06 lis 2008, 17:40
vinc pisze:piwosz jak masz iPlusa 1GB to masz rację, ale jak ja mam Online 10GB za 45zł to mogę sobie pozwolić pograć w co nie co przy takich parametrach:

Obrazek
i co grales w cos na tym necie? bo ja na online (zeby nie bylo przez HSDPA) probowalem w q3 i... jednym slowem tragedia. pingi nie do zniesienia. Ty z tego co widze pingow tez za bogatych nie masz...

#296306  autor: Prometo
 06 lis 2008, 18:21
U mnie jest zasięg EDGE wg mapki Ery, a zobaczcie jakie mam wyniki internetu przez komórkę.

Obrazek

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#296308  autor: kowcio
 06 lis 2008, 18:29
Prometo pisze:U mnie jest zasięg EDGE wg mapki Ery, a zobaczcie jakie mam wyniki internetu przez komórkę.
Strasznie śmieszny. Ale niestety Prometo szczerze Ci powiem, że Internet od Ery u mnie w Poznaniu jest totalną porażką na całej linii. Głównie chodzi mi o 2G, w 3G różnie to bywa... Jeszcze nie znalazłem w Poznaniu osoby zadowolonej z usług Ery, jeśli chodzi o Internet :| No może GG jako tako działa, EraGG... Więc radziłbym Ci w miarę możliwości przeprowadzić test za pomocą karty z Plusa, pewnie wynik będzie lepszy (jeśli masz EDGE w Twojej miejscowości).

#296380  autor: vinc
 06 lis 2008, 21:50
kuwejt pisze:i co grales w cos na tym necie?
Jeśli chodzi o granie w jakieś wypasione gry online to rzeczywiście internet z takimi pingami odpada :wink:

Prometo Ty to dopiero pykasz pewnie w Quake :wink: :-D

Obrazek

#296489  autor: piwosz
 07 lis 2008, 15:23
Wolałbym rozwiązanie laptop z wi-fi i udać się do jakiegoś miejsca z hot-spotem ;) Naprawdę tak gry was wciągają że będąc na mieście odpalacie np. cs-a albo quake? O matko... :?

[ Dodano: 2008-11-07, 15:24 ]
Albo komórka z wi-fi na to samo wychodzi a się nie płaci za to ;)

[ Dodano: 2008-11-08, 00:59 ]
Obrazekmój iPlus w domu....