• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #295868  autor: rigodon123
 04 lis 2008, 16:36
Witam

Podpisalem umowe z plus na mixa dostalem komorke lecz nie ejstem z niej zadowolony i teraz pytanie.

Czy moge sprrzeadc ja na allegro? Czy musze czekac do konca umowy i dopiero wtedy?

Jesli moge to jak zdejme sim-locka to ta karta bedzie dzialac na innym fonie?

PS:Coś źle zrobiłem jestem chłopakiem a nie dziewczyna xD
Ostatnio zmieniony 04 lis 2008, 17:55 przez rigodon123, łącznie zmieniany 1 raz.

#295873  autor: maniek
 04 lis 2008, 17:00
Telefon jest twój wiec mozesz zrobic z nim co zechcesz. Umowa została zawarta na usługi a nie na telefon.

#295877  autor: PawełS
 04 lis 2008, 17:13
A co do sim-locka - możesz zdjąć go z telefonu (=utrata gwarancji), a następnie go sprzedać. Karta będzie działać w innym...

(PS. Ja zawsze biorę byle jaki telefon w erze za 1,22 po czym sprzedaję go na allegro powiedzmy za 300zł i kupuję inny sprzęt, albo ciesze się pieniędzmi :mrgreen: )

#295890  autor: rigodon123
 04 lis 2008, 17:53
Dzięki chłopaki:D,a pytanie jeszcze jedno da się samemu zdjąć sim-lock?

Moja komórka to d900i,a nawet jak się da zdjąć samemu czy to bezpieczne?

#295945  autor: amigo007
 04 lis 2008, 21:28
Witam tzw. kalkulatory są tylko do nokii (dla troche starszych modeli). Za simlock z samsunga musisz zapłacić.

#295948  autor: DD7
 04 lis 2008, 21:45
amigo007 pisze:Witam tzw. kalkulatory są tylko do nokii (dla troche starszych modeli). Za simlock z samsunga musisz zapłacić.
Że niby co?!

Nie wciskaj chłopakowi kitu, ehh.

#295949  autor: kowcio
 04 lis 2008, 21:47
amigo007 pisze:Moja komórka to d900i,a nawet jak się da zdjąć samemu czy to bezpieczne?
Tylko serwis. Samemu nic nie zrobisz, nawet nie ruszysz, nie masz choćby odpowiedniego kabelka do telefonu ;) Tutaj zwykłym USB nic nie zrobisz. Koszt zdjęcia blokady Sim-lock to od 20 do 40 PLN, w zależności od miejsca, w którym go ściągniesz.

blade_ninja, ściągnij mi z tego telefonu sim-locka to Ciebie ozłocę. Obiecuję.

#297420  autor: DD7
 13 lis 2008, 16:37
kowcio pisze:blade_ninja, ściągnij mi z tego telefonu sim-locka to Ciebie ozłocę. Obiecuję.
Nie musisz płacić i możesz sam to zrobić w domu - jeśli masz kabelek do flashowania.
Każdy kto decyduje się na jakieś modyfikacje (simlock, patche, pl menu itd) powinien zakupić taki kabelek.

#297449  autor: kowcio
 13 lis 2008, 17:39
blade_ninja pisze:kowcio napisał/a:
blade_ninja, ściągnij mi z tego telefonu sim-locka to Ciebie ozłocę. Obiecuję.

Nie musisz płacić i możesz sam to zrobić w domu - jeśli masz kabelek do flashowania.
Każdy kto decyduje się na jakieś modyfikacje (simlock, patche, pl menu itd) powinien zakupić taki kabelek.
Ale jednak musisz płacić za kabelek, bo zwykłym nic nie zrobisz. Oto mi chodzi, w innych modelach Samsunga, lub choćby w SE takie rzeczy dokonuje się za pomocą zwykłego kabelka USB, dodanego do zestawu. W większości ;)

Ja wolałbym iść do komisu ściągnąć sim-locka z D900i za 20-30 PLN, aniżeli kupować kabelki i kombinować.