• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #295874  autor: mateusz666
 04 lis 2008, 17:10
Witam.

Kupiłem telefon na allegro (ku990) z play'a jest on na 24 miesięcznej gwarancji, lecz osoba która go sprzedawała dała mi rachunek sprzedaży i kartę gwarancyjna (bez stempla)
Dziś byłem w punkcie Play w Łodzi i Pani stwierdziła iż nie może podbić mi tej gwarancji, ponieważ paragon jest z warszawy a ja mieszkam w Łodzi (kiedys notabene kupowałem telefon w innym mieście i nie było problemu)

Czy w tym przypadku play jest zobowiązany do podbicia Mi gwarancji

Czekam na odpowiedź

Pozdrawiam

#295878  autor: Kaczy
 04 lis 2008, 17:16
mateusz666 pisze:Czy w tym przypadku play jest zobowiązany do podbicia Mi gwarancji
Zobowiązany jest punkt sprzedaży. Chociażby ze względu na rękojmię lub niezgodność z umową. Wtedy na usterki odpowiada sprzedawca. Na miejscu salonu z Łodzi też bym nie podbił Ci gwarancji, bo po co mieć później problemy w/w sytuacji :)

...::: Made for loneliness :::...

#295883  autor: mateusz666
 04 lis 2008, 17:26
czyli nie mam szans na podbicie gwarancji w Łodzi?

#295884  autor: Kaczy
 04 lis 2008, 17:28
No raczej marne. Musisz się skierować do salonu, gdzie kupiłeś telefon.

...::: Made for loneliness :::...

#295886  autor: vinc
 04 lis 2008, 17:29
Niestety jest tak jak pisze Kaczy, czyli zawinił sprzedawca, który sprzedał Ci telefon i niestety nikt za niego głowy nie będzie nadstawiał. Będziesz musiał skontaktować się ze sprzedawcą czy by nie podbił gwarancji w punkcie w którym kupił telefon. Ewentualnie zapytaj sprzedawcy gdzie kupował telefon i sam przy okazji pobytu w Warszawie to zrobisz :wink:

Obrazek

#295888  autor: mateusz666
 04 lis 2008, 17:41
ogólnie mówił ze kupił go w poznaniu w media Markt

a na paragonie jest napisane Arteria s.a Warszawa, ul Jana Rosoła 10