petex pisze:zdecydowanie nie polecam wieczorami i w weekendy ledwo dziala a do tego czesto polacznie sie wiesza pomimo ze uzxywam routera linksys zamiast ich smieciowego modemu
kowcio pisze:Teraz ytanie do osób znających się w tym temacie: czyżby używanie routera aż tak wpływało na jakość internetu?
Osobiście korzystam z Freedoma poprzez router Linksys WAG200G i nie mam najmniejszych problemów niezależnie od pory dnia, tak samo u mojego brata i dziewczyny którzy korzytsają ze standardowych modemów ZTE i też nie mają żadnych problemów ani z łączeniem czy transferami.
Problemy które opisujecie przypominają mi sytuacje z przed roku kiedy tepsa robiła coś z serwerami i w godzinach wieczornych były problemy z internetem transfery spadały do 4kB/s i niezależnie czy się korzystało z neostrady (u mnie) czy BSA Neti (u kumpla) było to samo i tak było przez dwa miesiące, jak problemy się skończyły w moim mieście to pojawiły się w mieście obok i było to spowodowane faktem że połowa serwerów była wyłączona z użytku bo były przekonfigurowywane i dostosowywane pod videostradę przez co cały ruch obsługiwała tylko połowa serwerów i stąd brały się te problemy że w godzinach największego ruchu w sieci transer spadał z 2Mb do 32kb a po rozłączeniu można było próbować się połączyć z internetem godzinami