joł
wiem ze dlugi tekst, ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze
W srode wieczoram kupilem telefon od tego pana
Wyglada mi na dosc pewnego sprzedawce. Komoreczka to
samsung g810, w koncu przybywa kurier po 2 dniach, ja ucieszony odpalam karte sim i wlaczam go. Zapala sie wyswietlacz, ja podekscytowany usmiecham sie, nastepnie fonik wola o pin - wpisuje i dziala.
Czar pryska po sekundzie - dostaje komunikat w stylu
"karta sim nie prawidlowa wprowac kod odblokowujacy, albo wloz poprawna karte" - wskazuje to na
nie zdjecie sim - locka. Po kolejnych nie udanych probach lece do salonu ery - tam kliejntka powiedziala mi ze
zostalem oszukany. W domu zadzwonilem do sprzedawcy, odebral a ja wytlumaczylem mu wszystko pół krzykiem

(trzeba jakos podkreslic dramatyzm sytuacji nie?

)
Gosc mnie uspokoil i powiedzial ze to jest dla nich duzym zaskczeniem bo wszystkie telefony g810 zamowione od dystrybutara maja ta wade. Ja w takim razie mu na to ze chce odeslac telefon i odzyskac pieniadze. Ten za to powiedzial mi przy nastepnej rozmowie, ze
dostane kod odblokowujacy. Wczoraj mieli zadzwonic z tym kodem ale nie dzwonili, w weekendy maja zamkniete.
i co teraz?
jeśli ten kod nie zadziała?
ludzie podczas rozmow byli bardzo mili, uspokajali nie to napawa mnie optymizmem
co zrobic jesli zaproponuja mi zebym sam odblokowal simlocka na swoje pieniadze, albo nie zgodza sie na zwrot?[/b]