DejwiD pisze:ktory potwierdza to, ze liczy sie data stempla? A jak ciala dala poczta?
Dejwid data pisma 6.10.2008; odwracam na druga stronę, gdzie są moje dane adresowe, "nadano dnia 2008.10.11" - to są informacje Ery; na jednej kartce są rożne daty. a na kopercie jest jest 14.10 i to jest informacja poczty. poczta nie dala ciała, chodzi o to kiedy oni przekazali list poczcie. Dodam jeszcze, że termin na rozpatrzenie reklamacji minął 07.10.
DejwiD pisze:przy takim postepowaniu operator ma przegrana sprawe w sadzie..
Taaa ale jaki konsument ma siły i środki na to żeby iść do sadu. Duża część polakow nie
pablo139 pisze:Powinieneś napisać odwołanie, że nie uznajesz tej reklamacji ze względu na przekroczenie terminu odpowiedzi
Napisałem. Otrzymałem odpowiedź, że stanowisko operatora zostało podtrzymane, ponieważ sprawa została dokładnie zbadana, jest też wskazanie ustawy na podstawie której postępowanie reklamacyjne zostało zakończone.
Konsultantka ds. Reklamacji nie ustosunkowała się do: nierozpatrzenia reklamacji w terminie; nowych szczegółów sprawy tj. billingu, który wyraźnie pokazuje, ze połączenia z internetem były taryfikowane standardowo a nie w ramach pakietu blueconnect.
Pierwszy raz mam styczność z taką postawą. Jeszcze u żadnego operatora nie miałem takich problemów z rozwiązaniem i wyjaśnieniem, zdawałoby się, prostej i oczywistej sprawy. Także szczerze mogę wam odradzić sieć Era. No chyba, że ktoś z was lubi taką szarpaninę. Ja nie odpuszczę dla zasady, ale w PTC chyba wychodzą z założenia, że klient dla świętego spokoju odpuści, tym bardziej, że jest związany umową na czas określony.