• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 72 z 136
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 136

#293000  autor: filipg123
 16 paź 2008, 18:18
witam mam pytanko,
dziś kupiłem starter orange - na nim mam 14 dni na wykonywanie połączeń, czy jeżeli doładuję konto za 5zł (ono przedłuża o d 2 dni), to czy po doładowaniu będę mógł wykonywać połąączenia przez 14 czy 2 dni?

chcę dołądować by skorzystać z podwójnego wiem że za 5 sięnei opłaca ale mam komórkę w innej sieci a na tej chcę tylko odbierać połączenia.
Pozdrawiam

#293001  autor: kowcio
 16 paź 2008, 18:19
Nie, przez 2 dni.

#293003  autor: filipg123
 16 paź 2008, 18:25
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
W takim razie nie dołądowuję bo 2 dni to za mało. A chciałem doładowanie sprzedać na allegro w postaci teleprzelewu i cieszyć się bonusem na telefonie. Mój genialny plan chyba nie wypali :)

#293004  autor: kowcio
 16 paź 2008, 18:31
Doładuj za 25 PLN (1 miesiąc na wykonywanie i 6 miesięcy na odbieranie) lub za 50 PLN- najlepiej, ponieważ masz 3 meisiące na wykonywanie połączeń, oraz rok na odbieranie połączeń. Więc warto wydać te 50 PLN i cieszyć się z bonusu ;)

#293005  autor: Btk_Tomas
 16 paź 2008, 18:31
kowcio pisze:Nie, przez 2 dni.
Skoro ma ważne wychodzące przez 14 dni to po doładowaniu dzisiaj kwotą 5 zł dalej będzie miał ważne przez te 14 dni. Przecież doładowanie nie skraca czasu ważności konta.

#293009  autor: kowcio
 16 paź 2008, 18:41
Btk_Tomas pisze:Skoro ma ważne wychodzące przez 14 dni to po doładowaniu dzisiaj kwotą 5 zł dalej będzie miał ważne przez te 14 dni. Przecież doładowanie nie skraca czasu ważności konta.
W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd :oops: Ale pamiętam, jak mama kiedyś zakupiła sobie kartę za 5 PLN i później po 2 dniach wyczyścili jej konto :shock:

PS. Karta za 5 PLN przedłuża wychodzące o 7 dni, oraz 2 dni na wykonywanie połączeń.
Także nie jestem teraz pewnien, czy te 7 dni doda się do tych 14.

Ale i tak najlepiej jest doładować za 50 PLN- odbieranie połączeń przez rok jest zagwarantowane.

#293018  autor: filipg123
 16 paź 2008, 19:14
Chyba sobie odpuszczę to doładowanie, ponieważ na moim starterze pisze
„Dostajesz na start 5 zł. Limit możesz wykorzystać przez 14 dni, a odbierać połączenia przez 12 miesięcy „

Jeżeli np. doładowanie za 25 zł skraca odbieranie do 6 miesięcy, a 5zł jeszcze bardziej to boję się że tylko sobie namieszam i np,. skrócęsobie przychodzące, a jak ma starter służyć na odbieranie połączeń to szkoda ryzykować.

Mam tylko jeszcze dwa pytania.
Chcę przejść z Nowe Orange Go na POP-a (aby tanio dzwonić na 3 numery stacjonarne, bo gdzieś te 5zł trzeba wydzwonić) i czy takie przejście nie skróci mi moich terminów na dzwonienie (14 dni) i odbieranie (rok)?

I drugie pytanie: Od jakiej kwoty nie będę mógł wykonywać połączeń? W Heyah jest to suma 10 groszy. Czyli jeżeli mam te 10 gr na koncie to już nawet sygnałów nie można puszczać, a jak jest w Orange?

P.S.
Btk_Tomas, kawcio dziękuję za rady! :)

#293023  autor: kowcio
 16 paź 2008, 19:38
filipg123 pisze:Mam tylko jeszcze dwa pytania.
Chcę przejść z Nowe Orange Go na POP-a (aby tanio dzwonić na 3 numery stacjonarne, bo gdzieś te 5zł trzeba wydzwonić) i czy takie przejście nie skróci mi moich terminów na dzwonienie (14 dni) i odbieranie (rok)?
Nie. Ale i tak aktywacja usługi "Ty i 3" kosztuje 6 PLN.
filipg123 pisze:I drugie pytanie: Od jakiej kwoty nie będę mógł wykonywać połączeń? W Heyah jest to suma 10 groszy. Czyli jeżeli mam te 10 gr na koncie to już nawet sygnałów nie można puszczać, a jak jest w Orange?
Nie, nie ma limitu. Możesz spokojnie dzwonić mając 0,01 PLN na koncie :-)
filipg123 pisze:kawcio dziękuję za rady! :)
Kowcio, ale kawcio też fajnie :-D :-)

#293028  autor: biotyt
 16 paź 2008, 19:54
filipg123 pisze:Chyba sobie odpuszczę to doładowanie, ponieważ na moim starterze pisze
„Dostajesz na start 5 zł. Limit możesz wykorzystać przez 14 dni, a odbierać połączenia przez 12 miesięcy „

Jeżeli np. doładowanie za 25 zł skraca odbieranie do 6 miesięcy, a 5zł jeszcze bardziej to boję się że tylko sobie namieszam i np,. skrócęsobie przychodzące, a jak ma starter służyć na odbieranie połączeń to szkoda ryzykować.
Doładowanie nie skróci Ci terminów na przychodzące i wychodzące. Zawsze pozostaje termin korzystniejszy dla użytkownika. Przykładowo jak użytkownik doładuje konto za 50 zł, a zaraz potem za 5 zł to otrzymuje 55 zł do wykorzystania przez 3 miesiące, a na odbieranie rok.

biotyt

#293029  autor: filipg123
 16 paź 2008, 20:02
Kurcze a byłem przekonany cały czas ze ta usługa jest za 4zł, chyba mi się pomyliło z tak takiem, gdzie tam jest za jeden tańszy numerek 4zł. Dobrze że mnie uświadomiliście chyba będzie trzeba zrobić jakieś doładowanie jeszcze bo na stacjonarne najbardziej mi pasuje dzwonić, a jak piszecie że to 5zł nie zagrozi tym 14 dniom to fajnie, warto doładować :)

To jeszcze raz dziękuję Ci KOwcio :) i przepraszam ;), Tobie biotyt też ślę podziękowania i już Was dłużej nie zanudzam moimi problemami :)

#293033  autor: pumba
 16 paź 2008, 20:25
kowcio, ale ty mieszasz i wprowadzasz ludzi w błąd, bez urazy ale jeśli nie jesteś pewny to nie pisz ;)
kowcio pisze:PS. Karta za 5 PLN przedłuża wychodzące o 7 dni, oraz 2 dni na wykonywanie połączeń.
połączenia wychodzące i wykonywanie połączeń to przecież to samo, poprawnie powinno być karta za 5 PLN przedłuża połączenia wychodzące do 2 dni, a przychodzące do 7 dni
kowcio pisze:Także nie jestem teraz pewnien, czy te 7 dni doda się do tych 14.
nie, czasy nigdy się nie sumują ani nie zostają skrócone zawsze pozostają te dłuższe czyli korzystniej dla użytkownika

#293071  autor: DejwiD
 17 paź 2008, 04:20
TomekO pisze:Dzwoniłem dzisiaj do BOK Orange i mnie kobieta poinformowała że promocja "Podwojenie" nie łączy się z promocją 10% za doładowanie z kodu z Żabki. Oczywiście nie znała regulaminu żadnej z powyższych promocji i wprowadziła mnie w błąd. Ostatecznie doładować pod numer 8006 nie mogłem ponieważ "Usługa czasowo niedostępna".
czy nadal podtrzymujesz, ze miła Pani wprowadziła Cię w błąd i nie znała żadnego z regulaminów?? :lol:
TomekO pisze:Natomiast tym regulaminem http://www.orange.pl/bina...128/3203631.pdf to powinien zająć się prokurator ! Dokument stworzony 2008.10.02 a następnie zmieniany 2008.10.06 dotyczy promocji która się zaczeła 15 września 2008 r. To chyba jest przestępstwo przeciw dokumentom i naraża interesy zbiorowe konsumentów !
czekam na wieści jak to za 10% wiecej zlozyles doniesienie do prokuratury o podejrzeniu popelnienia przestepstwa :-D
Kod: Zaznacz cały
19.  Promocja może być w każdym czasie zmieniona, przedłużona lub odwołana bez podania przyczyn, co nie będzie naruszać praw nabytych przed dokonaniem zmiany. 
ten zapis chyba wszystko wyjaśnia...

a na przyszlosc radze wyluzowac, bo pewnie musiales sie przejsc do tej zabki, a i tak nie dostales max 10 pln - tylko straciles 1 na polaczenie z BOK...
Ostatnio zmieniony 18 paź 2008, 02:45 przez DejwiD, łącznie zmieniany 1 raz.

#293169  autor: corner
 17 paź 2008, 19:57
A jak to jest z Minutami Non-Stop po przejściu na Nowe Orange GO. Ostatnie doładowanie było w starym GO niecały miesiąc temu, teraz doładowano już w Nowym. Minuty zostaną dopisane? (Jeszcze się same z siebie nie dopisały.)

Przychodzą te smsy o zmianie stawek po doładowaniu w Nowym Orange GO? (Jeszcze nie przyszło ;) )

#293171  autor: jablo
 17 paź 2008, 20:25
corner pisze:A jak to jest z Minutami Non-Stop po przejściu na Nowe Orange GO. Ostatnie doładowanie było w starym GO niecały miesiąc temu, teraz doładowano już w Nowym. Minuty zostaną dopisane? (Jeszcze się same z siebie nie dopisały.)

) )
Licza sie wylacznie doladowania zrealizowane w Nowym Orange Go. Tak wiec minut nie dostaniesz

#293185  autor: pumba
 17 paź 2008, 22:07
DejwiD pisze:
pumba pisze:Dzwoniłem dzisiaj do BOK Orange i mnie kobieta poinformowała że promocja "Podwojenie" nie łączy się z promocją 10% za doładowanie z kodu z Żabki. Oczywiście nie znała regulaminu żadnej z powyższych promocji i wprowadziła mnie w błąd. Ostatecznie doładować pod numer 8006 nie mogłem ponieważ "Usługa czasowo niedostępna".
czy nadal podtrzymujesz, ze miła Pani wprowadziła Cię w błąd i nie znała żadnego z regulaminów?? :lol:
elo przecież to nie ja pisałem tylko user_asdf więc jak już coś się cytuje to proszę to robić poprawnie ;)

#293211  autor: DejwiD
 18 paź 2008, 02:46
musisz mi wybaczyć, pisałem dość późno lub raczej wcześnie..
Kod: Zaznacz cały
Wysłany: Wczoraj 4:20
sam się teraz zastanawiam jak mi się to udało.. :)

#293343  autor: TomekO
 18 paź 2008, 20:53
DejwiD pisze:czy nadal podtrzymujesz, ze miła Pani wprowadziła Cię w błąd i nie znała żadnego z regulaminów??
tak uważam ponieważ sama się do tego przyznała.
DejwiD pisze:czekam na wieści jak to za 10% wiecej zlozyles doniesienie do prokuratury o podejrzeniu popelnienia przestepstwa
widze że biegle rozróżniasz odpowiedzialność cywilną od karnej. Dla mnie to kompromitacja dla firmy a widzę że dla Ciebie informacja nie warta zachodu.
DejwiD pisze: Kod:
19. Promocja może być w każdym czasie zmieniona, przedłużona lub odwołana bez podania przyczyn, co nie będzie naruszać praw nabytych przed dokonaniem zmiany.

ten zapis chyba wszystko wyjaśnia...

a na przyszlosc radze wyluzowac, bo pewnie musiales sie przejsc do tej zabki, a i tak nie dostales max 10 pln - tylko straciles 1 na polaczenie z BOK...
Akurat mam telefon w Play i jakoś nie spojrzałem na cenę kilkunastominutowej bezsensownej pogawędki. Dokładnie to najbardziej mnie boli że musiałem się do Żabki fatygować bo mogłem to samo zrobić z domu. Na tym przykładzie widać jak Orange nie potrafi się dogadać z Żabką i ustalić jednego regulaminu - bo chyba to nie są dwie różne promocje ? Widzę równierz że klakierzy Orange są czujni. Klienci sami ocenią co taka dziura w promocji oznacza.

#293386  autor: DejwiD
 19 paź 2008, 00:52
TomekO pisze:Dzwoniłem dzisiaj do BOK Orange i mnie kobieta poinformowała że promocja "Podwojenie" nie łączy się z promocją 10% za doładowanie z kodu z Żabki. Oczywiście nie znała regulaminu żadnej z powyższych promocji i wprowadziła mnie w błąd.
TomekO pisze:DejwiD napisał/a:
czy nadal podtrzymujesz, ze miła Pani wprowadziła Cię w błąd i nie znała żadnego z regulaminów??

tak uważam ponieważ sama się do tego przyznała.
czyli rozumiem, że powiedziała ci, że nie zna reglaminu.. ale wie, że promocje się nie łączą?? :mrgreen: coraz ciekawiej :)
TomekO pisze:widze że biegle rozróżniasz odpowiedzialność cywilną od karnej. Dla mnie to kompromitacja dla firmy a widzę że dla Ciebie informacja nie warta zachodu.

cóż, nie można znać się na wszystkim.. ale pocieszam się tym, że potrafię czytać ze zrozumieniem i do końca dokumentu
TomekO pisze:równierz
a i pisać po polskiemu lepi :D
TomekO pisze:Akurat mam telefon w Play i jakoś nie spojrzałem na cenę kilkunastominutowej bezsensownej pogawędki.
no to musiałeś kata niemiłosiernego zapuścić hahah
TomekO pisze:Widzę równierz że klakierzy Orange są czujni. Klienci sami ocenią co taka dziura w promocji oznacza.
dziękuję! muszę cię zmartwić, 99,99% klientów nie zwróciło na to uwagi..

#293485  autor: TomekO
 19 paź 2008, 19:17
Za błędy przepraszam a co do reszty to masz płytką wyobraźnie i szkoda mi klawiatury żeby to wyjaśniać.

#293689  autor: DejwiD
 21 paź 2008, 01:58
obiło mi się o uszy, że kolporter ma 20% wiecej...
  • Strona 72 z 136
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 136
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72