• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #291669  autor: soriek
 08 paź 2008, 19:25
Witam
Może ktoś się orientuje czy warto trochę poczekać na jakąs promocję Orange Freedom i kiedy ona mogłaby być?

#291673  autor: kowcio
 08 paź 2008, 19:44
soriek pisze:Może ktoś się orientuje czy warto trochę poczekać na jakąs promocję Orange Freedom i kiedy ona mogłaby być?
Przecież od 1 października zmienił się cennik, ogółem jest drożej. Wątpię, żeby coś się zmieniło. Trzeba poczekać przynajmniej do końca roku...

#291723  autor: vinc
 08 paź 2008, 23:03
Oj, różnie to jest z promocjami i jeśli Ci się nie śpieszy to możesz zawsze poczekać, ale tak można bez końca... i nic nie będziesz mieć :|

Obrazek

#293946  autor: kasper
 22 paź 2008, 19:57
To jest trzecia zmiana cennika w przeciagu roku i to na gorsze , wiec watpie zeby bylo lepiej :)

#294507  autor: petex
 25 paź 2008, 20:20
zdecydowanie nie polecam wieczorami i w weekendy ledwo dziala a do tego czesto polacznie sie wiesza pomimo ze uzxywam routera linksys zamiast ich smieciowego modemu

#294512  autor: kowcio
 25 paź 2008, 20:36
petex pisze:zdecydowanie nie polecam wieczorami i w weekendy ledwo dziala a do tego czesto polacznie sie wiesza pomimo ze uzxywam routera linksys zamiast ich smieciowego modemu
To może Wam aż tak źle działa przez Routery? Aż się boję, bo sam planuję kupić router. Mi bardzo ładnie działa o każdej porze dnia i nocy, połączenie szybkie i stabilne. Korzystam z ich porządnego (póki co działa wyśmienicie) modemu ZTE ZXDSL 852. Teraz ytanie do osób znających się w tym temacie: czyżby używanie routera aż tak wpływało na jakość internetu? Sam nie mogę w to uwierzyć... Oczywiście nie mówię tutaj o routerach za grosze typu TopCom'a, którego w Erze rozdawali za 99 PLN.

#294514  autor: petex
 25 paź 2008, 20:40
jak uzywalem ich zte to wogle co 5 minut sie zawieszal Ty chyba pracujesz w orange jak uwazasz ze to jest porzadny modem - juz mydelnicznki do neo byly lepsze ZTE to tolny shit. Router linksysa napewno nie spowalnia zwlaszcza ze jak mialem neo to dzialal calkiem niezle to poprsotu g.. lacze - albo jeszcze jedna opcja- wzorsla ilosc uzytkownikow w moje okolicy i po porstu jest przeciazona siec ale to nie zminia faktu ze to wina operatora

#294516  autor: annubis17
 25 paź 2008, 20:53
Jakość netu zależy w głównej mierze od centralki. Ja miałem wielkie problemy z zainstalowaniem tego ich modemu i musiałem zainstalować na nowo system żeby zaczął działać. Po kupnie routera, nie mam żadnych problemów a pingi spadły o 20ms, prędkości takie same jak na ich modemie, Do tego netu wystarczy router z gatunku Cerberus, sam takiego używam i nie mam żadnych problemów

#294519  autor: yagi
 25 paź 2008, 21:06
Ja tez uwazam ze to wina obciazonej centrali. Net z routera moze dziwnie dzialac jak w poblizu jest router dzialajacy na tym samym kanale. Wystarczy zmienic kanal na inny i powinno sie poprawic.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#294811  autor: pumba
 27 paź 2008, 18:54
petex pisze:zdecydowanie nie polecam wieczorami i w weekendy ledwo dziala a do tego czesto polacznie sie wiesza pomimo ze uzxywam routera linksys zamiast ich smieciowego modemu
kowcio pisze:Teraz ytanie do osób znających się w tym temacie: czyżby używanie routera aż tak wpływało na jakość internetu?
Osobiście korzystam z Freedoma poprzez router Linksys WAG200G i nie mam najmniejszych problemów niezależnie od pory dnia, tak samo u mojego brata i dziewczyny którzy korzytsają ze standardowych modemów ZTE i też nie mają żadnych problemów ani z łączeniem czy transferami.

Problemy które opisujecie przypominają mi sytuacje z przed roku kiedy tepsa robiła coś z serwerami i w godzinach wieczornych były problemy z internetem transfery spadały do 4kB/s i niezależnie czy się korzystało z neostrady (u mnie) czy BSA Neti (u kumpla) było to samo i tak było przez dwa miesiące, jak problemy się skończyły w moim mieście to pojawiły się w mieście obok i było to spowodowane faktem że połowa serwerów była wyłączona z użytku bo były przekonfigurowywane i dostosowywane pod videostradę przez co cały ruch obsługiwała tylko połowa serwerów i stąd brały się te problemy że w godzinach największego ruchu w sieci transer spadał z 2Mb do 32kb a po rozłączeniu można było próbować się połączyć z internetem godzinami

#295440  autor: Vieslav
 02 lis 2008, 09:17
Lepszej promocji na Freedom niż była przed 1 października już chyba nie będzie. :roll: Mieli najtańszą ofertę i inni operatorzy się "zbuntowali".
BTW, mam freedoma, router TP-Link za niecałe 100zł z allegro i wszystko śmiga w jak najlepszym porządku, nigdy nie miałem problemów z transferem (raz przez całą niedziele nie dało się zalogować; na infolinii powiedzieli, że awaria serwerów w całym lubelskim).

#298372  autor: elowel
 18 lis 2008, 15:28
Mulder - zazdroszczę Tobie zadowolenia, oby moje konto OFD zostało wreszcie uruchomione i pracowało jak należy. Mieszkam w blokowisku, maks 2km od garwolińskiej siedziby TP&Orange(FT), a ileż problemów... jedna firma... ale dwie firmy... a może trzy?
Pozdrawiam.