• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#290150  autor: Leju_thc
 27 wrz 2008, 10:21
Niestety nie moge podłączyć orange freedom, tzn taka informacja wyświetla sie na stronie orange...czy w takim wypadku opłaca sie brać neo??bo juz nie wiem sam co robic...

Nokia 5110->Nokia 3210->Nokia 3510->Nokia 3510i->Sony Ericsson k300i->Sony Ericsson k700i->Motorola v3->Sony Ericsson k750i->Nokia 6080->Sony Ericsson w950i->Motorola v3i + Sony Ericsson w910i->Nokia N95+4gb

#290151  autor: kowcio
 27 wrz 2008, 10:26
Leju_thc pisze:czy w takim wypadku opłaca sie brać neo??
Warto. Sprawa jasna. Chyba, że będziesz bardzo mało używać Internet, nic nie będziesz pobierać to możesz brać coś bezprzewodowego od jakiegoś Operatora. Tylko musiałbyś sporadycznie korzystać z neta, żebyś później nie oszalał.

[ Dodano: 2008-09-27, 10:30 ]
PS. A możesz mi powiedzieć, jak sprawdziłeś (nie mając telefonu stacjonarnego), że nie będzie można świadczyć usług Internetowych przez Orange?

#290156  autor: maniek
 27 wrz 2008, 11:48
Leju_thc pisze:Niestety nie moge podłączyć orange freedom
Jak możesz mieć neo to i możesz miec orange. Bezprzewodowy net jest dobry jak korzystasz sporadycznie. Wiem że żeby z neo korzystac trzeba miec telefon no ale moim zdaniem w twoim przypadku jezeli net ma byc uzywany jako stacjonarny to musi byc bez limitow a to daje ci neostrada albo inny operator(orange,multimo,netia). W kazdym przypadku linia musi byc aktywna. I zdecydowanie taniej wyjdzie ci zakup neo razem z telefonem niz net gsm. Jak ktos juz wspomnial na necie gsm mozesz zapomniec o sciaganiu wiekszych plikow. Moim zdaniem zdecydowanie wieksza korzysc bedziesz mial korzystajac z neo niz z neta gsm. Ja zawsze powtarzam kabel to kabel i jeszcze dlugo tak zostanie.

#290246  autor: Leju_thc
 27 wrz 2008, 22:41
Wlasnie w tym problem ze jak sprawdzałem na stronie orange to jest napisane ze nie mozna podłączyć orange freedom.sam juz nie wiem jak to jest.wiec jaki proponujecie net po kablu??;)

Nokia 5110->Nokia 3210->Nokia 3510->Nokia 3510i->Sony Ericsson k300i->Sony Ericsson k700i->Motorola v3->Sony Ericsson k750i->Nokia 6080->Sony Ericsson w950i->Motorola v3i + Sony Ericsson w910i->Nokia N95+4gb

#290265  autor: annubis17
 28 wrz 2008, 09:57
maniek pisze: Ja zawsze powtarzam kabel to kabel i jeszcze dlugo tak zostanie.
Tiaaa tylko że u mnie net po kablu działa gorzej niż net bezprzewodowy. Era kabla przemija i staje sie on zacofany już

#290268  autor: kowcio
 28 wrz 2008, 10:23
Leju_thc pisze:Wlasnie w tym problem ze jak sprawdzałem na stronie orange to jest napisane ze nie mozna podłączyć orange freedom
Oświeć mnie. Ja tam nic takiego nie widzę. Widzę tylko taką sprawdzajkę, ale musisz podać swój numer telefonu stacjonarnego. Więc jak Ty nie posiadasz stacjonarnego, to jak to sprawdziłeś? :shock:
Leju_thc pisze:.wiec jaki proponujecie net po kablu??
Ja jeszcze nie mam Freedom (nadal czekam za przyłączeniem), ale sporo osób posiada Neostradę, i ogółem są zadowoleni. Już kończą się czasy, w których były problemy z Neo. Szczególnie na wsi bardzo dobrze sprawuje się Neostrada. Neostrada, to in. Orange Freedom.
Ery nie mogę polecać. Oni widzą ciągle jakieś problemy, kręcą nosem. Nie dość, że im się chce płacić, mimo wszystko mają tam, gdzie słońce nie dochodzi. TP też nie lubi jakoś Ery, nie daje często pozwoleń. Jakaś wymówka zawsze się znajdzie.

#290272  autor: Leju_thc
 28 wrz 2008, 10:52
Sprawdzałem na nr kumpla który mieszka 2domy obok mnie.i wlasnie na tej szukajce jest napisane ze nie mozna podłączyć... jest tylko napis"Przepraszamy. Obecnie nie ma możliwości technicznych włączenia
Orange Freedom
na Twojej lini."
A co do czego to dzwonilem do tp i jakbym chcial ponownie założyć tel to mialbym ten sam nr.
I jaki musialbym miec abo w tp zeby moc podlaczyc net z netii??albo co innego polecacie??

#290282  autor: Vieslav
 28 wrz 2008, 12:13
Wydaje mi się, że jest to temat o bezprzewodowym internecie, więc nie spamujmy :wink: . Leju_thc, w tym dziale jest multum tematów o internecie stacjonarnym, wystarczy przewinąć na dół. Najtańszy zaraz po Orange Freedom jest Dialnet Global, ale nie wierze, że można założyć neostrade a Orange Freedom nie. Przecież to ta sama usługa tylko tańsza i pod inną nazwą.

#290288  autor: maniek
 28 wrz 2008, 13:15
Tiaaa tylko że u mnie net po kablu działa gorzej niż net bezprzewodowy. Era kabla przemija i staje sie on zacofany już
Widocznie kable sa tak fatalnej jakosci albo centrala stara jak swiat. Moj znajmomy ma sferie i net smiga bardzo dobrze a osoba dom dalej ma fatalny transfer mimo ze znajduje sie w zasiegu tego samego operatora. Nie wiem juz sam od czego to zalezy w kazdym razie jak nie mialem neo przez jeden dzien i korzystalem z neta gsm 3G(transfer był na poziomie 460kb/s) to niestety mialem tyle rozlaczen ze dalem sobie swiety spokoj i zaczekalem na wizyte montera. Co do ery kabla to zdiwiłbys sie mocno gdybys zobaczyl ile miejsc w naszym kraju nie ma jakiejkolwiek infrastruktury internetowej.