Leju_thc pisze:chodzi tez o to ze nie bardzo widzi mi sie placenie abonamentu za tel domowy jesli z niego nie korzystam a tylko dlatego zeby miec dostep do neta to chyba podziekuje...
Ja też właśnie tak zrobiłem- prawie 2 lata temu kupiłem Orange Free. Wszystko pięknie działa, tylko te limity ;/
I teraz właśnie zainwestowałem w telefon stacjonarny w TP (pakiet socjalny- 28,06 PLN/m-c + 15 jednostek gratis) oraz podpisałem umowę na Orange Freedom opcja 1 mega, umowa na 2 lata- 49 PLN/m-c + 20 PLN na telefon komórkowy w Orange gratis. więcej na
www.orange.pl ). W końcu nie będzie żadnych limitów, ograniczeń, ani innych przeszkód w korzystaniu z Internetu.
Jeśli nie chcesz telefonu, możesz także zrobić sobie aktywną linię (za utrzymanie płaci się 36,60 PLN, co raczej nie jest opłacalne), więc radziłbym Ci załatwić telefon stacjonarny z abonamentem socjalnym, oraz Internet z Orange (Freedom).
Pamiętaj, że nie można podpisać umowy z Neostradą przy abonamencie socjalnym. Można przy utrzymaniu linii, lub przy abonamencie pełnym (50 PLN/ m-c, co nie jest zbytnio opłacalne, jeśli nie korzystasz z telefonu stacjonarnego).
Zobaczysz, będziesz żałować, jak kupisz neta z ograniczeniami. O ściąganiu plików możesz zapomnieć. Ja mam limit miesięczny 1 Giga, co wystarcza mi na góra 12 dni przy przeglądaniu tylko stron Internetowych (żadne audio, żadne wideo, tylko www). Jak przekroczę limit, to aż nie chce mi się korzystać z Internetu... Strasznie wolno się stronki wczytują (coś max 32kb/s, normalnie ok. 200 kb/s- korzystam z modemu EDGE Class6).
Więc przemyśl sobie jeszcze to, co wyżej napisałem. Wyjdzie minimalnie drożej, ale warto