• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #289744  autor: malsssh
 24 wrz 2008, 10:57
Witam!

Mam telefonik z wifi i chce korzystać z niego w szkole, lecz sieć jest zabezpieczona i administrator z niewiadomych dla mnie powodów nie chce mi udostępnić klucza WEP. W szkole są MAC'i i łapią internet przez wifi. Jakieś pomysły ? ;)

Dodam ze mam dostep do MAC'ow na ktorych owa siec wifi sie laczy automatycznie. Da sie jakos wyciagnac z AirPort'a klucz WEP??

#289766  autor: quzo
 24 wrz 2008, 12:53
wystarczy byle jaki laptop albo komp z programem do łamania WEP, max 15 minut roboty , a admin to chyba jakiś amator skoro daje WEP
a tutaj się dowiesz więcej http://www.wardriving.pl/

#290111  autor: maciek_28
 26 wrz 2008, 20:49
ale ten administrator wlasnie nie daje tego WEP, z tym kolega ma problem....

Obrazek

#290157  autor: malsssh
 27 wrz 2008, 11:58
maciek_28 pisze:ale ten administrator wlasnie nie daje tego WEP, z tym kolega ma problem....
Źle kolego zrozumiałeś quzo powiedział, że admin stosuje słabe zabezpieczenie (WEP) które jest już wypierane przez WPA.

quzo, ale ten laptop czy komp musi mieć chyba jakąś karte WiFi, dobrze myślę? Jeżeli tak to z tym gorzej... Mogę coś zadziałać jedynie pod MacOS, który jest podłączony pod ową sieć.

#290161  autor: wtd
 27 wrz 2008, 12:35
Niewielka szansa ale może administrator nie zmienił hasła do routera, wtedy wejdź w przeglądarkję na tym macu i wpisz jako adres 192.168.1.1 a hasło i login spróbuj admin/admin albo admin/[pusta linijka]. :p

Albo poszukaj programu do łamania WEP na WM, może jakiś jest :)

#290379  autor: malsssh
 29 wrz 2008, 10:30
wtd hehe ;-p Moją Omnią złamię WEP'a - padł bym na twarz ;D

Ale wątpie, żeby jakiś Aircrack był na WM

[ Dodano: 2008-09-29, 11:59 ]
quzo pisze:
Kod: Zaznacz cały
Mogę coś zadziałać jedynie pod MacOS
http://uneasysilence.com/archive/2007/06/11146/
A da sie AirPortem wstrzykiwac pakiety ?

Pojawil sie kolejny problem, mianowicie KisMAC krzyczy o nazwe i haslo administratora... ;-(

#290394  autor: latan
 29 wrz 2008, 12:49
a polecicie dobry program do lamania?