• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#288180  autor: BL9393
 13 wrz 2008, 14:32
Odp 1: Wszystko zależy od pracownika salonu (gdy zamawiasz w salonie) lub od montera (gdy skłądasz zamówienie na 9393)
Odp 3: Nie wiem... bo to już zasady ORANGE, a nie TP... ich niestety nie znam ;)

czas na Orange

#288563  autor: pumba
 16 wrz 2008, 09:59
soriek pisze:Co do pytania 3: A czy wystarczy dowód osobisty i umowa na linie z TP?
chciałbym od razu po założeniu linii TP, założyć Orange Freedom i nie czekać na pierwszy rachunek
Niestety umowa na linię z TP nie wystarczy bo nie jest tzw. warunkiem dostępowym i w związku z tymoprócz dowodu osobistego musisz mieć fakturę TP albo legitymacja studencka + zaświadczenie z uczelni lub wyciąg zkonta bankowego

#289469  autor: kowcio
 22 wrz 2008, 17:00
No dobra, telefon z TP z fajnym numerkiem oraz z planem socjalnym mam od jakiegoś tygodnia. Jutro chcę się wybrać do Orange podpisać umowę na Orange FreeDom 1 Mb. Teraz mam pytanie odnośnie tego, co mam zabrać ze sobą, żeby potwierdzić, że jestem właścicielem tej linii, za pomocą której mam korzystać z Orange Free Dom? Myślałem sobie, że potrzeba jest fakturka za telefon TP, prawda? Niestety takowej jeszcze nie posiadam (TP nie wysłało jej jeszcze). Czy będę mógł iść mimo tego do Orange podpisać umowę?
Poza tym wystarczy dowód osobisty i ostatnia fakturka za telefon w Orange, żeby podpisać umowę?

#289543  autor: yagi
 22 wrz 2008, 23:24
kowcio, wez umowe na lacze TP SA. To powinno styknac zamiast rachunku ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#289590  autor: pumba
 23 wrz 2008, 12:45
kowcio, w twoim przypadku jeśli jestes już abonentem sieci Orange to wystarczy ci dowód osobisty + umowa na linie tp.
Jako abonent nie potrzeba już zadnych warunków dostępowych tylko DO i coś co wskazuje że jesteś właścicielem lini, w przeciwnym wypadku jeśli ktoś nie jest abonentem to dodatkowo potrzebuje warunek dostępowy o którym pisano już wcześniej i w tym przypadku najprościej jest to faktura tp bo jest to zarazem jako warunek dotępowy i poświadczenie że linia jest na nas ;)

#289707  autor: kowcio
 23 wrz 2008, 22:02
Dziękuję Wam wszystkim. Dzisiaj byłem- załatwiłem. Świetny pracownik mnie obsługiwał.
Teraz muszę tylko czekać za SMSem ;) Wszystko sprawdził dokładnie, wszystko się zgadzało. Jak podpisywałem umowę w TP, to pracownik TP źle wpisał numer z dowodu osobistego, pracownik Orange kazał iść mi do TP (kilkaset metrów dalej mają swój punk) i poprawili. Gdyby nie to, pewnie znowu byłby jakiś problem ;-/ Papiery do TP zostaną wysłane kurierem, co znacznie przyspieszy proces ;)
Oby wszystko odbyło się szybko i bezbłędnie- taką mam nadzieję ;) Jeszcze napiszę Wam, jak to się dalej potoczyło, oraz czy zadowolony jestem z FreeDom (pewnie komuś, kto planuje/będzie planować zakup Internetu z Orange się przyda ;) )

PS. mam jeszcze pytanie. Czy w Orange można kupić modem Siemens A-100? W przewodniku mam mowę o dwóch modemach- ZTE ZXDSL 852 (mój) oraz Siemens A-100. Tego drugiego w ogóle nie ma na allegro, ja też o takim nie słyszałem, ani nie widziałem :roll:

#289714  autor: annubis17
 23 wrz 2008, 22:50
Ja moge napisać o Freedomie że miałem same problemy z zainstalowaniem modemu od Orange, wymagany było format. I u mnie gdzieś od 17 do 22 prędkość spada do 1mb i nawet niżej. W pozostałych godzinach działa dobrze

#289749  autor: pumba
 24 wrz 2008, 11:08
kowcio pisze:PS. mam jeszcze pytanie. Czy w Orange można kupić modem Siemens A-100? W przewodniku mam mowę o dwóch modemach- ZTE ZXDSL 852 (mój) oraz Siemens A-100. Tego drugiego w ogóle nie ma na allegro, ja też o takim nie słyszałem, ani nie widziałem
O tym modemie Siemensa to dopiero od niedawna jest informacja w przewodniku ale nie ma go jeszcze dostępnego i ciężko powiedzieć co z nim będzie. A oprócz zmienionego podręcznika została także zmieniona aplikacja do łączenia się z internetem: wcześniej koło zegara była ikonka Freedoma a teraz jest ikonka orange która początkowo jest szara a po połączeniu z internetem zapala się na pomarańczowo ;)

#289961  autor: JayCee
 25 wrz 2008, 17:58
kowcio pisze:Czy w Orange można kupić modem Siemens A-100?
Jeszcze nie i nie wiadomo czy w ogóle będzie ;-)

#290975  autor: kowcio
 04 paź 2008, 10:31
Jest, wszystko działa poprawnie ;) Zadowolony jestem póki co.
A więc nie dostałem jeszcze wiadomości SMS, ani środków na dodatkowe konto w Orange. Dzisiaj podłączyłem modem i zainstalowałem oprogramowanie Orange z ciekawości i działa :P Wcześniej nie działało. Ciekawe, kiedy wyślą SMSa ;)

#290978  autor: annubis17
 04 paź 2008, 10:37
do mnie zadzwonili dokładnie tydzień po aktywacjii Freedoma

#290980  autor: kowcio
 04 paź 2008, 10:51
annubis17 pisze:do mnie zadzwonili dokładnie tydzień po aktywacjii Freedoma
Yyyy... to oni mają dzwonić? Koleś w salonie mi powiedział, że wyślą SMSa :P
Widocznie Orange wysłało papiery do TP, TP rozpatrzyła sprawę pozytywnie, a Orange teraz ma problem przez bałagan w swoich papierach... Wszędzie tak jest...

#290990  autor: annubis17
 04 paź 2008, 11:40
kowcio pisze:
W
Mi powiedzieli że zadzwonią i zadzwonili :P

#291274  autor: Ryszard Lubicz
 05 paź 2008, 20:46
Mam pytanie. Czy istnieje taka strona gdzie mogę sprawdzic dostępność na moim numerze usług bsa wszystkich operatorów świądczących bsa na linii tp? Bo dziwne to jest. Sprawdzam na stronie multimo - (chociaż kiedyś dzwonili z ofertą)nie ma możliwosci, sprawdzam na tele2 - nie ma możliwosci (chociaz już miałem bsa od tele2), netia - usługa dostępna..

Grażynko wybacz...

#291525  autor: pumba
 07 paź 2008, 18:26
kowcio pisze:A więc nie dostałem jeszcze wiadomości SMS, ani środków na dodatkowe konto w Orange
Pakiet złotówek dostaje się dopiero od pierwszego pełnego okresy rozliczeniowego a więc jeszcze musisz trochę poczekać bo w twoim przypadku będzie to chyba 25-tego ;)

annubis17 pisze:
kowcio pisze:
W
to jest tak że jeśli przy podpisywaniu umowy poda się numer telefonu na który ma przyjść powiadomienie to wtedy przychodzi sms, natomiast jeśli takiego numeru się nie poda lub konsultant nie wpiszę go w systemie przy wypisywaniu umowy to wtedy dzwonią ;)

#291614  autor: annubis17
 08 paź 2008, 14:02
pumba pisze:
kowcio pisze:A więc nie dostałem jeszcze wiadomości SMS, ani środków na dodatkowe konto w Orange
Pakiet złotówek dostaje się dopiero od pierwszego pełnego okresy rozliczeniowego a więc jeszcze musisz trochę poczekać bo w twoim przypadku będzie to chyba 25-tego ;)

annubis17 pisze:
kowcio pisze: Yyyy... to oni mają dzwonić? Koleś w salonie mi powiedział, że wyślą SMSa :P
W
to jest tak że jeśli przy podpisywaniu umowy poda się numer telefonu na który ma przyjść powiadomienie to wtedy przychodzi sms, natomiast jeśli takiego numeru się nie poda lub konsultant nie wpiszę go w systemie przy wypisywaniu umowy to wtedy dzwonią ;)
Ja podałem numer komórkowy, ale zadzwonili na domowy 0 7 rano gdzie jeszcze spałem

#291628  autor: kowcio
 08 paź 2008, 15:13
annubis17 pisze:Ja podałem numer komórkowy, ale zadzwonili na domowy 0 7 rano gdzie jeszcze spałem
no dobra, wróciłem ze szkoły do domu i miałem połączenie nieodebrane od 0501400400 na stacjonarnym (o której to nie wiem, ale później niż 7:50), więc uznajmy, że zadzwonili na stacjonarny :P
A na moją komórkę nawet SMsa nie wysłali, a podałem swój numer kolesiowi w salonie. Na umowie jest dobrze wpisany.

[ Dodano: 2008-11-30, 15:37 ]
Teraz mam inny problem. Umowę podpisałem 23.09. i do tej pory jeszcze nie dostałem pieniążków na telefon komórkowy... Rachunki płacę na bieżąco, a tu nic :| Podobno po zapłaceniu drugiej faktury. Zapłaciłem, i co? Reklamację mam składać, czy jeszcze czekać?