• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #289238  autor: szyman12
 20 wrz 2008, 20:56
Witajcie

Od kilku tygodni mam Orange Freedom. Niestety powoli mnie ten internet wkurza, a mianowicie około 14.00 i 20.00 Orange lubi wyłączać internet, który później ładuje się tak ze 20 minut! Jest to strasznie wkurzające, bo np. z kimś gadam a tu nagle przerwa i trzeba czekać 20 minut, ściągam plik i już po pliku. Jedynie co jest na plus to to, że czasami ściąga mi pliki z prędkością 310 kb/s. Czy jest coś nie tak (gdy miałem EIS to nigdy się tak nierobiło), czy jednak muszę się odprężyć i przyzwyczaić, bo to już tak zostanie?

#289242  autor: Vieslav
 20 wrz 2008, 21:41
Trochę więcej szczegółów: jaka prędkość, jaki modem, czy podczas tego "wyłaczania" dioda ADSL miga czy się świeci?

#289245  autor: szyman12
 20 wrz 2008, 21:48
Prędkość 2 mb/s, router LINKSYS WAG 200, podczas tego wyłączenia, a właściwie restartu światełko przy napisie INTERNET świeci się czerwone, przy DSL zielone (żadne z nich nie mryga)

#289280  autor: Vieslav
 21 wrz 2008, 11:17
Nie znam tego routera, ale czy to nie jest przypadkiem timeout, tzn rozłączenie aby zmienić adres ip? Spróbuj, gdy cię rozłączy zalogować się ręcznie, może router ma ustawione wznowienie połączenia dopiero po jakimś czasie.