Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Podobno nie..szyman12 pisze:I jeszcze jedno. Rozumiem, że jak zrezygnuję przez ten tydzień to tylko odemnie pobierają kosty aktywacji (9 zł) czy jeszcze coś??
Ojj to problem jest. Bo ta Nokia ma super antenę (oraz za razem wysoki SAR- coś ok 1,4 w.kg), więc o lepszy telefon z lepszym zasięgiem będzie problem. Głównie sprawdź, jaki mają SAR. Zazwyczaj im większy SAR, tym lepszy zasięg ma telefon.szyman12 pisze:Druga rzecz jest taka, ilę dostaję limitu, 5 czy 10 gb, oraz jaki modem wybrać, Toshibę czy tego drugiego, bo moja Nokia E51 znajduję sieć "260-06" tylko na dworzu. Któryś z tych modemów ma może silniejszą antenę niż Nokia?
Dokładnie. Przynosisz modem, kartę SIM do punktu Play w którym podpisywałeś umowę, mówisz, że rezygnujesz i po problemie. Nie musisz wysyłać żadnych rezygnacji.szyman12 pisze:Tylko jakby to wyglądało, np. w poniedziałek idę do Playa zamawiam tą usługę, a później w sobotę idę do Play-a oddaję modem i mówię "rezygnuje" czy trzeba tak jak u "świętej trójcy" wysłać rezygnację listem poleconym itp?
Jeżeli jesteś nowym klientem i nie masz abonamentu w Play to 5gb, jeżeli jesteś aktualnym klientem to 10gb.szyman12 pisze:Druga rzecz jest taka, ilę dostaję limitu, 5 czy 10 gb,
Lepsza Toshiba - masz telefon i modem w jednym.szyman12 pisze:Toshibę czy tego drugiego,
Gdy zrywasz umowę to Play zwraca Ci pieniądze za modem, abonament. Koszty aktywacji niestety nie są zwracane.szyman12 pisze:I jeszcze jedno. Rozumiem, że jak zrezygnuję przez ten tydzień to tylko odemnie pobierają kosty aktywacji (9 zł) czy jeszcze coś??
Dlatego w Playu online jest 7 dni na przetestowanie internetu za darmo, by sprawdzić czy wszystko działa, a nie po to, by kupić na 7 dni.. wiedząc, że na pewno się go zwróci.Jak Nokią w domu nie możesz się zalogować, ani odszukać sieci Play'a to o necie zapomnijcie..
Z jednej strony to prawda nie podpisuje się umowy tylko na 7 dni, ale z drugiej mojej siostrze kończy się umowa w grudniu i ma zamiar jej nieprzedłużać z obecnym operatorem, więc może przejdzie do Play-a?!tomko111 pisze:Dlatego w Playu online jest 7 dni na przetestowanie internetu za darmo, by sprawdzić czy wszystko działa, a nie po to, by kupić na 7 dni.. wiedząc, że na pewno się go zwróci.
A nie lepiej gdybyś zamówił przez internet? Masz tańszy modem.szyman12 pisze:Z jednej strony to prawda nie podpisuje się umowy tylko na 7 dni, ale z drugiej mojej siostrze kończy się umowa w grudniu i ma zamiar jej nieprzedłużać z obecnym operatorem, więc może przejdzie do Play-a?!tomko111 pisze:Dlatego w Playu online jest 7 dni na przetestowanie internetu za darmo, by sprawdzić czy wszystko działa, a nie po to, by kupić na 7 dni.. wiedząc, że na pewno się go zwróci.
Dzięki wszystkim bardzo serdecznie, jutro idę podpisać umowę z Play-em
Tylko, że Play Online jest tańszy, choć co prawda ma ograniczenia. Mówisz o mobilnym internecie w Orange, czy stacjonarnym?szyman12 pisze:Ale jak mówię, ja narazie niemam zamiaru przedłużać umowę na rok, tylko na 7 dni, bo poco mi 1 mb/s w domu z ogranicznikiem 5 gb, jak bedę mieć od orangutana 2 mb/s bez limitu
szyman12, te 7 dni zaczyna Ci się liczyć od dnia aktywacji karty SIM, a nie od dnia w którym podpisałeś umowę.szyman12 pisze:Odnosząc się do tego punktu to jak będzie ze zerwaniem umowy. Czyli przez te 7 dni wogóle mogę nie mieć internetu, bo Play nieaktywuje mi karty i jeszcze będę musiał zapłacić 9 zł??
W ramach Oferty Promocyjnej „Sprawdź i Kup” Abonent z zastrzeżeniem pkt. 3 poniżej, może w ciągu pierwszych siedmiu dni kalendarzowych od daty rozpoczęcia świadczenia Usług
Telekomunikacyjnych (aktywacji Karty SIM/USIM) rozwiązać Umowę zawartą z P4 w ramach Oferty Play Online bez obowiązku zapłaty opłaty specjalnej w wysokości wskazanej w Cenniku Oferty Play Online.