• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #285490  autor: elkanguro
 28 sie 2008, 19:28
Witam,
czy w ERA Linia Domowa jest opłata za inicjację połączenia jak w przypadku sekundowych taryf TP czy Tele2?

Pytanie 2: Ile to kosztuje? Bo na stronie internetowej widziałem 35zł natomiast w pobranym cenniku PDF widnieje kwota 40zł/mc

Pytanie3: Czy wystarczy podpisać umowę z erą i oni się już wszystkim zajmią czy trzeba jeszcze zrezygnować osobiście z Tele2?

Pytanie 4: Czy jest coś szczególnego o czym powinienem wiedzieć?:)

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#285497  autor: maniek
 28 sie 2008, 20:01
Z tele2 jak zrezygnujesz to nie wiem czy nie musisz do TP wrocic. Tak jest w multimo. Zapytaj na infolinii.

#285499  autor: BL9393
 28 sie 2008, 20:04
Nie ma możliwości przejście z jednego WLRa do innego. Musisz wpierw wrócić do TP, po czym możesz iść do innego operatora.

czas na Orange

#285507  autor: elkanguro
 28 sie 2008, 20:13
Co za akcje?! A powrót do TP wygląda tak, że rezygnuję z Tele2 i podpisuję umowę z TP czy idę do salonu TP, podpisuję umowę i upoważniam ich do załatwienia spraw z Tele2? Czy umowa z TP jest na czas nieokreślony i czy wiąże się z dodatkowymi kosztami poza opłatamia abonamentowymi?

Virgin Mobile

#285548  autor: BL9393
 28 sie 2008, 21:12
elkanguro pisze:A powrót do TP wygląda tak, że rezygnuję z Tele2 i podpisuję umowę z TP czy idę do salonu TP, podpisuję umowę i upoważniam ich do załatwienia spraw z Tele2?
Możesz udać się do salonu i podpisać oświadczenie o powrocie z WLR, wtedy TP załatwi papierkowe sprawy z Tele2. Po uzyskaniu potwierdzenia z Tele2 o uwolnieniu numeru, będziesz musiał się ponownie udac do salonu i podpisać nową umowę.
elkanguro pisze: Czy umowa z TP jest na czas nieokreślony i czy wiąże się z dodatkowymi kosztami poza opłatamia abonamentowymi?
...i tutaj masz 2 wyjścia. Podłączenie do sieci w promocji za 10zł brutto i roczna umowa, lub aktywacja 366zł i umowa na czas nieokreślony.

Pozdrawiam

czas na Orange

#285556  autor: yagi
 28 sie 2008, 21:23
elkanguro pisze:czy w ERA Linia Domowa jest opłata za inicjację połączenia jak w przypadku sekundowych taryf TP czy Tele2?
W cenniku jej nie ma wiec na 99,9% nie ma tej oplaty.
elkanguro pisze:Pytanie 2: Ile to kosztuje? Bo na stronie internetowej widziałem 35zł natomiast w pobranym cenniku PDF widnieje kwota 40zł/mc
Podpisujac umowe na 12, 24 lub 36 miesiecy masz abo 35 zl. Po zakonczeniu umowy terminowej lub przy umowie na czas nieokreslony abo wynosi 40 zl. Innymi slowy na czas umowy terminowej masz miesiecznie upust 5 zl na abo ;)
elkanguro pisze:Pytanie3: Czy wystarczy podpisać umowę z erą i oni się już wszystkim zajmią czy trzeba jeszcze zrezygnować osobiście z Tele2?
To juz wyglada mniej kolorowo sadzac po wczesniejszych postach :(

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#285595  autor: elkanguro
 28 sie 2008, 23:39
yagi pisze:
elkanguro pisze:Pytanie3: Czy wystarczy podpisać umowę z erą i oni się już wszystkim zajmią czy trzeba jeszcze zrezygnować osobiście z Tele2?
To w ogóle nie wygląda kolorowo:/ I to ma być wolny rynek? To dalej jest zasrany monopol! Żeby zmienić operatora muszę na rok wrócić do Tp lub wybulić kupę kasy. To jakiś nonsens jest.

Virgin Mobile

#285600  autor: cesarz
 28 sie 2008, 23:46
Tele2 kupiła Netia.

CNN

#285608  autor: klimass
 29 sie 2008, 00:30
elkanguro pisze:
yagi pisze:
To w ogóle nie wygląda kolorowo:/ I to ma być wolny rynek? To dalej jest zasrany monopol! Żeby zmienić operatora muszę na rok wrócić do Tp lub wybulić kupę kasy. To jakiś nonsens jest.
Panowie, no ale przeciez z tego co sie orientuje, mozna w Erze wziac nowy numer bez przenoszenia aktualnego, bez zadnych komplikacji, bez zadnego podtrzymania lacza, problemow z tp/tele2 i oplat. Jesli sie myle, to niech ktos mnie poprawi. Wydaje mi sie jednak, iz bardziej oplaca sie porzucic obecny numer stacjonarny i wziac w erze nowy numer, co prawda panuje takie przekonanie, ze szkoda rezygnowac z numeru, bo wiele osob go ma, ale na dobra sprawe, to duzo bardziej oplacalniej, prosciej i latwiej. Ja mam zamiar jutro dowiedziec sie szczegolow, bo mieszkam wlasnie na terenie gdzie panuja telefonyPodlaskie i u nich w ogole nie mozna wziac telefonu ani internetu u nikogo innego, zadnego innego dostawcy typu tele2/netia. A ceny mamy super - za 1Mbps ponad 100zl. Tak wiec niech nikt nie mowi mi tu o wolnym rynku, cieszcie sie z tego co macie :)

#285617  autor: yagi
 29 sie 2008, 07:42
klimass pisze:Panowie, no ale przeciez z tego co sie orientuje, mozna w Erze wziac nowy numer bez przenoszenia aktualnego, bez zadnych komplikacji, bez zadnego podtrzymania lacza, problemow z tp/tele2 i oplat.
Tak, ale nie po laczach TP. Majac net DSL jest sie w kanale...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#285660  autor: elkanguro
 29 sie 2008, 12:21
O internecie nie ma mowy, ten telefon należy do mojej babci:)
a znając przyzwyczajenia ludzi starszych to śmiem wątpić, że chciałaby zmieniać numer telefonu, który od X lat wszyscy znają.

Virgin Mobile