• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#285473  autor: maniek
 28 sie 2008, 17:44
quzo pisze:gdzie u konkurencji za 89 zł jest łącze 10 mb
Masz na myśli UPC? Też robia w wała :-D . Mój znajomy zamówił 10 mega a ma max 5-6. Modem wymienili, kable i nadal nic. Nie zmienia to faktu ze 5 mega za 89zl to dobra oferta i prawdopodobnie tez z niej skorzystam :lol:

[ Dodano: 2008-08-28, 17:45 ]
pyp pisze:Razem może za wszystkie usługi bez internetu wyjdzie gdzieś około 150 - 160 zł.
Trochę dużo. Nie lepiej z voipa skorzystac?

#285474  autor: pyp
 28 sie 2008, 17:48
corner pisze:Hihi . Nie no, w &tp jest jak jest. Nikt nie ustawia indywidualnie cenników pod konkretnego klienta. Cennik jest jaki jest i można go zaakceptować, albo zrezygnować. Widocznie nie opłaca się im obniżać stawek, bo i tak mają klientów. Ty też byś na ich miejscu tak robił.
No własnie niestety tak jest :( W sieciach komórkowych, jak ktos by dostał w ofercie coś takiego to by wyśmiał i przeniósł numer do innego operatora. Co mnie jeszcze trzyma przy TP to to że mam wszystko na jednym rachunku, nie musze robić tych przelewów i cudować... No ale mówicie o tym Orange FreeDom ? Może warto sie zainteresować ? Tylko jak to wygląda... Musiałbym zrezygnować z Neostrady i dopiero jak mi odłaczą Neo to zamówić FreeDom ? Ile to trwa czasu ? 2 tyg. jak ktoś wspominał ?

Pozdrawiam - pYp

#285476  autor: maniek
 28 sie 2008, 17:53
pyp pisze:Musiałbym zrezygnować z Neostrady i dopiero jak mi odłaczą Neo to zamówić FreeDom ? Ile to trwa czasu ? 2 tyg. jak ktoś wspominał ?
Zamowienie mozesz zlozyc wczesniej ale dokumenty orange wysle do TP w momencie kiedy nie bedziesz mial aktywnej neo. 2 tygodnie mysle ze nie bedziesz czekal- tydzien to tak

#285541  autor: Prometo
 28 sie 2008, 20:59
BL9393 pisze:Tak naprawdę TP jest jedynie "konserwantem kabli" za co może zbierać abonament od użytkowników
Pod które ludzie chcąc mieć telefon kilka lat wstecz sami kopali doły, żeby te kable położyć a TP SA brała za to jeszcze pieniądze :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#285549  autor: BL9393
 28 sie 2008, 21:13
nie tylko kilka lat wstecz ;)

czas na Orange

#285566  autor: maniek
 28 sie 2008, 21:50
Prometo pisze:Pod które ludzie chcąc mieć telefon kilka lat wstecz sami kopali doły
ja tam dołów nie kopałem :-D

#285574  autor: Spiite
 28 sie 2008, 22:17
W mojej miejscowości powstało niedawno nowe osiedle,kilkadziesiąt domów. Próby podłączenia do TP spaliły na panewce bo nie zostały położone tam "kable"(linia). TPsa proponuje tylko telefon radiowy a jakość owego woła pomstę do nieba. Powinno być w interesie "tej firmy" by udostępnić ludziom zwykły telefon i co za tym idzie internet. Przecież tracą na tym i ludzie i TPsa...

#285575  autor: corner
 28 sie 2008, 22:26
Spiite, a czy brak kabli to czasem nie wina dewelopera?

#285594  autor: BL9393
 28 sie 2008, 23:39
Spiite pisze:W mojej miejscowości powstało niedawno nowe osiedle,kilkadziesiąt domów. Próby podłączenia do TP spaliły na panewce bo nie zostały położone tam "kable"(linia). TPsa proponuje tylko telefon radiowy a jakość owego woła pomstę do nieba. Powinno być w interesie "tej firmy" by udostępnić ludziom zwykły telefon i co za tym idzie internet. Przecież tracą na tym i ludzie i TPsa...
Napiszcie petycję i wyślijcie za pośrednictwem administratora budynków/developera je do TP. Po sporządzeniu planu biznesowego TP powinna postawić infrastrukturę, ewentualnie można podzielić część kosztów, które może developer pokryć

czas na Orange

#285663  autor: Spiite
 29 sie 2008, 12:31
(moja wina że się nie zrozumieliśmy)To jest osiedle domków jednorodzinnych budowanych na własną rękę bez dewelopera (mieszkam w dużej wiosce).