• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #285207  autor: pyp
 27 sie 2008, 14:14
Witam wzystkich ;) Mam pytanko.
Niedługo mi się kończy umowa o Neostrade TP. Posiadam obecnie prędkość 1MB z modem livebox TP. Interesuje mnie przedłużenie umowy o kolejny rok ( bo tylko taka umowa wchodzi w gre ) na takich samych zasadach tzn. 1 MB + livebox TP.
Niestety... dzwoniąc przez tydzień czasu na 9393 otrzymałem informację o promocji : 72 zł przez wszystkie miesiące... żadnego bonusu ( darmowego miesiaca ani prezentu ) Co to jest za traktowanie stałego klienta, przecież jestem z Neostradą już od ładnych 5 lat jak nie więcej :( Prosząc konsultanta o odpowiedż na pytanie czemu dostaje taki ochłap to mi odpowiada że zawsze moge zrezygnować... A jak prosze o połączenie z osobą odpowiedzialną za zadowolenie klienta i utrzymanie, to dostaje odpowiedż że takiego działu w TP nie ma... Co za beszczelni ! Co mi radzicie, jak mam to wszystko rozegrać ? Zrezygnować z Neo czy nie ? Zalezy mi na neostradzie bo tutaj ma Liveboxa a w innych firmach nie oferują takiego sprzętu !

Pozdrawiam - pYp

#285208  autor: butterfly
 27 sie 2008, 14:16
Swego czasu zrezygnowałam z neo, by chwilę potem zaś się do niej podłączyć i skorzystać z promocji dla nowych klientów.

#285213  autor: pyp
 27 sie 2008, 14:28
No może to też jest jakis pomysł ? Dziś ma jeszcze dzwonić jakić facet z TP od internetu. Dzwonił jakiś czas temu ale babcia odebrała i nie chciała z nim rozmawiać. Dziś ma dzwonić. Może to jest osoba jakaś bardziej kompetentna ? Niż ci wszyscy konsultanci ?

Pozdrawiam - pYp

#285232  autor: Spiite
 27 sie 2008, 16:31
butterfly pisze:Swego czasu zrezygnowałam z neo, by chwilę potem zaś się do niej podłączyć i skorzystać z promocji dla nowych klientów.
Ja też tak zrobiłem tylko, że w Polsacie Cyfrowym i dzięki temu nie płaciłem za 4 miesiące abonamentu, gdybym przedłużył nie dostałbym nic :( Trzeba się kierować sentencją "Co nie jest zakazane, jest dozwolone"

#285260  autor: BL9393
 27 sie 2008, 19:26
W przypadku neostrady nie ma osobnych promocji dla nowych i stałych klientów. Aktualnie obowiązuje "bezpieczeństwo w cenie" w której tak jak podano Ci na 9393 opcja 1024kbps na okres 12 miesięcy kosztuje 72zł brutto miesięcznie. Ta promocja obowiązuje do 30.09.2008r. W tej promocji dostajesz licencję na program McAfee (antywirus do pobrania na www po zalogowaniu się). Informacje o tej promocji dostępne pod adresem: http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/int ... om/674032/
Jakbyś się zdecydował na umowę na 24 lub 36m to załapałbyś się na "wakacyjną promocję" - info pod adresem http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/int ... neo_promo/
Dodatkowo w chwili obecnej płacisz za LB miesięcznie 10zł. Po podpisaniu aneksu przez połowę okresu umowy jednakże nie dłużej niż przez rok (w przypadku umowy na 12m jest to okres 6m) opłata za udostępnienie zestawu LB wynosi 2,44zł miesięcznie.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-08-27, 19:34 ]
a tak na marginesie...
pyp pisze:No może to też jest jakis pomysł ? Dziś ma jeszcze dzwonić jakić facet z TP od internetu. Dzwonił jakiś czas temu ale babcia odebrała i nie chciała z nim rozmawiać. Dziś ma dzwonić. Może to jest osoba jakaś bardziej kompetentna ? Niż ci wszyscy konsultanci ?
Konsultant poinformował Cię jaka obowiązuje oferta. Podał także informację iż nie ma czegoś takiego jak dział utrzymania neostrady. Jeśli mu nie wierzysz, to zawsze możesz sprawdzić informacje na www. Masz tam cenniki, regulaminy oraz opis promocji. Wydaje mi się to rozsądniejsze rozwiązanie niż zaraz wyskakiwanie z opinią o niekompetencji pracowników.

[ Dodano: 2008-08-27, 19:36 ]
butterfly pisze:Swego czasu zrezygnowałam z neo, by chwilę potem zaś się do niej podłączyć i skorzystać z promocji dla nowych klientów.
Musiałaś trafić na przełom między zakończeniem jednej, a startem nowej promocji ;)

czas na Orange

#285296  autor: corner
 27 sie 2008, 21:41
pyp pisze:Prosząc konsultanta o odpowiedż na pytanie czemu dostaje taki ochłap to mi odpowiada że zawsze moge zrezygnować... A jak prosze o połączenie z osobą odpowiedzialną za zadowolenie klienta i utrzymanie, to dostaje odpowiedż że takiego działu w TP nie ma... Co za beszczelni !
Jesteś jednym z tych, co "płaci i wymaga"? Akurat chyba cenowo Neostrada nie wychodzi wcale kiepsko. Sprawdzałem jakiś czas temu cennik Netii i wychodziło tam drożej za prędkości 512 kb/s niż w &tp.

Aha - przy przedłużeniu umowy przez Internet można dostać prezent - kamerki internetowe w tej chwili (ale nie jest to pewne, bo "do wyczerpania zapasów").

#285306  autor: pyp
 27 sie 2008, 22:25
Pomyslałem tak o tym dziale utrzymania i zadowoloenia klienta, bo zazwyczaj wszedzie sa takie działy, widać że TP wcale nie zależy na klientach ( z tego wychodzi ). Ja tylko tego nie moge zrozumieć czemu rok wczesniej miałem o wiele lepszą ofertę niż teraz. Co do tego Antuwirusa to rok temy wlasie dostałem ARCAVIR, ale nwet z niego nie korzystam tylko mam zainstalowanego AVASTA. Więc mi jest to wogóle niepotrzebne. A co do obnizki za wypożyczenie Liveboxa... O tym nie wiedziałem. Jeżeli tak jest to zawsze coś... A w tym momencie to się przypadkiem zastanawiam czy nie brać Neo 2048 na 24 miesiące... Wtedy bym dostał drukarkę ( też jest mi niepotrzebna ) i bym płacił abonament w podobnych cenach co teraz...

Pozdrawiam - pYp

#285308  autor: macs22
 27 sie 2008, 22:38
A jakiej funkcji oprócz wifi używasz w liveboxie? Jeśli rzadnej to warto przenieść net i telefon do netii. Za 106 zł/msc masz internet 4 mega, telefon stacjonarny z 120 minutami, telefon bezprzewodowy z dwoma słuchawkami, kupon do mediamarkt o wartości 50 zł oraz za dodatkową opłatą 99 zł masz router wifi siemensa. Oferta na mój gust bardzo ciekawa.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2008, 23:19 przez macs22, łącznie zmieniany 1 raz.

#285313  autor: BL9393
 27 sie 2008, 23:05
drukarkę sprzedaj na allegro i masz około 2 miesiące abo za free :)

czas na Orange

#285322  autor: maniek
 27 sie 2008, 23:36
pyp pisze:Może to jest osoba jakaś bardziej kompetentna ? Niż ci wszyscy konsultanci ?
A w czym ci konsultant nie pomógł ze taka opnie o nich wystawiasz. Z tego co napisales podal wszystkie info jakie tylko mial.
pyp pisze:nie korzystam tylko mam zainstalowanego AVASTA.
powodzenia zycze
pyp pisze:Niestety... dzwoniąc przez tydzień czasu na 9393 otrzymałem informację o promocji : 72 zł przez wszystkie miesiące... żadnego bonusu ( darmowego miesiaca ani prezentu ) Co to jest za traktowanie stałego klienta, przecież jestem z Neostradą już od ładnych 5 lat jak nie więcej Prosząc konsultanta o odpowiedż na pytanie czemu dostaje taki ochłap to mi odpowiada że zawsze moge zrezygnować...
TP to nie fundacja ani Święty Mikołaj. Płacisz za usługe z ktorej korzystasz. To chyba jasne? A z tym ochłapem to zes wyjechał. Co ty ku...jestes jakis pan i wladca czy co.

#285324  autor: BL9393
 27 sie 2008, 23:39
ja się już do takich klientów przyzwyczaiłem ;) ale nie spodziewałem się takich tekstów tutaj... co cóż... życie :D

czas na Orange

#285335  autor: quzo
 28 sie 2008, 00:27
zmień lepiej dostawce neta bo płacić 72zl za takie nędzne łącze w dzisiejszych czasach to przesada gdzie u konkurencji za 89 zł jest łącze 10 mb

#285351  autor: Ryszard Lubicz
 28 sie 2008, 07:28
Pewnie , że tp to nie żadna fundacja więc zwiewaj od nich jak najszybciej. &2 zł za 1mb? Katastrofa.

Grażynko wybacz...

#285413  autor: pyp
 28 sie 2008, 12:32
TP to nie fundacja, ale mogłaby dbac o tego klienta który oprócz neta, zostawia u nich prawie 200 zł za usługi telekomunikacyjne. Z takim traktowaniem to się jeszcze nie spotkałem :( A wy może nie uważacie że to ochłap ? Rok temu i dwa lata temu miałem lepszą umowę i dostałem więcej bonusu niż teraz. A teraz wielkie mi co dają mi Antywirusa którego i tak niepotrzebuje, bo Avasta do tego zapora Windowsa i nidy zaden wirus ani robak nie zaatakował mi komputera !! Przykałd... w Plusie jak umowe przedłuzałem, to konsultantka dzwoniła do mnie prawie co drug dzien i mi nową oerte proponowali. A jak powiedziałem że rezygnuje z waszych usług to za godzine zadzwoniła z taką ofertą że grzech by był z niej nie skorzytać. Może Plus to nie TP ale ludzie, zeby konsultant mi jeszcze uświadamiał że mogę zrezygnować z Neo ? ? Jak to wytłumaczycie ! ?
I jeszcze jedno, nie jestem K***A jakims panem tylko chce być traktowany, jako stały klient który zostawia ponad 250 zł miesięcznie w TP

Pozdrawiam - pYp

#285439  autor: Ryszard Lubicz
 28 sie 2008, 13:47
Masz rację sp...laj z tej po...nej firmy. Ja jak przedłużałem multimo to tak:
najpierw miałem 512 za 58,00zł
teraz mi dali 1mb za 58,00 zł
No i mi przypasiło. A jak chciałęm neo przedłużyć to kazali mi się włóczyć po telepunkcjach i ogólnie problemy robili. Zachowują się jakby klient był dla nich balastem.

Grażynko wybacz...

#285450  autor: szyman12
 28 sie 2008, 15:23
pyp pisze:TP to nie fundacja, ale mogłaby dbac o tego klienta który oprócz neta, zostawia u nich prawie 200 zł za usługi telekomunikacyjne. Z takim traktowaniem to się jeszcze nie spotkałem :( A wy może nie uważacie że to ochłap ? Rok temu i dwa lata temu miałem lepszą umowę i dostałem więcej bonusu niż teraz. A teraz wielkie mi co dają mi Antywirusa którego i tak niepotrzebuje, bo Avasta do tego zapora Windowsa i nidy zaden wirus ani robak nie zaatakował mi komputera !! Przykałd... w Plusie jak umowe przedłuzałem, to konsultantka dzwoniła do mnie prawie co drug dzien i mi nową oerte proponowali. A jak powiedziałem że rezygnuje z waszych usług to za godzine zadzwoniła z taką ofertą że grzech by był z niej nie skorzytać. Może Plus to nie TP ale ludzie, zeby konsultant mi jeszcze uświadamiał że mogę zrezygnować z Neo ? ? Jak to wytłumaczycie ! ?
I jeszcze jedno, nie jestem K***A jakims panem tylko chce być traktowany, jako stały klient który zostawia ponad 250 zł miesięcznie w TP

pyp Niestety TPSA jest monopolem i robi co chce, bo nikt jej niepodskoczy, nawet UKE :( Niepodoba Ci się? Idziesz do Netii, Ery, Multimo itp., a później po 3 miesiącach "brak możliwości technicznych na daną prędkość", ale gdy zamówisz tą samą prędkość w TP to po 10 minutach linia będzie skrosowana :( Niestety dopóki TP wszystkich trzyma "w garści" to nic się nie zmieni, może za 20 lat ....

W twojej sytuacji radzę Ci przejść do Orangutana + kupić własny router. 1 mb na rok kosztuje 59 zł, natomiast 2 mb na rok kosztuje 84 zł. Kupujesz POP-a lub Orange go i masz 20/30 zł do Orange. Dodatkowo TPSA nie powinno robić swojej "córeczce" problemów. Jedyny minus jest taki, że odłączyliby Ci neta na 2 tyg

#285451  autor: BL9393
 28 sie 2008, 15:41
Jeśli płacisz miesięcznie za usługi głosowe w TP ponad 200zł to zmień abonament i może jakiś rabat zamów... Bo nie wiem co posiadasz, ale ciężko takie faktury dostać za same rozmowy :oops:

czas na Orange

#285454  autor: pyp
 28 sie 2008, 15:54
BL9393 pisze:Jeśli płacisz miesięcznie za usługi głosowe w TP ponad 200zł to zmień abonament i może jakiś rabat zamów... Bo nie wiem co posiadasz, ale ciężko takie faktury dostać za same rozmowy
Może troszkę przesadziłem z tymi ponad 200 zł. Posiadam Abonament 2000 tyś minut przez całą dobę, do tego jeszcze dużo dzwonie na komórki i zagranice ( DANIA, NIEMCY ). Teraz dzwonił do mnie konsultant i powiedział mi że da mi pakiet na komórki ( 50 % mniej za minute ). Razem może za wszystkie usługi bez internetu wyjdzie gdzieś około 150 - 160 zł. Ale dodać do tego internet to sumka ładna 230 zł co miesiąc ! Wszystko płatne Poleceniem Zapłaty, więc bez żadnych spóźnień. Ja osobiście uważam że jestem bardzo dobrym klientem. !
Ostatnio zmieniony 28 sie 2008, 20:56 przez pyp, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam - pYp

#285457  autor: BL9393
 28 sie 2008, 16:05
TP pomału zaczyna iść w stronę klienta. Niestety to trwa i to głównie przez UKE, każda promocja, cennik, usługa musi być przez UKE zatwierdzona. Tak naprawdę TP jest jedynie "konserwantem kabli" za co może zbierać abonament od użytkowników, jednakże nie ma wolnej ręki (patrz UKE)... Jeśli oferta TP w chwili obecnej Cię nie zadowala, to proponuję Orange FreeDom (w chwili obecnej najtańszy BSA na rynku).

[ Dodano: 2008-08-28, 16:08 ]
pyp pisze:dużo dzwonie na komórki i zagranice ( DANIA, NIEMCY )
skoro posiadasz LiveBoxa to może warto domówić do niego Telefonię Internetową np z planem VoIP tanie rozmowy (brak abonamentu za usługę) a cena minuty połączeń zagranicznych (kraje UE) wynosi przeważnie 12gr/min.

czas na Orange

#285458  autor: corner
 28 sie 2008, 16:10
pyp pisze:Ja osobiście uważam że jestem bardzo dobrym klientem. !
Hihi :). Nie no, w &tp jest jak jest. Nikt nie ustawia indywidualnie cenników pod konkretnego klienta. Cennik jest jaki jest i można go zaakceptować, albo zrezygnować. Widocznie nie opłaca się im obniżać stawek, bo i tak mają klientów. Ty też byś na ich miejscu tak robił.