• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#240472  autor: maniek
 18 gru 2007, 23:20
Prometo pisze:Nigdzie sie nie dało, 9393 nie, w Telepunkcie nie, poszedłem jeszcze do salonu Orange i pani z rozbrajającą szczerością powiedziała mi, że jej znajomi posiadają Neostradę na socjalnym no i stało się.
a ja dowiedzialem sie od cioci ktorej pani na blekitnej lini to powiedziala powiem szczerze nie wiem czy ta pani jeszcze pracuje w tp :wink:

[ Dodano: 2007-12-18, 23:36 ]
JayCee pisze:Nie. Cały czas tyle samo kosztuje
a jednak 21,35 ale to juz jakis czas temu bylo. Nawet jakbym mial zostac w tp to lepiej wziac internet u kogos innego a telefon w tp zostawic ale na socjalnym bo przynajmniej linia aktywna bedzie :D

#240482  autor: kubiakk
 19 gru 2007, 00:09
Jak zrobić neostrade na socjalu :mrgreen: :mrgreen:

:)

#240486  autor: mikage1
 19 gru 2007, 00:57
maniek pisze:
JayCee pisze:Brednia, tylko w TP nie można mieć internetu na socjalnym - u każdego innego operatora można.
dokladnie przenalizowalem wlasnie regulamin i zadnego zapisu o tym ze trzeba miec minimum abonament za 50zl nie bylo tylko linia musi byc aktywna :wink:
nie trzeba mieć oczywiście abo za 50,- mozna mieć linię bez telefonu za 36,60 :wink:
natomiast na socjalnym nie można mieć neo - nie wynika to wprawdzie z regulaminu neo ani regulaminu świadczenia usług telekomunikacyjnych, ale z cennika usług telekomunikacyjnych (cut), s. 95, dział: informacje inne, pkt 2.

na socjalnym neo mają ci, którzy mieli kiedyś plan oszczędny i po zmianach zostali przeniesieni do socjalnego (razem z neo - jako z prawem nabytym wcześniej)

[ Dodano: 2007-12-19, 01:04 ]
Prometo pisze:
Ja miałem ogromne problemy z tym, żeby mieć Neostradę na socjalnym, bo ją mam dopiero od 11 miesięcy. Nigdzie sie nie dało, 9393 nie, w Telepunkcie nie, poszedłem jeszcze do salonu Orange i pani z rozbrajającą szczerością powiedziała mi, że jej znajomi posiadają Neostradę na socjalnym no i stało się.
no chyba że tepsa sama nie respektuje swoich regulaminów i ma klientów równych i równiejszych... :wink:

#240497  autor: Prometo
 19 gru 2007, 08:23
mikage1 pisze:nie trzeba mieć oczywiście abo za 50,- mozna mieć linię bez telefonu za 36,60 :wink:
Było o tym już pisane :wink:
mikage1 pisze:na socjalnym neo mają ci, którzy mieli kiedyś plan oszczędny i po zmianach zostali przeniesieni do socjalnego (razem z neo - jako z prawem nabytym wcześniej)
Ja miałem abonament standardowy za 42,70 PLN i obniżyłem na socjalny za 28,06PLN a nie miałem wtedy jeszcze Neostrady.
mikage1 pisze:no chyba że tepsa sama nie respektuje swoich regulaminów i ma klientów równych i równiejszych... :wink:
Wcale nie czuję się takim klientem TP SA. Nie wiem od czego to zależy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#240507  autor: maniek
 19 gru 2007, 09:40
mikage1 pisze:natomiast na socjalnym nie można mieć neo - nie wynika to wprawdzie z regulaminu neo ani regulaminu świadczenia usług telekomunikacyjnych, ale z cennika usług telekomunikacyjnych (cut), s. 95, dział: informacje inne, pkt 2.
mialem na mysli nie tp tylko innych operatorow m.in orange freedom :wink:

#240520  autor: mikage1
 19 gru 2007, 12:51
ok, innych dostawców netu + tp socjal można, to oczywiste, może się nie zrozumieliśmy, ja pisałem o socjal + (a raczej -) neo

[ Dodano: 2007-12-19, 12:58 ]
Prometo pisze:
mikage1 pisze:na socjalnym neo mają ci, którzy mieli kiedyś plan oszczędny i po zmianach zostali przeniesieni do socjalnego (razem z neo - jako z prawem nabytym wcześniej)
Ja miałem abonament standardowy za 42,70 PLN i obniżyłem na socjalny za 28,06PLN a nie miałem wtedy jeszcze Neostrady.
moze kiedyś na socjalu mozna było jeszcze założyć neo, a dopiero potem wprowadzili zakaz
poza tym kojarzy mi się coś (ale może się mylę) że socjal dawniej właśnie nazywał się plan oszczędny i moze zmieniałeś jak to jeszcze był plan oszczędny z którym neo mozna było mieć...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#240525  autor: Prometo
 19 gru 2007, 13:20
mikage1 pisze:moze kiedyś na socjalu mozna było jeszcze założyć neo, a dopiero potem wprowadzili zakaz
poza tym kojarzy mi się coś (ale może się mylę) że socjal dawniej właśnie nazywał się plan oszczędny i moze zmieniałeś jak to jeszcze był plan oszczędny z którym neo mozna było mieć...
mikage1 nic z tych rzeczy miałem tak jak napisałem abonament stanardowy (tak się chyba nazywał) za 42,70 PLN brutto i zmieniłem na socjalny za 28,06 PLN brutto w lipcu czy sierpniu 2006r. a umowę na Neostradę podpisałem w styczniu 2007r. :)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#240527  autor: mikage1
 19 gru 2007, 13:26
hmm, to faktycznie ciekawe...
czyli inaczej mówiąc tepsa leci sobie z klientami w kulki (bo nie chcę powiedziec tego dosadniej) odmawiając im założenia neo na socjalu, albo obchodzi swój własny cennik/regulamin, tylko po cichu (bo to w końcu był strzał w stopę) :?

#240642  autor: kubiakk
 19 gru 2007, 22:19
Nikt na tym forum jeszcze nie korzysta z tego neta?nie poznaliśmy żadnej opinii :mrgreen: uzytkownika

:)

#240724  autor: mikage1
 20 gru 2007, 14:47
myślę, że poprostu ci, co chcieli miec neta z socjalem skorzystali wcześniej z innych ofert (ja sam zabrałem numer do netii i mam abo jeszcze o 1/3 niższe od socjala, a w tym 50, a w porywach nawet prawie 90 minut)

#240923  autor: JayCee
 21 gru 2007, 13:42
kubiakk pisze:Nikt na tym forum jeszcze nie korzysta z tego neta?nie poznaliśmy żadnej opinii :mrgreen: uzytkownika
Korzystam w pracy - jest OK - problemów na razie brak.

#285247  autor: annubis17
 27 sie 2008, 17:36
Ze względu na zamknięcie mojego tematu napisze tutaj. Prosiłbym o pare aktualnych opinii o działaniu orange freedom, bo chciałbym dokładnie wiedzieć jak on działa, a jedna opinia to dla mnie troche mało

#285251  autor: baryla1969
 27 sie 2008, 18:09
Moja opinia jest taka. Od około pół roku od kiedy mam założony działa bez żadnej awarii. Opcja 1 mega chyba, podzielony w chałupie na jeden stacjonarny iu dwa laptopy. Wszystko dziala ok.

#285259  autor: annubis17
 27 sie 2008, 19:11
no i o takie coś mi chodziło :D

#297867  autor: Vieslav
 15 lis 2008, 20:19
Mam pytanie odnośnie środków promocyjnych. Znajomy podpisuję umowę a że nie ma telefonu w Orange to powiedział, że z przyjemnością mi podaruje dodatkowe złotówki. Wszystko byłoby ok, tylko mam zgromadzoną całkiem niezłą kwotę na koncie promocyjnym, mam również konto z "masz za staż", sporo "minut non-stop" i najniższe stawki w Nowym Go więc raczej prędko się tego nie pozbędę. I teraz pytanie: w jakiej kolejności będą schodzić te bonusowe środki z freedoma? Bo jeśli dopiero po wykorzystaniu tego, co teraz mam do Orange to podziękuję koledze; na moim numerze tylko się zmarnują.

#297871  autor: kamil1221
 15 lis 2008, 21:23
5.5.4. Pakiet Złotówek rozliczany jest po rozliczeniu pakietów minut/złotówek zawartych w abonamencie lub innych pakietach
dodatkowych minut/złotówek w planach taryfowych Abonenta.

#297880  autor: Marens
 15 lis 2008, 22:23
Muszę Ciebie tutaj zmartwić, aby dostać dodatkowe złotówki Orange Fredom i telefon muszą być zarejestrowane na tą samą osobę.

#297897  autor: kowcio
 15 lis 2008, 23:05
Marens pisze:Muszę Ciebie tutaj zmartwić, aby dostać dodatkowe złotówki Orange Fredom i telefon muszą być zarejestrowane na tą samą osobę.
Żartujesz? :shock: Nie mam siły teraz tego sprawdzać, jestem strasznie zmęczony, ale pamiętam, że można było sprawić komuś co miesiąc prezent- dodatkowe złotówki dla Ciebie, kogoś z rodziny lub znajomego. Przynajmniej tak Orange chyba to reklamowało...

#297910  autor: maniek
 16 lis 2008, 08:30
Marens pisze:Muszę Ciebie tutaj zmartwić, aby dostać dodatkowe złotówki Orange Fredom i telefon muszą być zarejestrowane na tą samą osobę.
Od kiedy? Zawsze mozna było komus podarować te złotówki.

#297969  autor: Marens
 16 lis 2008, 15:00
maniek pisze:
Od kiedy? Zawsze mozna było komus podarować te złotówki.
Tak wynika z informacji na 0510100100, ale możliwe że konsultantka wprowadziła mnie w błąd.