Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Orange jest uznawany za najtańszego operatora internetu tego typu. Ostatnio został nawet pozwany o zbyt niskie ceny (tzw dumping chyba). Więc jeśli nie znajdzie się jakaś 'lokalna' alternatywa, to Orange powinien być dobrym wyjściem. TP i Orange to właściwie ta sama forma, więc nie powinno być tutaj problemów. Swoi swoim świń nie podkładają.szyman12 pisze:więc najlepszym rozwiązaniem (pod względem cenowym i braku kłótni) jest wykupić neta u Orangutana. Tam mam 2 mb na rok za 89 zł. Poradzicie mi co wziąść. Może znacie jakiś innych operatorów, którzy w Grodzisku Maz. mają swoją infrastrukturę?
Tak, tyle że gadają abym poczekał na pismo od nich. A dotego pewnie bym podpisał umowę na 109 zł a nie jak dotej pory płaciłem 79 zł. Teraz mam do wyboru Orangutana albo Netię (trochę drożej, ale pewnie nierobiliby cyrków jak TP) lub też Erką.elmer7 pisze:a może podpisz w erze umowe jeszcze raz?
Ja tak robilem, bo tp też problemy robiła i za drugim razem poszlo. !!
Zapytaj się na infolini ile czasu mają na odpowiedź. !! Czas oczekiwania może nie być taki wielki jak Ci się wydaje. Jak sięgam pamięcią tam coś koło 3 dni bylo jak ja załatwiałem reklamacje.szyman12 pisze:Tak, tyle że gadają abym poczekał na pismo od nich. A dotego pewnie bym podpisał umowę na 109 zł a nie jak dotej pory płaciłem 79 zł. Teraz mam do wyboru Orangutana albo Netię (trochę drożej, ale pewnie nierobiliby cyrków jak TP) lub też Erką.elmer7 pisze:a może podpisz w erze umowe jeszcze raz?
Ja tak robilem, bo tp też problemy robiła i za drugim razem poszlo. !!
on ma problem z TP ale za pośrednictwem Ery. Więc obojętny czy pójdzie do Neti, Multimo czy Ery to i tak będzie miał z nimi coś wspólnego bo na ich łączach idzie net w końcu. Chyba, że gdzieś tam netia ciągnie swoje kable.Ryszard Lubicz pisze:Kolego - jeśli to TP robi cię w konia to ja na twoim miejscu bym z nimi umowy nie podpisał i z ORANGE także, bo to jedna firma. Nawet kosztem wyższego abonamentu u innego operatora.
Ja miałem podobne problemy w TP - aby podpisać aneks musiałem jezdzic 4 po 45 km w jedną stronę do telepunktu. Co daje prawie 400 km aby podpisać głupi aneks![]()
Zrezygnowałem z TP i czuję się wybornie bez tej firmy...
sorry za OTBL9393 pisze:Polecam ORANGE, ostatnio założyłem koleżance PSTNa pod Neo, warunki na 1024kbps. Zamówiła sobie Freedoma. Co prawda zamówienie było realizowane 11 dni ale przeszło bez problemów. Dlatego polecamW dodatku możesz sobie lub komuś z rodziny zrobić prezent darmowymi złotówkami
przepraszam za skrót myślowy... wprowadziłem zamówienie na PSTNawuwuwu pisze:sorry za OTBL9393 pisze:Polecam ORANGE, ostatnio założyłem koleżance PSTNa pod Neo, warunki na 1024kbps. Zamówiła sobie Freedoma. Co prawda zamówienie było realizowane 11 dni ale przeszło bez problemów. Dlatego polecamW dodatku możesz sobie lub komuś z rodziny zrobić prezent darmowymi złotówkami
Chcialbym zobaczyc jak konsultant 9393 zaklada PSTN'a ;]
Jest to limit po którego przekroczeniu może zainteresować się tym kontraktem dział windykacyjny, ale dotyczy to usług innych niż Freedom, ponieważ tu zawsze opłata jest stała i nie możesz przekroczyć kwoty abonamentu.szyman12 pisze:A może mi ktoś powiedzieć co to znaczy " Miesięczny limit należności - 140 zł"
Podmieniasz tylko login i hasło.szyman12 pisze:I czy ten Freedom potrzebuje innych ustawień niż Era IS (chodzi mi o router)??
I bardzo dobrzeszyman12 pisze:Orange ma konsultantów z poczuciem humoru