Witam, mógłby mi ktoś pomóc, kto się zna na takich rzeczach? Od niedawna posiadam router, przez który łączę się z internetem. Do połączenia używam laptopa i komputera stacjonarnego. W laptopie wszystko działa w porządku, natomiast na komputerze stacjonarnym już nie.
Gdy włączam komputer internet nie działa, inaczej mówiąc nie jest podłączony. Gdy kliknę na ikonkę oprogramowanie NetGara to jest napisane: pobieranie adresu sieciowego.
No więc znalazłem rozwiązanie na to, klikam w wyświetl dostępne sieci bezprzewodowe -> zmień kolejność sieci preferowanych i zaznaczam 'ptaszkiem' użyj systemu Windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowych, wtedy internet od razu działa. Tylko problem w tym, że gdy wyłączę komputer i ponownie włączę to muszę wszystko robić od początku, niestety komputer należy do rodziców, a oni w kwestii komputerów i internetu są laikami, więc chciałbym, aby internet łączył się automatycznie. Czy ktoś wie jak to zrobić? W sieciach (w tej kwadratowej ramce poniżęj) mam zaznaczoną moją sieć UPC i w nawiasie pisze (automatycznie), co oznacza, że powinien internet automatycznie się włączać... wie ktoś gdzie tkwi problem?
Powoli zaczyna wyprowadzać mnie to z równowagi..