• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 59 z 131
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 131

#281682  autor: farfi
 06 sie 2008, 21:59
teder pisze:Firma 40,koniec umowy.W tamtym miesiacu średnie rachunki wyliczyli na 45PLN,w tym wyszło im 34PLN(mam kilka numerów).Umowa na 12 miesięcy,ta sama taryfa-60 minut na całość+pakiet 100sms na 6miesięcy,opcja 2:40 minut+5 bezpł/6miesiecy+pakiet sms na 3miesiace.
gdzie to załatwiałes? są max 3 usługi a dostałeś 2
teder pisze: według mnie to strasznie cienka oferta dla kogos,kto jest z nimi już 6 lat i wczęsniej płacił wieksze rachunki.
Rachunki liczą się tylko z ostatnich 6 miesięcy.

#281689  autor: teder
 06 sie 2008, 22:19
do farfi
telefonicznie przez propozycję.Wnioskuję z Twoich słów,ze mam sie bic o 3 usługę?

#281702  autor: farfi
 06 sie 2008, 23:22
teder pisze:do farfi
telefonicznie przez propozycję.Wnioskuję z Twoich słów,ze mam sie bic o 3 usługę?
zadzwoń na *600 i wybierz usługi po prostu (najlepiej jutro po 20 to może na mnie trafisz :wink: )

#281714  autor: marcinb
 07 sie 2008, 08:16
farfi pisze:zadzwoń na *600 i wybierz usługi po prostu (najlepiej jutro po 20 to może na mnie trafisz :wink: )
Od razu podaj wewnętrzny jaki ma prosić - będzie łatwiej :)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#281786  autor: Rradzio
 07 sie 2008, 18:25
To mi się podoba pracownik na forum :) przynajmniej rzeczowe info będzie można dostać nie jak u mnie :/ gdzie o nic nie mogę się wykłócić, nie mówiąc o spokojnych pertraktacjach

#282164  autor: marcinb
 09 sie 2008, 21:41
Przy abonamentach Twój Plan nie można było dostać upustu cenowego na Wszyscy na Wszystko tylko na dodatkowe usługi jak np. Darmowy Numer itp.
A jak jest teraz? Też nie można dostać zniżki na podstawowy abonament? A na Usługi dodatkowe można mieć taniej w ramach przedłużenia umowy? Np. wybieram abo za 25 zł + 2xTwój numer i na ten właśnie 2xTwój Numer nie płacę 20 zł tylko np. nie wiem 5 czy 10 przez pierwszy rok.

#282361  autor: Lukaszsz
 11 sie 2008, 17:15
Był u mnie doradca biznesowy. Przy numerze z rachunkami 115 zł przy pozostaniu przy taryfie Firma 50 mogę liczyć na:
- Nokia 6300 za 1 zł
- Podwójny Pakiet Minut do wszystkich sieci więc miałbym 92 minuty do wszystkich wymienne na 100 do Orange przez 2 lata
- 40% rabatu na abonament + Pakiet MMS za 2,44 zł na rok

Ta propozycja daje abonament przez pierwszy rok 22,57 zł brutto. Więc koszt minuty to około 23 gr. Proponowano mi jeszcze dwie inne oferty ale ta była najkorzystniejsza.
Ogólnie propozycja nie jest zła tylko po wykorzystaniu minut z abonamentu cena minuty troche wysoka (stara taryfa) 0,67 do Orange i st. 0,73 do pozostałych, ale na numerze wygaduje sie średnio 150 minut.

Jutro lub pojutrze konsultant ma przygotować jeszcze oferty bez telefonu lub przy migracji do Nowego Orange Dla Firm.
Co sądzicie o tej ofercie?

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#282364  autor: marcinb
 11 sie 2008, 17:47
Ja bym się tylko jeśli już to czepił telefonu. Za takie rachunki mogliby dać coś lepszego. Chyba, że Ci aż tak bardzo nie zależy na telefonie, ale można tak dla zasady. N6300 to nic szczególnego. Może Nokia 6500?

#282365  autor: Lukaszsz
 11 sie 2008, 17:55
Jak jeszcze przyjedzie konsultant to go spytam, tylko ciekawe czy przy lepszym telefonie dadzą tyle minut.

Szkoda, że nie mają w ofercie Nokii E66... Orange niestety jest troche do tyłu z telefonami...

#282882  autor: hans1054
 14 sie 2008, 07:34
Witam

Bardzo interesuje mnie sytuacja przedłużenia umów bo aby przedłużyć umowę na 12 miesięcy to dostajemy dodatkowo 50% więcej minut tylko na 6 miesięcy a jeśli podpiszemy z Orange umowę na 24 miesiące wtedy na cały ten okres przysługuje nam 50% więcej minut plus dodatkowy jeden prezent. A jeśli kogoś by te warunki nie satysfakcjonowały i napisałby do BOK z prośba o dodanie niektórych usług do abonamentu i po 2 tygodniach otrzymalibyśmy pismo ze niestety ale nasza prośba została odrzucona to co wtedy gdzie można napisać do Orange do kierowników aby sprawa z przedłużeniem nabrała pewnego tempa. Bardzo mnie ten temat interesuje bo ostatnio zacząłem czytać o programie propozycja plus i widzę ze niektórzy forumowiczów Plus i Era nie dają sobie w kasze dmuchać tylko Pisza do plusa i zasypują ich różnego rodzaju pismami o dodatkowe minuty i pakiety dzwonią nie tylko do BOK ale również do PWA i innych jednostek co się zajmują przedłużeniem umów.
I mam do was takie pytanie czy my tez nie możemy swojego operatora Orange przycisnąć w tym ażeby dał nam cos więcej niż to 50% więcej plus 1 usługa dodatkowo za free czy nie moglibyśmy się postarać o wywalczenie dodatkowego bonusu w postaci jakiegoś pakietu na obniżenie połączeń
Proszę o odpowiedź

#282883  autor: marcinb
 14 sie 2008, 07:38
Owszem możemy, poprzez *400. Próbować kilka razy, straszyć odejściem, ewentualnie profilaktycznie złożyć pismo o rezygnacji. Dużo zależy od konsultanta z którym się połączysz. A te warunki które podałeś, nie jestem pewien, ale wydaje mi się że są bardziej dla nowych niż na przedłużenie umowy.

[ Dodano: 2008-08-14, 07:43 ]
A najwięcej zapewne zależy od tego jakim jesteś klientem dla Orange. :)

Jeśli chodzi o umowę bez telefonu
to ja byłem z miesiąc temu w zwykłym sklepie-salonie pomarańczowych i tam zapytałem o warunki Propozycji pracownika tego sklepu. Przy Abo 35 z umowa na rok bez telefonu powiedział mi, że miałbym:
- 2 prezenty na zawsze,
- 1 usługę dodatkową,
- no i ileś tam minut w abonamencie tylko ile.. 40+20?
- +100% więcej minut do wszystkich na cały czas umowy.
To są warunki na przedłużenie. A jeszcze raz powtórzę, że to co Ty przytoczyłeś to są warunki dla każdego nowego klienta.

#282885  autor: hans1054
 14 sie 2008, 08:37
No niestety nie mogę sie z tobą zgodzić

Abo za 25zł czyli 40 minut do wszystkich sieci i tylko jeden prezent od Orange dostajesz dodatkowo jak nie wybierasz telefonu do dostajesz 50% wiecej albo na 6 miesiecy albo na cały okrez umowy w zaleznosci na ile lojalkę podpiszesz albo na 12 lub 24 miesiące

Ale ja nie o tym teraz chce rozmawiać

Jak wymusić na Orange aby uzyskać więcej usług niz proponują konsultanci i pracownicy w Orange ja juz wczesniej w swoim poście opisałem jak robia to klienci Ery i plusa i czy my mozemy napisac do dyrektorów z Orange z taka prośba a jesli tak to gdzie kierowac taka korespondencje na jaki dział??

#282886  autor: marcinb
 14 sie 2008, 08:53
Nie rozumiem Twojego stanowiska.
Przytaczasz podstawową ofertę i pytasz czy można pisać do dyrektorów aby dostać więcej.
Jak ja napisałem co mnie zaproponowano to odpowiadasz:
Abo za 25zł czyli 40 minut do wszystkich sieci i tylko jeden prezent od Orange dostajesz dodatkowo jak nie wybierasz telefonu do dostajesz 50% wiecej albo na 6 miesiecy albo na cały okrez umowy w zaleznosci na ile lojalkę podpiszesz albo na 12 lub 24 miesiące
To jak w końcu chcesz coś więcej a gdy ktoś inny odpowie co dostał przy podobnej ofercie to go strofujesz, że więcej się dostać nie da. Jak będziesz rozmawiać z konsultantem i doda Ci nowa usługę ponad standard to też mu powiesz proszę pana/pani ale to jest niezgodne z podstawową ofertą, w związku z tym ja tych dodatków nie chce :?:

Cały ten wątek, ok. 80 podstron jest o tym w jaki sposób przedłużać umowę. Wystarczy trochę poczytać. Jeszcze dodam, że jakoś nie słyszałem aby ktoś pisał 'do dyrektorów'. ProPozycja, ProPozycja, po trzykroć ProPozycja (*400).

#282897  autor: hans1054
 14 sie 2008, 09:46
Nie wiem moze ci się cos pokiełbasiło albo czegos nie do konca musiałeś zrozumieć
po pierwsze przy abo 25zł jest 1 prezent jak przedłużasz umowe do dostajesz dodatkowo drugi prezent. Nie wiem skad weżmiesz 2 prezenty + usługe dodatkowa to tak jakbys dostał 3 prezenty a w to juz raczej nie uwierze no chyba ze masz abo za 25zł a płacisz rachunki w wysokosci 50-70zł to może bym w to uwierzył

Napisałeś potem ze do 40 minut jeszcze dostaniesz 20 gratis to sie zgodze 50% wiecej a potem jeszcze piszesz ze dodatkowo jeszcze dostałeś az 100%minut do wszystkich na cały czas umowy????

Za abo 25zł dostałes naprawde taka oferte

Jeśli rzeczywiscie masz taka ofertę w co raczej troche powątpiewam to konsultant zrobił ci niezła niespodziankę
Ostatnio zmieniony 14 sie 2008, 11:15 przez hans1054, łącznie zmieniany 1 raz.

#282904  autor: marcinb
 14 sie 2008, 10:22
W moim poście jest przykład oferty dla Abo 35.

[ Dodano: 2008-08-14, 10:24 ]
hans1054 pisze:przy abo 25zł jest 1 prezent jak przedłużasz umowe do dostajesz dodatkowo drugi prezent.
Ooooo to już można coś dostać więcej ponad standardową ofertę dla nowych klientów? Cóż za zmiana! Jeszcze parę postów wcześniej pisałeś, że nie da się nic więcej uzyskać. Widzę postępy.

[ Dodano: 2008-08-14, 10:25 ]
hans1054 pisze:Napisałeś potem ze do 40 minut jeszcze dostaniesz 20 gratis to sie zgodze 50% wiecej a potem jeszcze piszesz ze dodatkowo jeszcze dostałeś az 100%minut do wszystkich na cały czas umowy?
Tak mi napisał na kartce, spisując z komputra. Skan kartki wysłać?
Generalnie nie analizowałem tej oferty bo i tak wybiorę raczej coś innego. Przytoczyłem tylko jego zapiski.

[ Dodano: 2008-08-14, 10:26 ]
hans1054 pisze:wziołes
co zrobiłem? ;-)

[ Dodano: 2008-08-14, 10:27 ]
hans1054 pisze:Jeśli rzeczywiscie masz taka ofertę w co raczej troche powątpiewam to konsultant zrobił ci niezła niespodziankę
Ale to pewnie i tak nie to co zrobią dla ciebie derektory z orange jak do nich napiszesz. :lol:

#282922  autor: hans1054
 14 sie 2008, 11:33
Ja na twoim miejscu przeczytałbym sobie na spokojnie aneks bo nie możliwe ze ci takie upusty dali na abo mogę sie zgodzić 50% z dodatkowa usługa tez sie zgodzę ale z tymi 100% do wszystkich to raczej niemożliwe a nawet jeżeli to prawda to pewnie tylko na 2 miesiące. Ważne co jest w aneksie a nie to co on wypisuje na karteczce

Chodzi mi przede wszystkim o to żeby wywalczyć coś więcej co proponuje propozycja i BOK.

To ze sie z kogoś wyśmiewasz to po prostu ukazuje ciebie w złym świetle bo inteligenty mężczyzna sie tak nie zachowuje no ale nie będę sie przecież zniżał do twojego poziomu.
W temacie [Plus] Czy przedłużyć ofertę??? osoby nie tylko dzwonią i piszą do BOK i propozycji ale wysyłają emalie i pisma do przełożonych z prośba aby firma przestawiła dla nich jeszcze łapsze warunki i to mi sie bardzo podoba. Natomiast tu no niestety kłócisz sie ze mną na temat oferty która ty dostałeś ale jeżeli mnie ona nie zadowala i chce jeszcze inne usługi aby były dołączone w ramach abonamentu?? Zwykły konsultant powie mi ze to niemożliwe i już i dlatego chce jeszcze z tym iśc dalej.

A poza tym nie masz abonamentu za 35zł bo jezeli masz tylko 40 minut do wszystkich to odpowiada to abonamentowi 25zł

Zresztą nie mam zamiaru sie kłócić a tylko chce żeby mi ktos pomógł a nie dożerać sie i szukać jakis zaczepek.

Tak ktoś ma cos MĄDREGO do powiedzenia to chętnie posłucham

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#282929  autor: marcinb
 14 sie 2008, 11:50
Jak można coś ci pomagać jak nie znasz podstawowych zasad/usług?
hans1054 pisze:A poza tym nie masz abonamentu za 35zł bo jezeli masz tylko 40 minut do wszystkich to odpowiada to abonamentowi 25zł
A abo 25 + jedna wybrana usługa dodatkowa za 10 zł to ile razem daje inteligencie?
hans1054 pisze:To ze sie z kogoś wyśmiewasz to po prostu ukazuje ciebie w złym świetle bo inteligenty mężczyzna sie tak nie zachowuje
Jak to mówią złośliwość to cecha ludzi inteligentnych, ale to pewnie nie w twoich sferach.
hans1054 pisze:Ja na twoim miejscu przeczytałbym sobie na spokojnie aneks
Pisałem, że mnie ta oferta nie interesuje. Nie będę się w nią 'wgłębiał' a tym bardziej przedłużał umowę.
hans1054 pisze:Tak ktoś ma cos MĄDREGO do powiedzenia to chętnie posłucham
Na pewno ktoś taki się znajdzie, bo nawet na głupie pytania można dać mądrą odpowiedź.

Mimo wszystko życzę owocnych działań w celu jak najkorzystniejszego przedłużenia umowy, jak to mówisz żebyś wzioł najlepszą ofertę na następny okres umowy.

ps. jest tu jedna sympatyczna koleżanka na forum z ProPozycji. jeżeli tylko okaże się na odpowiednim poziomie dla Ciebie (co byś broń Boże się nie zniżał) to możesz ją poprosić o sprawdzenie oferty.

#282934  autor: pierzu
 14 sie 2008, 12:22
Panowie skończcie te nic nie wnoszące przepychanki słowne i zajmijcie się lepiej konstruktywnie tematem !

marcinb: jak mam wytłumaczyć konsultantowi że bio9rąc jakąś usługę na 2 lata obowiązuje mnie cennik dla sumy abonamentu i usługi ? Wszyscy dotychczasowi odpowiadają przecząco... Czy może nie sugerować się ich zdaniem tylko polegać na systemie , który i tak przetworzy to po swojemu ?

A oto odpowiedź jak wybrać najlepszą ofertę w propozycji:
- dowiadujesz się jakie masz warianty przez online, *400 i w salonie firmowym
- wszystko dokładnie zapisujesz (na przykład dla danej oferty z wybranym telefonem)
- prosta kalkulacja gdzie dają najwięcej
- idziesz do salonu i mówisz , że miałeś już taką a taką propozycję i jeśli konsultant przedstawiłby ci nieco lepsze warunki to byłbyś skłonny przedłużyć u niego umowę, modyfikujesz nieco najlepszą ofertę np dod usł. nie 6 a na 12 mies. i mówisz czego się spodziewasz...
podpisujesz aneks...

Wyjście 2 o wiele mniej pracochłonne:
idziesz do znajomego z salonu jak nie ma ruchu i prosisz go czy mógłbyś sam sobie wybrać ofertę...
zdecydowanie lepiej na tym wychodzisz... drukujesz i podpisujesz aneks..

PS. nie ma ktoś znajomego w SALONIE orange w Krakowie ? PW

#283044  autor: teder
 14 sie 2008, 20:47
Niezupelnie sie z Wami zgodze.
Propozycja jest inna w kazdym kanale dystrybucji-w ciagu 2 dni odwiedzilem salon,dzwonilem na *400 i dostalem oferte od konsultanta z hotline...coz sie okazalo?najlepsza oferte zaproponowala zwykla konsultantka, koles z propozycji mnie rozsmieszyl,gdy mu powiedzialem co otrzymalem 15 minut wczesniej to sie zdziwil i powiedzial,ze on nie moze tego przebic.
Oferta dla mnie ulegala zmianie co kilka dni-sprawdzalem regularnie dzwoniac-bynajmniej nie szla w gore,czasami dawali mniej niz wczesniej,zaden z rozmowcow nie potrafil tego logicznie uzasadnic.
Do "marcinb" - wypisujesz bzdury-oferta ktora przytaczasz to OPCJE,masz max 2 do wyboru i to nie w kazdym polaczeniu.Twoj rozmowca podal ci na kartce po prostu wszystkie mozliwosci i tyle.Gdyby to byla prawda-bylbys mistrzem w negocjowaniu warunkow;)
Do chcacych podpisac przedluzenie-dzwonic,sprawdzac,zapisywac i notowac nazwisko konsultanta-czesto oddzwaniaja ci sami jak sie umowicie-im tez zalezy.

#283071  autor: farfi
 14 sie 2008, 22:02
marcinb pisze:
A abo 25 + jedna wybrana usługa dodatkowa za 10 zł to ile razem daje inteligencie?
Ja to rozkminiałam dość długo i 25+10 dawało nadal abo za 25 czyli jeden prezent, a usługa za 10 się w to nie wliczała. Jak się przestawiło abo na 35 bez dodatkowych usług to rzeczywiście wychodziły 2 prezenty.
pierzu pisze: marcinb: jak mam wytłumaczyć konsultantowi że bio9rąc jakąś usługę na 2 lata obowiązuje mnie cennik dla sumy abonamentu i usługi ? Wszyscy dotychczasowi odpowiadają przecząco... Czy może nie sugerować się ich zdaniem tylko polegać na systemie , który i tak przetworzy to po swojemu ?
jesteś tego na 100% pewnien? zaglądałeś do systemu?
  • Strona 59 z 131
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 131
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59